2,5éves a fiam, mikortol ismerik fel a szineket?
Figyelt kérdés
Idáig mindha tudta volna hogy piros kocka, az kék... Vagy csak tippelt?? nektek mikortól ismerte fel?2011. máj. 13. 12:44
1/9 anonim válasza:
Persze, tudhatja már, lányom 20 hós kora óta tudja az alapszíneket, most lesz 2,5 éves már az árnyalatokat is megkülönbözteti, tudja sötétkék vagy világoskék. De hogy érted hogy idáig mintha tudta volna? Már nem mondja?
2/9 anonim válasza:
Olyan másfél éves volt a lányom, mikor az alapszíneket már felismerte. Még beszélni nem tudott, de amelyik színű legót kértem, azt adta ide.
3/9 anonim válasza:
Nekünk a pszichológus azt mondta, hogy 3 éves korára 3 színt kell felismernie.
4/9 anonim válasza:
Én is úgy tudom, hogy 3 éves korra kell tudni a színeket.
Én gyerekem 2 éves kora óta nagyjából tudja.
5/9 anonim válasza:
Nekem 25 hónapos a fiam, ismeri a színeket, az árnyalatokat is - citromsárga, narancssárga-, még a lilát is. Kb. 2 éves korára tanulta meg, én úgy vettem észre, nagyon érdekelte, mert folyton mondogatta, tippelgetett már olyan 20 hónapos korától.
Úgy emlékszem, annak idején az oviban voltak olyan gyerekek, akiknek még gondot okoztak a színek.
6/9 anonim válasza:
18 hósan már tudta a piros, sárga kék színeket. most június végén lesz 2,5 éves, most már nagyon sokat tud, narancs, lila, barna , fekete, bordó, fehér, sötét-és világos színeket megkülönbözteti stb. de amúgy 3 éves kor körülre "kell" tudnia.
7/9 anonim válasza:
Ha gyakorlod kicsit vele, hamar megtanul egy csomó szint. Egyik ismerősöm 3 évesen sem tudja a szineket, vagyis mindenre mást mond. Ezért 2,5 évesemmel kicsit jobban figyeltem erre és gyakoroltuk kb 4-5 napig intenzivebben (autokat szinek szerint rendeztük, ceruzákat, gyurmát, tvben ez-az milyen szinü, ujságban, könyveiben), és tudta elég gyorsan, elötte csak tippelt.
8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm, úgy hogy most nem tudja. Odahozza és mod rá valami más szint. Vagy kértem a kék autót és hozta a pirosat és kérdeztem milyen szinű? Hát olyan szinű.
2011. máj. 13. 14:24
9/9 anonim válasza:
Kétéves korától. Csak lestem, hogy különválogatta a kék kockákat. Mióta beszél, mondja is a színeket. Ő magától tanulta meg, de biztos gyakorlással fejleszthető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!