Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Keveri a színeket? Nem tudja...

Keveri a színeket? Nem tudja megjegyezni? 25 hónapos.

Figyelt kérdés
25 hónapos kisfiam már szépen beszél, szinte mindent. Viszont baj van a színekkel. Egyszerűen nem tudja megtanulni, melyik a piros, és sárga, melyik a kék és zöld. Nem hiszem, hogy színtévesztő, mert tudja csoportosítani a játékait színek szerint, de a megnevezést keveri. A sárgát gyakran mondja pironak, és a kéket zöldnek. Ez gond, vagy csak még nem érdekli annyira a színek neve? Mint írtam, nem színvak, illetve színtévesztő, mert külön tudja válogatni a piro, a sárga, a kék és zöld tárgyakat. Mi lehet a baj? Sokan mondják, ne aggódja, hisz más gyerek ilyenkor még alig beszél...
2011. febr. 14. 15:09
 1/6 anonim ***** válasza:
Ne aggodj, mar most elore fejlodott. Azt hiszem, egy kicsit tul sokat varsz a babadtol.
2011. febr. 14. 15:13
 2/6 anonim ***** válasza:

Az én 23 hónapos lányom szerintem nem ismeri színeket , gondolta arra, is hogy színvak. Most komolyan.

Próbálom tanítgatni.

Viszont egész nap beszél.

2011. febr. 14. 15:13
 3/6 anonim ***** válasza:

második

"Néhány színt már megnevez"

[link]

én csak innen "paráztatom magam"

2011. febr. 14. 15:15
 4/6 anonim ***** válasza:
Ha az elet konyv meg statisztika szerint gurulna!
2011. febr. 14. 15:33
 5/6 anonim ***** válasza:
2 éves a fiam.még nem töltötte be amikor szépen tudta az alapszíneket.de amikor tanulgatta ő is gyakran rá vágta a pirosra hogy sárga,a kékre meg hogy zöld.Aztán rá jöttem,hogy amit ő mond az a betanulás volt.tehát ismeri azokat a szavakat,hogy zöld,kék,sárga,piros.igy amikor kérdeztük valamelyik ismert szót rá vágta.Aztán rá kérdeztem tőle még egyszer,és láttam,hogy elgondolkodik,és rögtön mondta a zöld autóra hogy zöld.Tehát nagyon sokszor csak automatikus választ adnak.de amikor gondolkodik már tudja a helyes szint.Ma már nem is kell rajta gondolkodni,már a narancs,és a rózsaszín,lila,barna,fekete,fehér is megy.meg a csíkos,pöttyös.szóval ne aggódj,tudja ő csak igy kicsit könnyebb neki.de amúgy meg simán rá ér még ám.
2011. febr. 14. 15:35
 6/6 anonim ***** válasza:
26 hónapos fiam minden színre azt mondja hogy kék... Ő is simán szétválasztja színek szerint a labdákat, gyurmát stb., de egyenlőre még minden szín kék.
2011. febr. 16. 07:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!