Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Vérvételre ötletek, jótanácsok?

Vérvételre ötletek, jótanácsok?

Figyelt kérdés

3 éves gyermekemmel laborba megyünk, mert vért vesznek tőle. A doktornéninktől és az általa adott szuriktól már nem fél, viszont a laborban idegen lesz a személyzet és ugye nem olyan a vérvétel, mint az injekció.

Mit tudnék tenni, hogy a gyermekem jól viselje?

2011. máj. 25. 14:01
 1/4 anonim ***** válasza:

A kisfiam 2 éves múlt, amikor vért vettek tőle. Apukájával ment, mert úgy gondoltam vele nem fog hisztizni. Előtte elmagyaráztuk neki hogy mi fog történni. Azt is hogy picit fájni fog, és hogy ügyesen kell majd előre kinyújtania a karját. Büszkén ment be, kinyújtott karral és egy hangja sem volt. Ha én vittem volna tuti lett volna nagy sírás rívás. Utána jutalmul Apa elvitte játszóterezni, ahol Apa csak vele foglalkozott, én pedig otthon voltam kistesóval.

Sok sikert!

2011. máj. 25. 14:13
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszi:)

Persze el lesz neki magyarázva, de ha ott megijed, vagy rájön az 5perc, akkor jön a műsor.

2 évesen még teljesen más volt, akkor minden aggodalom nélkül vittem volna. De most, 3 évesen?

Dokinéni is megmondta, hogy ez a legrosszabb korosztály, mármint vizsgálati szempontból:)

2011. máj. 25. 14:39
 3/4 anonim ***** válasza:
az enyém születésétől retteg mindenféle oltástól, vérvételtől...2,5 éves, júliusban megyünk kullancs elleni emlékeztető oltásra, hát érdekes lesz, már előre tudom, hogy pánikba esik majd stb. sztem ha elmondod neki, mire számítson, és te nyugodt vagy, annál többet nem tehetsz, atöbbi nem rajtad múlik majd.
2011. máj. 25. 15:05
 4/4 anonim ***** válasza:
Nézz utána, hogy a városotokban létezik-e olyan szolgáltatás, hogy házhoz megy valaki levenni a vért (Debrecenben pl. 2000-ért megcsinálták). Barátnőm egy takaróba becsavarta kisfiát (mondjuk ő kisebb volt), és a karját szabadon hagyta, így egyszerűbb volt lefogni picit.
2011. máj. 25. 15:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!