Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Beadatjátok a bárányhímlő...

Beadatjátok a bárányhímlő elleni oltást? Miért?

Figyelt kérdés
2011. jún. 2. 15:09
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

A válasz írója 81%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 15:22 vagyok

Ha rám céloztál volna :)

A doktornénink mondta. Ráadásul nekem lázgörcsre hajlamos a gyerek. Volt már többször légzésleállása...így köszönöm, amitől meg tudom védeni attól meg fogom...

2011. jún. 2. 15:38
 12/13 anonim ***** válasza:
Én is beadattam a lányomnak. A lányom orvosa javasolta, mert ahogy tapasztalja a bárányhimlő egyre "agresszívabb" lefolyású, nem olyan már mint régen volt. És elmondta, hogy az oltástól függetlenül elkaphatja a bárányhimlőt, de nem lesz olyan vészes, nagy lázzal járó, sok pöttyel... mint amit tapasztal védőoltás nélkül.
2011. jún. 2. 15:44
 13/13 anonim ***** válasza:

Én egyik gyerekemet se oltattam be..Most esünk át rajta,a kisebbik-lányom-pöttyei szépen varasodnak és potyognak le a pörkök.Neki 2 nap volt láza,de amúgy jól viselte,náthás volt picit.A nagyobb gyerekemnél- fiamnál- még tart az "aktiv",fertőző időszak,talán kezdenek már beszáradni az ő pöttyei is,de még nem teljesen varasodnak.Neki nem volt láza,köhögni köhög,adom neki a köptetőt.Elég sok pöttye lett mindkettőnek,de én is azt mondtam,minek oltassak,amikor ezen át kell esni.Tudom,sokat hallani a szövődményekről,de nem biztos,hogy oltásal kiküszöbölhetők.Mikor a lányom himlős lett,a barátnőm egyből beoltatta az ő lányát,mivel sokat játszik együtt a 2 gyerek és sokat érintkeztek mielőtt az én kislányom beteg lett.Pedig ő is gondolkodott rajta sokat,de mikor megtudta,hogy mi van velünk,megijedt...

A fiam csoportjában is van olyan gyerek,aki be van oltva,mégis elkapta a bárányhimlőt....2 évig ad csupán védettséget-legalábbis úgy tudom-és most kisérletezik,hogy a 2 oltás után mennyi az esély hogy elkapja-e valaki,vagy sem,mert eddig csak 1 oltást adtak.

Rossz most nekünk is igy gyors egymásután,főleg,hogy nem tudunk kimenni megint,de ezen túl kell lenni,annak "örülök",most lettek himlősek,mielőtt megyek vissza dolgozni,mivel jövő héten kezdek..

2011. jún. 2. 16:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!