Beadatjátok a bárányhímlő elleni oltást? Miért?
Én beadattam. A keresztlányom elkapta pár éve, 3 hetet volt kórházban a szövődményekkel (tüdejére ment rá), ráadásul csupa heg lett szegény gyerek, ami élete végéig megmarad.
Én ennek nem teszem ki a gyermekeimet, ha meg is lehet előzni.
Elnézést,nem szeretnék senkit bírálni,de...
Azzal,hogy valaki beadatja a bárányhimlő elleni védőoltást,nem azt fogja elérni,hogy a gyermeke nem kapja meg,ez tévedés.Amelyik gyermeknek át kell esnie rajta az át is fog;csak ha megkapja a védőoltást,akkor kisebb a valószínűsége,hogy durva lefolyású és szövődményes lesz.
Én beadattam a fiamnak.
Mert fiam van, fiúknál veszélyes lehet felnőtt korban (nem tudom egyébként a Dr House mennyire életszerű történseket dolgoz fel, de pont múltkor volt egy ilyen rész)és azt mondták, hogy ha megkapja a védőoltást és elkapja a betegséget, bármi van is tökéletesen védett lesz élethosszig
Viszont ha csak úgy megkapja és nem jön ki rajta rendesen akkor lesz védett. (ez a tipikus egy.két pöttyel túl van rajta-na ez állítólag annyit is ér) És ahhoz hogy rendesen kijöjjön rajta macerás dolog, mert melegben kell tartani stb stb És a védőoltás mellett elkapja ugyanúgy, viszont ha egy-két pötty jön ki, akkor is védett lesz, hamar túllesz rajta és véd a szövödményektől.
Beadattuk.
Errefelé évente kétszer iszonyú mértékű bárányhimlő járvány van, és elég súlyos. Minden évben vagy 5-10 gyerek kerül kórházba.
Lehet, hogy el fogja kapni, de nem mindegy, hogy két hétig szenved vele, vagy pár nap alatt átmegy rajta...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!