Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Bárányhimlő-gyanú esetén...

Bárányhimlő-gyanú esetén elvigyem óvódába a fiamat?

Figyelt kérdés
Tegnap kis apró piros pöttyök jelentek meg rajta,de nem mindenhol a testén,csak pár helyen.A csoportjukba bárányhimlő van,úgyhogy várható,hogy az én fiam is elkapja,a 2 hét lappangási idő nagyjából már lejárt,úgyhogy várható,hogy kiüti.Ha nem lázas,csak kis pöttyöcskék vannak és nem olyan sok,elvigyem oviba?Akinek már volt bárányhimlős a gyereke,hogy csinálta?
2011. máj. 15. 10:51
 1/8 anonim ***** válasza:
Én biztos nem vinném. Se a gyereknek nem jó, se a többieknek akik eddig esetleg megúszták. Nem értem ez neked miért kérdés.
2011. máj. 15. 10:58
 2/8 anonim ***** válasza:
Ne vidd!Dugd ágyba, és a melegtől gyönyörűen előjön a többi pötty is!Ha rám hallgatsz már most veszel mentolos hintőport, mert cefetül fog viszketni!Én cinkrázóval kentem először, de mondta a doki hogy az már elavult, és így a patikába adtak kimondottan erre való hintőport!És készülj fel mert egy örök élmény lesz!A lányomon 160nál hagytuk abba a számolást, már ami a pöttyeit illeti, és akkor még nem számoltuk bele a szájában lévőket, és a szemében lévőket!
2011. máj. 15. 11:13
 3/8 anonim ***** válasza:
Én nem vinném. Tényleg neki is lehet, hogy rosszabb a közérzete, és elkaphatják azok akik megúszták. De, hogy egy jó példát is írjak, a 2 és fél éves fiam nagyon jól viselte a bárányhimlőt. Pedig ő is tele volt pöttyökkel, mondta a doktornő, hogy még a szájában is van. De egyszer sem vakarózott. Csak hintőporozásnál volt egy kis sírás, de ott is inkább azért, hogy ne maceráljam már.
2011. máj. 15. 11:36
 4/8 anonim ***** válasza:
Neeeeee!!!!!
2011. máj. 15. 12:07
 5/8 anonim ***** válasza:

nem!

[link]

2011. máj. 15. 13:20
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!A pöttyök eltűntek,úgyhogy most nem tudom,mi van...Szerencsére se hőem.-e se láza nem volt a fiamnak.Elvittem oviba ma reggel,mert nem volt vele semmi különös.Még várakozó állásponton vagyunk...Igazából jó lenne,ha kijönne a himlő,mert akkor tuti a kicsi is elkapja és még addig szeretnénk túl lenni rajta,amig nem megyek dolgozni,mert júni. 9.-én kezdek és akkor már nem lesz olyan könnyű...

Hasznos a cikk,amit az utolsó válaszoló belinkelt,sok igazság van benne és sajnos bizony sok szülő azért viszi el náthásan,köhögve,esetleg lázasan-reggel belenyom egy kis lázcsill.,aztán hadd menjen- a gyerekét oviba-bölcsibe,mert félti a munkahelyét.Én eddig meg tudtam tenni,hogy itthon fogtam a fiamat,ha jobban náthás volt,vagy más gond volt,de ezután én sem fogom tudni megtenni,csak úgy.

2011. máj. 16. 08:28
 7/8 anonim ***** válasza:
Ha eltűntek akkor nem himlős!
2011. máj. 16. 10:19
 8/8 A kérdező kommentje:

Még mindig nem jött ki a fiamnál a himlő.A kislányom most lett himlős,tegnap voltunk orvosnál.

Volt már valaki igy,hogy sokára kapta el a gyereke,vagy ki se jött nála?

2011. máj. 19. 07:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!