Hogyan ment a beszoktatás a bölcsibe?
Februárban volt kettő, akkor kezdtük. Viszonylag könnyen beszokott, de volt egy hatalmas visszaesésünk kb. április elején, ordított, zokogott már odahaza. A barátnőm kislánya márc. elején volt 2. Márc vége óta járnak bölcsibe és most tartanak ott, hogy már hajlandó aludni is, de úgy hogy álomba bőgi magát, nem iszik egész nap, sír és dacos.
Szóval ez totál egyénfüggő. Az ő lánya nagyon anyás, ha nálunk voltak, akkor is neki az anyukája kellett mindenhez, nem játsszott a kislányommal, csak ha ő is ott volt egy légtérben vele.
Hú!Az enyém is nagyon anyás de jól el van más gyerekekkel.Anyunál imád lenni, 3 hetente ott is alszik hétvégén.
2 éves
Az én lányom a 2 éves szülinapja előtt egy hónappal ment bölcsibe, első nap csak délelőttre mentünk be, ott voltam vele, másnap már egy órára otthagytam, akkor sírt nagyon, de harmadnap már ott ebédelt, 4. nap már alvást is próbáltuk, de kb. egy hétig nem aludt el, aztán dajkanéni simogatta, így tudott csak sokáig elaludni. Az első napokban kegyetlenül kapaszkodott belém, és ordított, de határozottan el kell ilyenkor válni, mert különben nagyon megnehezíted a dolgotokat. Nekünk direkt így mondták a bölcsisnénik, hogy egy gyors ölelés, és egy mondat, hogy nemsoká jövök érted, és ajtó rögtön becsuk. Mindig azt mondták, csak addig sírt, amíg látott elmenni 1-2 percig. Szépen lassan ez elmúlt, de 1-2 hónap után szokott lenni egy visszaesés...nálunk ez úgy nyilvánult meg, hogy 1-1 napra hőemelkedése lett betegség nélkül, doki szerint pszichésen. Ő is nagyon anyás volt, 1 méterre nem tudtam otthagyni sehol korábban. Mára már ovis kiscsoportos :)
Sok sikert, és kitartást! És sok véleménnyel ellentétben jót tesz hosszútávon a bölcsi!
Köszi a választ!
Tudom h nehéz az elválás de neki is jobb ha gyerekekkel van és nem csak velem egész nap.Arról nem is beszélve h dolgoznom kell.
nehezen megy. 2,5 éves kislány.
Első héten szépen elköszönt, jol viselkedett, most 4-ik hete jár, ordit, kapaszkodik belém. ott jol viselkedik, de itthol csak sir, hogy nem akar menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!