Eperevés után mennyi idővel jelenik meg a kiütés? (ha pl. érzékeny rá a babám? )
Tegnap előtt evett kb 6-7 szem epret a 15 hónapos kisfiam. Tegnap a fenekén volt néhány piros pötty, mára viszont az alső lábszára lett elég pöttyös. Lehet ez az epertől?
Vagy az is lehet, hogy rubeola? Csütörtökön lázas is volt, de elmúlt másnapra.
Nálunk a pollenre érzékenyek,és apró kis pöttyöcskék formájában jelentkezik az allergia. A hasukon,lábukon,a kicsinek még a fenekén is! Olyan mint a melegkiütés- párom szerint csalán kiütés (azt még nem láttam,nem tudom hogy milyen). Szóval nagyon apró pöttyök.
Nálatok milyen kiütés van?
Egy napi láz még nem jelent semmit.
Vidd el orvoshoz,és kérj allergia tesztet!-az a biztos!
Üdv:2gyermekes anyuka
Talán csak azért gondolok a rubeolára, mert azt ismerem, mint ilyesmi pöttyös betegség :)
Különben neki is nagyon apró pici pöttyei vannak, főleg a vádli tájékán és a popsiján.
Viszont úgy látom, hogy múlófélben van, remélem nem pollenallergia...
Mi fenistil cseppet használtunk,és fenistil géllel kentem az érintett felületet. Kaptunk rázókeveréket,mert a nagyobbnak viszketett is, de semmit nem enyhített a viszketésen. Végül a fenistil nyugtatta meg. Cirka 2 hétig adtam a cseppet,az első héten a rázókeverékkel kentem,a második héten a géllel. Így múlt el.
Nyugodtan kenheted fenistil géllel az érintett területet- reggel és este kentem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!