Óvodába is van beszoktatás? Akinek nem ment a gyereke bölcsibe, hogyan fogadta az ovit?
Figyelt kérdés
Tapasztalatokra lennék kíváncsi. Itthon vagyok a kisebbel, ezért a nagyobbat nem adtam be bölcsibe. Szeptembertől viszont beadnám oviba, lehet hátránya abból, hogy nem járt bölcsibe?2011. jan. 29. 09:07
1/2 anonim válasza:
Az én gyerekeim soha nem jártak bölcsibe, csak 4 és 5 éves korukba írattam be őket óvodába, abszolúte semmi hátrányuk nem volt belőle!!!
Óvodája válogatja, hol hogyan intézik a beszoktatást, mi költözködés miatt 2 óvodát is megjártunk : egyikben 3-4 napig tartott a beszoktatás (1-2 órát ott voltam velük, mielőtt eljöttem volna), a másikban az óvónéni nem látta szükségesnek...
Nem tudom, ki hogy van vele, én örültem míg itthon voltak, csak akkor vittem a gyerekeimet oviba, mikor már nagyon szerettek volna más gyerekekkel is játszani.
Jó is, ha megtanulnak a közösségben mozogni, érvényesülni.
Én a helyedben csak iskola előtt 1-2 évvel adnám be oviba : amíg lehet, addig sokkal jobb, ha melletted van!
2/2 kisnita válasza:
Sok olyan anyuka van a környezetemben akiknek nem volt bölcsis a gyereke mert felénk csak 1 bölcsi van és oda is nagyon nehéz bekerülni. Mindig szokott lenni beszoktatás és akkor az elején az anyuka is ott lehet a gyerekkel egy kis ideig. Fokozatosan egyre többet hagyják ott a gyereket és így szépen beszokik. Az én fiam nyáron lesz 2 éves és ha addig összejön nekem valami munka és ha addigra szobatiszta lesz (mert most még pelusos) akkor beadom oviba. Nálunk beveszik a gyerekeket 2 évesen ha már szobatiszták. Én is így mentem oviba. Előtte egy pár hónapot jártam bölcsibe, de anyu kivett mert nem volt megelégedve és inkább otthon maradt velem pár hónapot. Márciusban töltöttem a 2 évet és szeptemberben mentem oviba. Remélem a kisfiam is ugyan olyan jól beszokik mint én.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!