Tényleg normális dolog egy gyereket 3-4 éves koráig szoptatni?
Szerintem sem az,de sokan mennek a divat után.
Régen azért szoptattak ilyen sokáig,mert azt hitték,hogy amíg szoptatnak,addig nem maradnak terhesek.
De ez mindenkinek a magánügye.
Mindekinek a maga dolga!!
tényleg normáis, hopgy 1-2 éces gyrekek chiop-et, dörmit, tejstzeletett és a hasonlóka ezsnek nap, mint nap??
26 hónapja szoptatom a lányomat, semmi kivetnivalót nem látok benne.
Egy embergyereknek aaz anyja teje a legjobb és nem a tehéné(az a kisbociknak való)
Húúúúhaaaaaaa.......
lavina:(
De szerintem sem normális,de figyeld meg lesznek itt anyukák,akik ezért letépik a fejünket,mert szerintük ez nagyon jó dolog!!!
Hááááát szerintem meg nem,hogy egy óvodáskorú kisgyermek még csimpaszkodik fel az anyjára szopozni...:(((
Itt az a baj,hogy a sokáig szoptató anyák nem ismerik el,hogy ŐK nem tudnak leválasztódni a gyerekről...
Első vagyok! Mondom még egyszer azaz írom, nem vetek meg senkit semmiért. Mindennek van negatív és pozitív oldala is.
Nekem is megfordult a fejemben, amit az utolsó válaszoló írt, hogy ezek az anyukák valóban az egészség miatt szoptatnak sokáig, vagy valóban ők maguk nem tudnak leválni a gyerekről?
Nálam például az volt nagy törés, amikor a nagylányom már nem igényelte, és egyébként se tudtam volna felvenni az ölembe. Én ez éltem meg nehezebben.
08:39
Többször volt már, hoy kicsi több napig nem itthon aludt, úgyhogy nem vagyok az ítpius, aki még 3 évesen is magára kötve hordozza gyerekét.
Egyszerűen ha van tejem, miért ne adjak neki.
Az napi pár 2xpár perc igazán belefér az időmbe.
Fiam is 21 hónapig ciczett, ő mag hagyta abba.
Ja és ez 10 éve volt, akkor még szoptatási propaganda sem igen volt.
Az enyémek 4 és 2,5 éves korukig szopiztak, tandemben. A nagy már úgy 3 éves kora után zavart, csak azért nem erőltettem a leválasztást, azt hogy néha odabújjon, mert akkoriban erős volt a testvérféltékenység. Nagy balhé lett volna, még attól is vérig sértődött, hogy szerinte az "ő cicijében" kevesebb volt a tej és a másiknak biztos több jutott.
Viszont annyiból nem rossz dolog az, hogy hosszabb ideig kap a gyerek valamennyi anyatejet, hogy egy pici védelmet adhat. Pl. a kisebbik az első bölcsis évben szinte nem is volt beteg, akkor még szopizott, a következő évben már nem, és októbertől márciusig az volt a menetrend, hogy egy hét bölcsi, egy hét anyukámnál.
08:59
Persze, van ellenpélda is biztos. Van anyatejes gyerek aki betegeskedik, van tápszeres aki meg soha, de azért ÁLTALÁBAN az anyatej ad védelmet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!