Az természetes, hogy egy 5 éves kislánynak fáj a nunija ha odamegy a tusfürdő? Más kislánya is szokott így lenni?
Már nem mosom a fenekét sem tusfürdővel, csak a sima fürdővízzel.
Sajnos, sokszor piros neki ott, meg többször fájdítja is. Be szoktam neki kenni amit régebben a gyerekdoki írt fel, nevét nem tudom. De aztán hamar kiújul. Most éppen nem...
Jelzem az előző hozzászólónak: ezt már leírtam én is. ;) Ugyanakkor az előző előtti hozzászólónak:
Nem olvastad figyelmesen soraimat, amire -ha jól látom- reagáltál: Épp ezt írtam, hogy a popsit értelemszerűen a hát irányába kell törölni (nők, kislányok esetén), a punit meg a has felé (azaz előrefelé) , és mindez a fertőzések elkerülése végett (bár a piros szeméremajkakat okozhatja egyszerűen akár az is, ha kicsípi a pisi, mert nem lett kitörölve rendesen; pelusosok esetén meg a befülledés). Tehát egy véleményen vagyok veled, csak ezek szerint félreértelmezted soraimat. ;) Abban pedig feleslegesen ismételt a tisztelt válaszoló, hogy anatómiai okokból kb. 5-6 éves korig (ez egyénenként változó) nem éri el a kicsi gyermek a popsiját, ezért kell, hogy a felnőtt törölje ki neki, tehát segítségére kell lenni mind a wc-zés után, mind pedig a fürdetés folyamán.
Hoppá! Most látom, hogy a nunitörlést mégiscsak fordítva írja a kedves válaszoló. :) Akkor viszont egyet
nem értésemet fejezem ki: gondolj bele, épp te magad írod, hogy a kitörölt popsi se teljesen steril, na most, ha a hát irányába ezután kitörlésre kerül a nuni, akkor minden törlésmozdulat után SOKKAL NAGYOBB ESÉLLYEL érintkezik a wc-papír a végbéllel, és kerül esetleg a nuniba fertőzés, mintha fordított irányba, azaz ha a has irányába teszik. Persze ilyenkor is ügyelni kell, hogy
ne közelítse meg a wc-papír a végbélnyílást az ismételt törlőmozdulatok során.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!