Hogy viseled, hogy a gyerek minden házi munkánál ott van?
Tudom, hogy most kellene megalapoznom, hogy segítőkész legyen, de engem halálra bír idegesíteni, ha ott van a gyerek a konyhában, amikor főzök. Megengedem, hogy amit csak kavarni lehet azt ő csinálja, de nekem igazából láb alatt van, a széken nem bír megülni 5 percnél tovább én meg nem egyszer rálépek szegényre így, illetve több platnin fő mindeféle, egyet kavarni, egyet habarni, egyet felönteni stb. kell, zavar a locsogás a háttérben és mindent elrontok.
Idegbeteg vagyok? Rosszul állok hozzá? Nem akarok suttyomban, éjjel főzni, de zavar a gyerek a konyhában :-( Ti hogy oldjátok meg?
Mennyi idős? :) Engem még sosem zavart.
Mig pici volt, ült mellettem a földön egy pléden, és eljátszott a krumplival, sárgarépával, stb. Mostmár nagy(obb) 3 éves lesz, nem érdekli a konyha, jön-megy, játszik, néha odajön és kéri, hogy hadd nézze meg az ebédet, ahogy fő. :) Felemelem és megy tovább.
Adtam nekik feladatot vagy játékot.
Alocsogás nem zavar,arra automatikusan is tudsz válaszolni és közben a sütésre figyelni.
Az rendben van, hogy a gyerek ott legyen veled. DE!!! Nem szabad engedni, hogy a lábad alatt legyen - ez nemcsak idegesitö NEKED, de nagyon balesetveszélyes is.
A konyhában legyenek SZIGORÚ szabályok: vagy megül a széken, vagy nem lehet ott.
Igy az ottlétel pozitiv neki és ezért inkább a helyén marad, minthogy kizárd.)
Ha meg a fecsegés zavar, akkor esetleg hallgass közben zenét.
Nem tudod úgy megoldani, hogy az apjukkal elküldöd őket a játszótérre/biciklizni/sétálni, addig meg megfőzöl?
Nálunk a játszótéren délután egy csomó apuka van a gyerek(ke)kel, és a feleség addig otthon főz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!