Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Beadatjátok a bárányhímlő...

Beadatjátok a bárányhímlő elleni oltást? Miért?

Figyelt kérdés
2011. jún. 2. 15:09
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
46%
Én nem adattam be, nem is gondoltam rá. Most volt/van kisfiam benne. Hétfőn már megyünk bölcsibe. Ez egy olyan gyerekbetegség szerintem amin át kell esni. Minek minden ellen oltani. Nagyon jól viselte, lázas sem volt, pedig rengeteg pöttye volt.
2011. jún. 2. 15:10
 2/13 anonim ***** válasza:
Nem mert kitólódik kamasz vagy fiatal felnőtt korra és az sokkal veszélyesebb,nem beszélve ha netán terhesen kapja el.
2011. jún. 2. 15:12
 3/13 anonim ***** válasza:

Én beadattam. A keresztlányom elkapta pár éve, 3 hetet volt kórházban a szövődményekkel (tüdejére ment rá), ráadásul csupa heg lett szegény gyerek, ami élete végéig megmarad.

Én ennek nem teszem ki a gyermekeimet, ha meg is lehet előzni.

2011. jún. 2. 15:14
 4/13 Vérszomjas pandamaci ***** válasza:
Nem, és örültem amikor az oviban elkapták a lányok. Két hét pocsék volt, de én 21 évesen kaptam el az akkor 1 éves unokaöcsémtől, iszonyat ciki volt bejelenteni a munkahelyen és szenvedtem is mint a fene.
2011. jún. 2. 15:15
 5/13 Vérszomjas pandamaci ***** válasza:
Ja, a nagyobb lányom csoportjában olyan kislány is elkapta, aki be volt oltva...
2011. jún. 2. 15:16
 6/13 anonim ***** válasza:

Elnézést,nem szeretnék senkit bírálni,de...

Azzal,hogy valaki beadatja a bárányhimlő elleni védőoltást,nem azt fogja elérni,hogy a gyermeke nem kapja meg,ez tévedés.Amelyik gyermeknek át kell esnie rajta az át is fog;csak ha megkapja a védőoltást,akkor kisebb a valószínűsége,hogy durva lefolyású és szövődményes lesz.

Én beadattam a fiamnak.

2011. jún. 2. 15:20
 7/13 anonim ***** válasza:

Mert fiam van, fiúknál veszélyes lehet felnőtt korban (nem tudom egyébként a Dr House mennyire életszerű történseket dolgoz fel, de pont múltkor volt egy ilyen rész)és azt mondták, hogy ha megkapja a védőoltást és elkapja a betegséget, bármi van is tökéletesen védett lesz élethosszig

Viszont ha csak úgy megkapja és nem jön ki rajta rendesen akkor lesz védett. (ez a tipikus egy.két pöttyel túl van rajta-na ez állítólag annyit is ér) És ahhoz hogy rendesen kijöjjön rajta macerás dolog, mert melegben kell tartani stb stb És a védőoltás mellett elkapja ugyanúgy, viszont ha egy-két pötty jön ki, akkor is védett lesz, hamar túllesz rajta és véd a szövödményektől.

2011. jún. 2. 15:21
 8/13 anonim ***** válasza:
Ja igen és a védőoltás mellett elkaphatja, ahogy már írták, nem a bárányhimlő ellen véd, a súlyos szövödmények ellen.
2011. jún. 2. 15:22
 9/13 anonim ***** válasza:

Beadattuk.

Errefelé évente kétszer iszonyú mértékű bárányhimlő járvány van, és elég súlyos. Minden évben vagy 5-10 gyerek kerül kórházba.

Lehet, hogy el fogja kapni, de nem mindegy, hogy két hétig szenved vele, vagy pár nap alatt átmegy rajta...

2011. jún. 2. 15:22
 10/13 anonim ***** válasza:
0%
Jézusom némely szülő honnan szedi a téves információkat.Lehet a játszó térről a többi okos mamitól.
2011. jún. 2. 15:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!