Adnátok tanácsokat, hogy miket főzzek szorulásos kislányomnak?
3 éves lányom nagyon szorulásos:-(mindig szenved ha nagy vécéznie kell, sokszor sír,annyira sajnálom....
Adnátok ötleteket, hogy milyen főételeket készítsek, ami nem fogja meg a székletét?
aszalt szilva, lekvár...de vegyél neki pro+kid -et a probalanctól. jó étrend kiegészítő. Az én fiamnak is ez használt.
Illetve adhatsz neki rágcsálni magos, korpás kifliket zsmelét.
Köszönöm a válaszod! Szilva lekvárt eszik minden reggel, sokszor van neki inger, de nem akarja kinyomni...:-((
Erre gondoltál? Ha igen, megpróbálom!! [link]
Szia
Mi gasztron is voltunk ezzel a problémával. Nekünk a Duphalac szirupot adtak 2x10ml. Recept nélkül kapható. Jelenleg már 4 hónapja szedjük. A gasztros szerint majd kinövi.
Mi már mindenféle hashajtó kaját kipróbáltunk, már a család összes tagjának ment a hasa, neki még mindig székrekedése volt.
Így naponta egyszer kakil, kb. 5x15 cmes kőkemény székletet, de mostanra legalább az aranyere elmúlt.
Ez a duphalac csak lazítja a székletet, nem hashajtó, így nyugodtan szedheti.
HA bármi kérdésed van, nyugodtan írj, mi már közel egy éve szenvedünk ettől. Kipróbáltunk mindenféle bélflóra javítót, voltunk gyermekpszichiátrián, mert kitalálták, hogy fél a kakitól, voltunk allergiateszten, béltükrözésen, minden negatív, csak nem kakil.
Egy 3éves székrekedéses kislány anyukája
Köszönöm a válaszokat!
Kedves utolsó, neked is nagyon köszönöm!! Ha nem leszek tolakodó, akkor írok neked privit....nálunk is áprilisban lesz 1 éve, hogy ez a problémánk:-(
Először is minél előbb vidd el gyermekgasztorenterológushoz, mielőtt nagy baj lesz!!! Nekem a halálom előzte meg, évekig elhőzódó székrekedés után! Ne várj!!
Aztán egyen sok rostosat , főzeléket, zöldséget, gyümölcsöt. Ne fehérkenyeret egyen, hanem nem barnát, hanem teljes kiörlésüt!
Igyon sok folyadékot, teát, rostos gyümilét, vizet.
Jó taktikat, hogy kelés előtt egy órával keltsd fel, és igyon meg 2-3 dl folyadékot, beindítja a bélműködést, mire felkel.
És nem mellékesen kell a mozgás. Ha kell, tudom, mozognak eleget, de legyen egy napi fix fél órás speciális torna.
Egyen minden nap legalább 1 pohár natúr joghurtot és 1 pohár gyümis joghurtot. A hidegétel mellé ehet a natúrt, vagy egyen hozzá kefírt. Igyon mellé tejet, kakaót.
Ne egyen tésztát, banánt, édességet, nassot. Ezek nagyon fognak.
Én nagyon sokat szenvedtem, de meggyógyultam!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!