Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Félek, hogy a bölcsi miatt el...

Félek, hogy a bölcsi miatt el fog távolodni tőlem (? )

Figyelt kérdés

10 nap múlva kezdjük a bölcsis beszoktatást, muszáj, mert úgy érzem, már nem vagyunk elegek neki.

Amikor bölcsibe irattátok a piciket, nem féltetek, vagy nem tapasztaltatok hasonlót? Én nagyon félek, hogy emiatt már nem fog annyira szeretni.

2011. máj. 26. 16:14
 1/6 Vérszomjas pandamaci ***** válasza:

Egyáltalán nem...

De nem is hallottam ilyet anyukáktól még.

2011. máj. 26. 16:22
 2/6 anonim ***** válasza:

szia,

nyugodj meg, ilyenről szó sincs!! :) féltem attól, hogy hogyan fog beilleszkedni, vajon hogyan szokja meg az ott alvást, a másik nyelvet (szerb bölcsődébe jár, mert a párom félig szerb nemzetiségű), a korán kelést. de ettől nem, hiszen az Édesanyja vagy!!!! Nálad jobban nem szerethet senkit!! ;)

hidd el, csodálkozva nézem nap mint nap milyen rohamosan fejlődik a bölcsőde hatására!!!! tényleg ámulok rajta!! márciustól jár és már szoba tiszta lett a hatására, egyedül veszi fel és veti le a cipőjét, próbálkozik az öltözéssel, vetkőzéssel, iszonyat önálló lett!! énekli a kis mondókákat, versikéket, a szókincse rohamosan fejlődik, és épül be a szerb nyelv. én nagyon elégedett vagyok és látom a kicsin, hogy mennyire jót tett Neki!! az első 3-4 hét nem volt könnyű, mert sírt és sokat betegeskedett, de mára már minden rendben!! :)

Ági

2011. máj. 26. 16:35
 3/6 anonim ***** válasza:
76%
Nem fog kevésbé szeretni, az én kislányom is járt bölcsibe, rengeteget fejlődött ezalatt, azóta is könnyen beilleszkedik a társaságba (ovi, suli), én meg még mindig nem tudom levakarni magamról (nem mintha akarnám :)) annyira imádjuk egymást!
2011. máj. 26. 16:58
 4/6 anonim ***** válasza:

Nem fog eltávolodni emiatt a szülőtől. Azonban tudni kell, hogy a legtöbb 3 év alatti számára megrázkódtatás, ha szülei akár csak egy órácskára másnál hagyják, pl. bölcsiben. (Nem arról beszélek, amikor olyan rokon pl. nagyszülő vigyáz a kicsire, akihez érzelmileg épp oly erősen kötődik, mint szüleihez.) 10-ből 2 szülő valszeg rázza a fejét a soraimat olvasván, mivel a ő gyerekük imádja/imádta a bölcsit. Ez érthető is ,hiszen durván a 15-20%-a a három év alattiaknak szeret ott lenni órákra is akár. De a többségnek nagyon nem tesz jót lelkileg, és szorongás alakul ki, mert legtöbbjük teljes érzelmi biztonságát a szüleitől reméli! (Bár amint visszakerül a szülőhöz, pl. kiveszik a bölcsiből, a szorongás alábbhagy.) Még óvodás korban sem ritka ugyanezen jelenség, ugyanilyen okokkal.

Általában véve a 3 év alattiaknak a kizárólag szülő mellett a helye (avagy olykor más közeli rokonánál).

Ettől függetlenül a szülő dönt, én csak leírtam, mi a tendencia. Ezért az sem kizárt, hogy elfogadnék olyan babysitteri munkát, mely során másfél és 3 év köztiről lenne szó, ha egyszer a szülő így is, úgy is rá akarja bízni valakire, aki nem családtag, vagy bölcsibe is járatja. Azonban nem mindig vállalnám el szívesen. A feltételes módot azért alkalmaztam, mert eddig 3-10 év köztiekkel foglalkoztam, kisebbekkel csak a szüleivel együtt, ezidáig.

2011. máj. 26. 18:43
 5/6 anonim ***** válasza:
76%

nyugi

a gyerek akkor lesz hisztis és balhés ha te is az vagy

ha parázol a bölcsi miatt akkor a gyerek is fog

ha azt közvetíted neki h ez egy jó móka akkor annak veszi ö is

a szeretet nem múlik el a bölcsi miatt az anya vagy így ez alap

sőt akár fel is értékelődhet az együtt töltőt idő mind a két részről :-)

sok sikert és ne aggod túl a dolgot

2011. máj. 27. 10:20
 6/6 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen, megnyugodtam valamelyest
2011. máj. 28. 07:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!