Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 20 hónapos gyermekem kezelhete...

20 hónapos gyermekem kezelhetetlenné vált mit tegyek?

Figyelt kérdés
20 hónapos gyermekem egész nap ordít, mindenért kiabál és sír már hetek óta. Naponta kb ötszázszor elmondja hogy NEM bármiről van szó. Jönnek hátul a fogai már egy ideje, de mindegy hogy adok neki rá valamit vagy sem a helyzet teljesen ugyanaz minden nap. Állandóan cumit vagy cicit kér, abszolút nem tudom róla leszoktatni mert hiába magyarázom el hogy majd alváshoz addig játszunk, nem kell cumi és nem adom oda csak alváshoz, napok óta nem szokik hozzá hogy napközbe nincs csak sír utána álandóan. Éjszaka is még mindíg kel mert cicit kér, ha nem adok neki akkor 10 percenként felsír és nem alszik, de ha adok neki akkor is felkel éjszaka csak ritkábban. Itthon vagyok vele, sokat jásztunk, nagyszülözünk, férjem is sokat van vele, gyerek közösségbe is járunk de emellett neveljük is és nincs neki elnézve a rosszaság, úgy érzem minden szüksége megfelelően ki van elégítve...Nagyon kimerültem és teljesen tanácstalan vagyok úgy érzem kicsúsznak a kezemből a dolgok és nem tudom kezelni a saját gyerekemet
2011. máj. 25. 13:23
 1/5 anonim ***** válasza:

Máris kezelhetetlen? Akkor mi lesz később? :DDD

Még több türelem kell hozzá... Ő még kicsi hogy megértse, h anya miatta fáradt.

2011. máj. 25. 13:31
 2/5 anonim ***** válasza:
Várkonyi Zsuzsa: Már százszor megmondtam című könyvét tudnám ajánlani.. Hátha valami bejön belőle..
2011. máj. 25. 13:34
 3/5 anonim ***** válasza:
szia, ez dackorszak, megspékelve azzal, hogy gondolom elég érzékeny a gyermeked így a kettő együtt már nagyon sok neki. sztem a cumit nem érdemes elvenni tőle, ha megnyugtatja, főleg így hogy fogzik, se a cicit. nálunk akkor maradtak el a kelések éjjel, mire kijött az összes foga (relatíve hamar, 21 hónapos korára, bár hogy addig mit szívtam vele...). azt hogy 500x elmondja hogy nem...sztem a java része az ekkora gyrekeknek elmondja, az enyém is elmondta többek közt, csak próbálgatja, mire mit lépsz. nagyon sok türelem, következetesség kell, és akkor majd enyhülni fog. aztán majd ha még jobban kinyílik a csipája, akkor jön egy mg rosszabb rész. azt hittem pár héttel ezelttig, hogy már túl vagyunk a javán, és egész l lehiggadt....na persze. egy ideje olyan csillapíthatatlan hisztik vannak, hogy csak nézek, gyakran elég egy semmiség, és abszolút nem segít semmi, se a figyelemelterelés semmi. csak ha magától abbahagyja. nálunk amúgy pluszban hozzájön a dolgokhoz, hogy nemsoká itt a kistesó, és már most nagyon féltékeny, egy csomó mindenben visszafejlődött, pedig azt hittem, az majd csak akkor lehet estelge, ha már tényleg megszületett a "betolakodó", de nem....már most. néha , mostanában egyre gyakrabban én is nagyon magam alatt vagyok...hát majd csak túléljük valahogy, ti is meg mi is. kitartást. tényleg csak azt tudom mondani, hogy türelem meg következetesség, és sok szeretet, móka, kacagás, bár az néha nagyon nehéz, mikor az embert halálba idegesíti a saját gyereke napi szinten.....az én kislányom amúgy 1 hónap múlva lesz 2,5 éves
2011. máj. 25. 13:37
 4/5 A kérdező kommentje:

Igen valóban elég érzékeny... A cumit azért akarom már elvenni napközben mert sokat beszél és nem akarom hogy beszédhibás legyen, emellett meg ha nála van akkor is ugyanúgy nyűglődik ezért nem látom már hasznát... persze lehet hogy tévedek :( A cicit sem akarom elvenni tőle csak keretek közé zárni mert képes a bevásárlóközpont közepén letépni a pólómat mert hosszászokott hogy amikor kér akkor kap. Sokszor a cicizésen is azt látom hogy csak kéri de nem is kell neki igazán mert meglátja 2 másodpercig szopik és megy tovább...

Biztos mindenkinél nehéz a dackorszak de engem annyira megdöbbent a jelenlegi dolgok állása hogy nem tudom mit kezdjek magammal, következetes szeretnék lenni de annyira fáradt vagyok hogy mostanra csak a nap túlélésére tudok koncentrálni néha azt sem tudom fiu vagyok-e vagy lány

2011. máj. 25. 13:57
 5/5 anonim ***** válasza:
persze fogd a gyerekre a hibáid..
2015. okt. 31. 23:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!