Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tanácsokat várok! Gondom van...

Tanácsokat várok! Gondom van az óvónővel, ti mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés

Mióta az ötéves kisfiam ennek az óvónőnek a csoportjába jár, ő érezhetően pikkel a fiamra. De a mai történet kiverte a biztosítékot nálam. Mentem érte a szokott időben, erre az óvónő flegmán megáll az ajtóban és közli velem: - Bocsi, de ez én voltam.

Kérdem: - Micsoda?

- Hát a karmolás a gyerek nyakán. Ugyanis a mosdóban az autóját mosta, én meg hatszor rászóltam, hogy ne az autót, a kezét mossa, mert kipacsálja a vizet, és mások elesnek benne. És akkor olyan hülyén fordult, hogy megkarmoltam, pedig nincs is nagy körmöm.

Erre annyit tudtam kinyögni, hogy ez nagyon jól sikerült óvónéni, gratulálok és szó nélkül eljöttem.

Hazafelé a kisfiam sírva elmondta, hogy nem pacsálta ki a vizet, és az óvónéni elhúzta a csaptól, és akkor karmolta meg. Ti mit tennétek a helyemben: szólnátok az óvódavezetőnek, vagy inkább nem csinálnátok semmit a gyerek további nyugalma érdekében. Itt arra gondolok, hogy ha szólok, biztos vagyok benne, hogy onnantól pokol lenne a fiam élete, mert bosszúból ezt tenné vele.

Volt már valaki ilyen helyzetben? Mitt tett? Nem bánta meg?

2011. máj. 11. 12:38
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy véletlen volt. Ha rendszeressé válik, én akkor szólnék a főnökének. Én is karmoltam már meg véletlenül a gyereket.
2011. máj. 11. 12:42
 2/21 anonim ***** válasza:
72%

Hát lehet nem a legjobb az ovonö kisugárzása, de ahogy a gyereked is elmondta ez egy véletlen baleset volt. èn már ezereszer véletlenül lekarmoltam a gyerekemet.

Az hogy pacsált meg nem pacsált, tuti nem fogja azt mondani a fiad DE anya én pacsáltam és még rossz is voltam. a gyerek nem érzékeli ezt. ha pedig elcsúszik utánna egy gyerek akkor te hibáztatod legjobban az ovónöt hogy miért nem szolt rá a fiadra hogy ne pacsáljon.

Kérdés hogy mennyit vág le a gyerek hogy te utálod az ovonöt. mert ha tudja ö is rosszul fogja magát érezni ott.

vidd el és majd az iskolákat is évente fogjátok váltani, és a munkahelyén is majd a gyerekednek minden fönök bunkó és köcsög lesz, de ö megfelelö alkalmazott lesz.

2011. máj. 11. 12:43
 3/21 anonim ***** válasza:
59%

én bemennék a vezetőhöz és elmondanám neki mi történt

és ha lehetőséged van akkor menj át másik csoportba vagy oviba

hiszen a gyerek nyugalma a fő

2011. máj. 11. 12:44
 4/21 A kérdező kommentje:
A 12:43-as válaszolónak kívánom, hogy a kisfia szintén hazáig sírjon, mert őt utálja az óvónő (nem tőlem hallotta, én is azt mondtam, hogy biztos véletlen volt), és nem akar többé oviba menni. Nem értek veled egyet, mert egy ötéves gyerek nem tud kiállni magáért, ezt a szüleinek kell megtenni helyette. És mint írtam, nem először fordul elő a lelki bántalmazás, de eddig még nem fajult soha a dolog. Inkább olvasd el rendesen a kérdést, ahelyett, hogy egyből vagdalkoznál. Egyébként nem tudom máshova vinni, mivel falun lakunk ez az egy ovi van, tetszik, nem tetszik. Inkább arra lennék kíváncsi, hogy akik szóltak ilyen helyzetben, azok megbánták-e?
2011. máj. 11. 12:51
 5/21 anonim ***** válasza:
89%

Ebből ügyet akarsz csinálni??? Először is, nem szándékos volt a karmolás, se az óvónő, se a gyerek verziójában.

Másodszor, nem te vetted észre otthon a karmolást, hanem az óvónő szólt neked, azért ez sem mindegy. Mondjuk, ha szó szerint idézted, tényleg elég flegma volt.

Harmadszor, tényleg nagyon veszélyes a mosdóban kipancsolni a vizet, mert óriásit lehet esni, és ha emiatt elesik egy gyerek és betöri a fejét a kövön, annak az anyukája viszont joggal megy panaszt tenni a vezetőnek, hogy az óvónő nem szólt rá a gyerekedre, hogy ne pancsolja ki a vizet, ezért az ő gyereke megsérült.

A gyerekek nagyon jól leveszik, ha a szülő nem szereti az óvónőt, és ez a helyzet senkinek nem jó.

Én is óvónő vagyok (most már évek óta itthon gyesen), és volt egy ovisom, a 10 éves óvónőségem alatt az egyetlen, akinél éreztem, hogy az anyukája nagyon utál. Nem tudnám pontosan megmondani, miért, de elég volt, ha rám nézett, sütött a szeméből a gyűlölet. A kisfiú pedig egy igazi vad, eleven gyerek volt, bizony sokszor rá kellett szólni. Nem csak én szóltam rá, hanem a kolléganőm is, mégis mindig azt panaszolta otthon, hogy én összeszidtam, sőt sarokba állítottam (sose tettem ilyet 10 év alatt senkivel), és azt is mondta, hogy megpofoztam és megrángattam (egyik sem volt igaz). Nyugodt pillanataiban nagyon aranyos, jó képességű gyerek volt, jókat lehetett vele beszélgetni, de ha rájött a hülyeség, akkor teljesen megzizzent. De soha nem bántottam fizikailag, mégis sokszor jött be tajtékzó szemekkel anyuka, hogy megvertem a kisfiát. Persze hiába mondtam, hogy semmi ilyesmi nem történt, tudtam, hogy nem hisz nekem. Ez valahol a gyerek bosszúja volt felém, és jó pont anyu felé. Mert nyilván érezte, hogy az anyja utál, vagy meg is beszélték otthon, gondolom, milyen borzalmas óvónő vagyok, és egy -egy ilyen indokolatlan "bemártás" után megerősítette a tényt, én a gonosz óvónő, ő meg anyuka ártatlan kicsi fia. Mindegy, rég volt, de máig fájó emlék azért.

És még egy példa, egy ovis bábelőadás végén ültek a gyerekek a szőnyegen, én köztük, és ahogy vége lett az előadásnak, én felpattantam, hogy odalépjek a bábosokhoz. Ahogy léptem ki a gyerekek közül, az egyik kislány is akkor indult felállni törökülésből, és olyan szerencsétlenül "találkoztunk" menet közben, hogy az én térdem összeütközött a fejével. El is kezdett sírni. Bár az ütés nem volt nagy, de maga a szituáció nagyon váratlan és meglepő volt neki is, nekem is.....nagyon rosszul éreztem magam utána, mert hát tulajdonképpen fejberúgtam térddel a kislányt. Az ő anyukája is szaladhatott volna a vezetőhöz, hogy rugdosom a gyerekek fejét, de szerencsére neki teljesen nyilvánvaló volt, hogy egy véletlen baleset volt, nem más.

Szóval szerintem felesleges ezért a vezetőhöz szaladgálni, mert véletlenül megkarmolta az óvónő a gyerekedet.

2011. máj. 11. 13:06
 6/21 A kérdező kommentje:

A 13:06-os válaszolónak: nekem hasonló a helyzetem, csak az óvónőből süt felénk az utálat, és én sem értem, mi lehet az oka, mert soha nem panaszkodtam semmiért, pedig lett volna mit: például volt olyan, hogy flegmán odaad egy szakadt viaszosvászon terítőt, hogy: - Hoznál nekem egy ilyet, mert útban volt a kisfiadnak. Eltépte.

Másnap viszem a terítőt, a másik óvónéni meg értetlenül nézett rám, minek viszem. Közöltem vele, hogy a délelőttös óvónéni kérte, mert a fiam eltépte a régit. Erre: Ez igen érdekes, mert négyen ültek az asztal körül, abból három azt játszotta, hogy volt rajta egy kis lyuk, és abba beledugta egy az ujját, a másik kettő meg rángatta. Az egyetlen aki nem vett részt ebben az az én fiam volt. Másik: van egy műanyag játékkonyha, műanyag edényekkel, evőeszközökkel. Van egy kés is, az egyik ovistársa a szemétől két centire arcon szúrta vele a fiamat. Ekkor megkérdeztem, hogy nem lehetne szólni az anyukájának, hogy valamit csináljon a fiával, mert ez már sorozatos, hogy ilyeneket tesz. Erre szintén flegmán: minek szóljak az anyjának, tudja milyen a gyereke. stb. stb. A víz kipacsálásáról meg annyit, hogy éppen a kezét törölte a fiam, mikor odaértem, tehát megálltam a mosdó ajtajában, és egy szem víz nem volt a padlón.

2011. máj. 11. 13:19
 7/21 anonim ***** válasza:
86%

Egyet kell értsek az utolsó hozzászólóval 13:06. Szintén óvónő vagyok. Vannak véletlenek, ezért teljesen felesleges a vezetőhöz menni. Ha nem érzi jól magát a csoportban, akkor kérd át egy másikba, ovin belül.

Nálam is volt olyan szülő, aki utált, mert szólni mertem, hogy a gyereket 38fokos lázzal, taknyosan ne hozza oviban. (mellesleg munkanélküliként otthon volt egész nap). A szülő elkezdte önmagát hergelni, 2 napig hívogatott, hogy hogy merek beleszólni a nevelésébe, majd mikor megkértem, ne hívjon többet, ment a vezetőhöz. A gyerek egy merő utálattal nézett rám, mindig hátat fordított, nem vett rész a foglalkozásokon. A vége az lett, hogy anyuka kivette a csoportból. Nagyon sajnáltam, hogy ez lett a vége.

2011. máj. 11. 13:23
 8/21 anonim ***** válasza:
100%

A fiad érdekében próbálj először az óvónővel beszélni.

Legjobb lenne úgy fogadóórát kérni, hogy mindkét óvónő ott legyen, ha megoldható (így még "tanúja" is van a beszélgetésnek, és ha a másik óvónőnek nincs baja, akkor kiállhat melletted.)

Mondd el, miket sérelmezel, és azt is, hogy szeretnéd, ha közösen találnátok megoldást a problémákra a kisfiad érdekében, mert jelenleg utál oviba járni.

Talán ha azt látja, hogy nem ellenséges a hozzáállásod, akkor ő is változtat a viselkedésén.

(oviban dolgozó gyógyped. anyuka)

2011. máj. 11. 14:25
 9/21 anonim ***** válasza:
100%
én is úgy gondlom,hogy ne csinálj belőle ügyet.és a lepontozott válaszolóval is egyet értek,mert ugyanazt írta mint az óvónők akiket azért elismertél.úgy néz ki nem mindegy ki mondja,hogy ne csinálj belőle ügyet.
2011. máj. 11. 14:34
 10/21 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó! Nem a válasz tartalmával, hanem a stílusával volt bajom. Ebből is látszik, hogy lehet valamit úgy is elmondani (bunkózás nélkül) hogy az ember segítségnek érezze.

Köszönöm a válaszokat.

2011. máj. 11. 15:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!