Természetes, hogy még hónapokkal később sem szól előre, hogy pisilni kell?
Szia!
Alapból azt mondanám, hogy ennyi idősen már az is tök jó, hogy ennyire szobatiszta. Sok gyerek úgy van a pisi-kaki témával, hogy „fölösleges úri huncutságnak” tartja, nem szívesen szakítja meg vele a játékot (vagy bármilyen nagyon fontos tevékenységet). Szerintem ezt az oviban is el kellene, hogy fogadják, egyébként azért is van, hogy ott csoportos pisiltetés van a nap különféle szakaiban. Egy kiscsoportos szerintem elég gyakran bepisil, vinni kell neki váltóruhát és kész.
Azt gondolom, nincs semmi praktika, jól csinálod, szólj neki, hogy menjen el, amikor úgy érzed, már rég nem tette.
Egy dolog nagyon fontos szerintem: ne légy rá mérges amiatt, ha bepisil, ne szidd le, mert az csak ront a dolgokon!
(Máshol már írtam, hogy rettenetesnek tartom ezt a parát, amit a szobatisztaság körül művelnek Magyaroszágon. Stresszelik a szülőket és a gyereket is, nem veszik figyelembe, hogy mindenki másképp fejlődik, és az „erőltetett menet” miatt később mindenféle problémák lehetnek.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!