Félek, hogy a bölcsi miatt el fog távolodni tőlem (? )
10 nap múlva kezdjük a bölcsis beszoktatást, muszáj, mert úgy érzem, már nem vagyunk elegek neki.
Amikor bölcsibe irattátok a piciket, nem féltetek, vagy nem tapasztaltatok hasonlót? Én nagyon félek, hogy emiatt már nem fog annyira szeretni.
Egyáltalán nem...
De nem is hallottam ilyet anyukáktól még.
szia,
nyugodj meg, ilyenről szó sincs!! :) féltem attól, hogy hogyan fog beilleszkedni, vajon hogyan szokja meg az ott alvást, a másik nyelvet (szerb bölcsődébe jár, mert a párom félig szerb nemzetiségű), a korán kelést. de ettől nem, hiszen az Édesanyja vagy!!!! Nálad jobban nem szerethet senkit!! ;)
hidd el, csodálkozva nézem nap mint nap milyen rohamosan fejlődik a bölcsőde hatására!!!! tényleg ámulok rajta!! márciustól jár és már szoba tiszta lett a hatására, egyedül veszi fel és veti le a cipőjét, próbálkozik az öltözéssel, vetkőzéssel, iszonyat önálló lett!! énekli a kis mondókákat, versikéket, a szókincse rohamosan fejlődik, és épül be a szerb nyelv. én nagyon elégedett vagyok és látom a kicsin, hogy mennyire jót tett Neki!! az első 3-4 hét nem volt könnyű, mert sírt és sokat betegeskedett, de mára már minden rendben!! :)
Ági
Nem fog eltávolodni emiatt a szülőtől. Azonban tudni kell, hogy a legtöbb 3 év alatti számára megrázkódtatás, ha szülei akár csak egy órácskára másnál hagyják, pl. bölcsiben. (Nem arról beszélek, amikor olyan rokon pl. nagyszülő vigyáz a kicsire, akihez érzelmileg épp oly erősen kötődik, mint szüleihez.) 10-ből 2 szülő valszeg rázza a fejét a soraimat olvasván, mivel a ő gyerekük imádja/imádta a bölcsit. Ez érthető is ,hiszen durván a 15-20%-a a három év alattiaknak szeret ott lenni órákra is akár. De a többségnek nagyon nem tesz jót lelkileg, és szorongás alakul ki, mert legtöbbjük teljes érzelmi biztonságát a szüleitől reméli! (Bár amint visszakerül a szülőhöz, pl. kiveszik a bölcsiből, a szorongás alábbhagy.) Még óvodás korban sem ritka ugyanezen jelenség, ugyanilyen okokkal.
Általában véve a 3 év alattiaknak a kizárólag szülő mellett a helye (avagy olykor más közeli rokonánál).
Ettől függetlenül a szülő dönt, én csak leírtam, mi a tendencia. Ezért az sem kizárt, hogy elfogadnék olyan babysitteri munkát, mely során másfél és 3 év köztiről lenne szó, ha egyszer a szülő így is, úgy is rá akarja bízni valakire, aki nem családtag, vagy bölcsibe is járatja. Azonban nem mindig vállalnám el szívesen. A feltételes módot azért alkalmaztam, mert eddig 3-10 év köztiekkel foglalkoztam, kisebbekkel csak a szüleivel együtt, ezidáig.
nyugi
a gyerek akkor lesz hisztis és balhés ha te is az vagy
ha parázol a bölcsi miatt akkor a gyerek is fog
ha azt közvetíted neki h ez egy jó móka akkor annak veszi ö is
a szeretet nem múlik el a bölcsi miatt az anya vagy így ez alap
sőt akár fel is értékelődhet az együtt töltőt idő mind a két részről :-)
sok sikert és ne aggod túl a dolgot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!