Minden kicsi beszokik a bölcsibe? Meddig próbálkoznak? Van hogy eltanácsolják?
Szia!
Nekünk azt mondták,hogy minden gyerek beszokik:),van aki már másnap imád járni,van aki még fél év után is sírdogál.
Egy kislánnyal egy napon kezdtük a bölcsit,az én fiam már a 4. napon ott akart aludni,a kislány viszont még márciusban is gyakran sírt.(szeptember végén kezdtük)
Én még olyat nem hallottam,hogy a beszokás nehézsége miatt valakit "eltanácsoltak" volna,a nagyobbik fiam is bölcsis volt,sokáig sírdogált,de őt a folyamatos betegség miatt vettem ki anno...
14:20-as, olyan jó volt olvasni a válaszod :) Mi is bölcsi előtt állunk, igaz, már majdnem 3 éves lesz, mire kezdi.
Hogy viselkedjen a szülő? Hogy könnyítsük meg a gyereknek? Tudnál segíteni? Mikor elválunk, legyünk nagyon lazák és könnyedek? Vagy hogy? Jó lenne egy-két gyakorlati tanács, mert én elég érzékeny (elpityeredős) lettem, mióta megszületett a kis vakarcsunk :)
Jó ezt hallani, hogy nincs olyan, hogy nem szokik be.
Nekünk az óvodában mondták, hogy 6 hét a beszokás, és áprilisban már el se kezdjem. De most volt 3 éves, és mennék dolgozni! Ennek ellenére 1 hét után közölte velem az óvónő, hogy nem lehet a gyereket beszoktatni, inkább maradjak csak vele otthon. Pedig ő már jóval nagyobb.
Az első pár napban még ugyis ott vagy vele bent a csoport szobába, ha igényli legyél a közelébe, ha nem akkor a gondozónő ugyis ki küld egy kis időre aztán ha pityereg a gyerkőc akkor ugyis behivnak vissza hozzá.Mondd el neki, hogy a bölcsi jó, szeretik őt ott a gyerekek és a gondozó nénik is egyaránt. És sose " hazudj" neki, már mint ezt ugy értem, ha kérdi, hogy hova mész ( a csoportszobából) mondd el neki, hogy 1 kicsit kimész de vissza fogsz érte jönni.ha már beszokott akkor mindig mondd meg neki hogy mikor mész érte pl. alvás után vagy uzsonna után.Ha igényli akkor vigyetek otthonról olyan dolgot( játék,takaró,cumi) ami megnyugtatja őt, ha esetleg sírna. Ha sír ne lássa rajtad, hogy feszült vagy miatta, maradj nyugodt vigasztald nyugtató szavakkal, ne ess kétségbe.
Sok sikert a bölcsihez, hidd el minden rendben lesz.
Az utánad íróknak: én még nem hallottam olyat, hogy nem szokik be a gyerek. Minden gyermek beszokik, valaki később valaki hamarabb. De még ilyet, hogy azt mondja az óvónő vagy gondozónő, hogy vegyék ki mert ugyse szokik be,hát ez durva. Szerintem annak vagy nem volt elég türelme a gyerekhez vagy nem tudom. Nekem pár hónappal ezelőtt három gyerkőcöt kellett egyszerre beszoktatnom, és még ott volt a többi gyermek is a csoportba akikkel ugyanugy törődnöm kellett, és mégis beszokott mind a három. Mosolyogva érkeznek reggelente, puszival válnak el tőlem.:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!