Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tényleg normális dolog egy...

Tényleg normális dolog egy gyereket 3-4 éves koráig szoptatni?

Figyelt kérdés
Nem tudom de nekem ez olyan fura, szerintem már ilyen korban nincs szükség rá, de kiváncsi vagyok ti hogy gondoljátok?
2011. jún. 1. 08:23
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
61%
Hát az én babám csak addig volt beteg folyamatosan,míg anyatejes volt:((((
2011. jún. 1. 09:03
 12/29 Vérszomjas pandamaci ***** válasza:
Egyébként az orvosok között sem egységes a vélemény, a körzeti nőgyógyászat rendelőjében az egyik doki amikor meghallotta hogy még szoptatok, akkor fel lettem magasztalva, mint a Nagy Magyar Anya, míg pár héttel később, ugyanazon rendelő ugyanazon székén a másik doki kis híján lehülyézett, hogy már rég (1 éves korában) le kellett volna választanom.
2011. jún. 1. 09:08
 13/29 anonim ***** válasza:
100%

A gyerekorvos fel szerintem élből alkalmatlan az ósdi, elavult nézeteikkel

Pl 2-3 hónapos babának almalé...stb

2011. jún. 1. 09:20
 14/29 anonim ***** válasza:
100%

Az enyém is elmúlt már kettő, és még szopizik, nem is keveset. Az igazság az, hogy leszoktatnám róla, de olyan keservesen sír, teljesen kiborul tőle, már próbáltam, és egyszerűen nincs szívem elválasztani.

Nem rossz dolognak tartom, ellenkezőleg, viszont fáraszt már, és érzem azt is, hogy regenerálódnom kellene, illetve kistesót is szeretnénk, és nem igazán akar összejönni.

A kisfiam viszont imádja a cicit. Leginkább csak bújásra használja, illetve pár másodperc alatt megnyugszik rajta. Itt már nem táplálkozás a cél, hanem az anyához bújás, a szeretgetés, és a béke, a megnyugvás. Én úgy gondolom, hogy ez legalább annyira fontos, mint a táplálás. Ettől eltekintve a 4 éves kor számomra is soknak tűnik már nagyon.

2011. jún. 1. 09:51
 15/29 anonim ***** válasza:
Szoptatni nem kötelező, se egy évig, se háromig, se négyig. Mindenki saját maga látja, érzi, hogy mi jó neki, de a babának, kisgyereknek az anyatej a legjobb, az 100 %, nem vitatható. Én az első gyerekemet 11 hónapig szoptattam, a másodikat közel 4 éves koráig, a harmadik pedig még javában:) 2 és fél éves. Nem szoptatok nyilvános helyen, még a családtagok (anyu, tesóm, sógorom, dédik) előtt sem, kizárólag a gyerekeim, férjem előtt. Nem zavarok vele senkit, és a kisfiam borzasztóan ragaszkodik hozzá. NEM ÉN, Ő! Nem akarom magamhoz ragasztani, lebabásítani, ahogy sokan ezt TÉVESEN képzelik, hirdetik, belemagyarázzák. Ezt a ragaszkodást csak az tudja, aki maga is átéli, benne van. A cumisüveghez nem ragaszkodik, iszik belőle teát, aztán hol itt hagyja, hol ott. De én egy nyugtató vagyok neki, egy örömforrás, és nem mellesleg van tejem is még. Nem dohányzom, nem iszom, naponta rendesen eszem. Úgy érzem, a legjobbat adom neki, nem kínzom, mert megtehetném, hogy drasztikusan leválasztom, de az eddigi próbálkozások nem vezettek sikerre. A gyerek szeretne szopizni még, én ugyan nem erőltetem, mert nekem is jó lenne néha, ha már lassan leszokna.
2011. jún. 1. 11:31
 16/29 anonim ***** válasza:
Azon elmélkedem itt az újabb hozzászólások olvasása kapcsán, hogy ha a betegségeket az egészségességet figyelmen kívül hagyjuk, vajon kihathat-e az önállóságra dolog?
2011. jún. 1. 11:44
 17/29 anonim ***** válasza:

A lánoym 26 hós és ciczik, mint fentebb írtam, ehhz képest már igen önálló.

A nagyfiamon sem vszem észra, hogy tutyimutyi anyámasszony katonája lenn, sőt.

2011. jún. 1. 11:46
 18/29 anonim ***** válasza:

11:44 vagyok

Persze, ahogy az ellenálló képességgel kapcsolatosan úgy ezzel kapcsolatban se lehet általánosítani. nem akartalak megbántani. Csak felmerült bennem a dolog.

2011. jún. 1. 11:49
 19/29 anonim ***** válasza:
85%

Nekem is fura. Már a 2 éves gyerekemet is nehezen tudtam volna elképzelni, hogy szopizna még. 3-4 évest meg pláne.

Aki mégis szoptatja még, annak nyilván normális. Nekem meg nem. De hát sok más dologban sem vagyunk egyformák.

2011. jún. 1. 12:22
 20/29 anonim ***** válasza:
61%
védőnőm még 3 évrsen is szoptatta a gyereekét,aztán bekerült az oviba és egymás után kapott el minden nyavalyát,most ott tart,hogy óvodába se mehet 4-5 éves koráig,mert olyan gyenge az immunrendszere.ennyit a sokáig szoptatott,babákról,és ez nagy általánosságban se igaz.kicsinek még talán de ilyen nagy korban ez már nem jelent védettséget.egyébként jol le lettek pontozva akik nem szoptatnának,joguk van nekik is a vélemény nyilvánításhoz nem?
2011. jún. 1. 12:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!