Jogosan üvöltötte le az anyuka a fejemet?
Figyelt kérdés
Jöttem haza a boltból, és láttam, hogy egy kb. 4-5 éves kislány sétál velem szemben. Csodálkoztam, hogy egyedül ilyen picin, de hát a mai világban... És akkor látom, hogy elindul az útfelé, amin éppen egy kamion jött. Én rettenetesen megijedtem, és rákiabáltam (tényleg elég hangosan), hogy jöjjön el onnan, és gyorsan visszarántottam a járdára. Én azt hittem, hogy ott helyben szívinfarktust kapok. A kislány elkezdett sírni, erre már a drága kedves anyukája is odaért. És elkezdett velem üvöltözni, hogy milyen jogon kiabálok a gyerekével. Én azt hittem, hogy ott helyben elsüllyedek. Szerintem inkább meg kellett volna köszönnie, hogy nem ütötte el a kamion. Erre csak mondta a magáét, hogy nem volt gyerekszobám, meg nem tanítottak meg a gyerekkel bánni, és megijesztettem szegény gyereket. Meg magától is visszajött volna, mert okos gyerek. Mondtam a nőnek, hogy szerintem inkább a több tíz tonnás kamion ijesztette meg, ami majdnem elcsapta, és nem láttam rajta a nagy igyekezetet a járda felé. A nő meg csak mondta a magáét, a végén inkább ott hagytam. Most komolyan én vagyok a hibás? Oké, hogy nem kellett volna kiabálnom (csak annyit üvöltöttem, hogy gyere gyorsan vissza kislány), de megijedtem, és ez volt ez első reakcióm.2011. máj. 16. 12:46
11/11 anonim válasza:
Csatlakozom az előttem szólókhoz.Vészhelyzetben abszolút jogos a kiabálás. Anyuka valszleg nem volt egy nagytudású. És valóban, annyira lecarjuk egymást manapság, ritka, aki bármilyen szinten törődik mással, még ha gyerekről van is szó. Inkább szeretünk kimaradni mindenből, nehogy aztán a végén mi húzzuk a rövidebbet, ahogy Te is ez esetben. Pedig a konfliktuskerülés nem valami nagyszabású cél... Gondolom, a körülöttetek közlekedők egyike sem állt melléd ebben a helyzetben. de mindenképp jól tetted, gondold csak el, mit éreznél, ha hagytad volna a kiskrambót besétálni a kamion elé. Akár a bíróságon is magyarázkodhatnál, hogy miért nem segítettél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!