Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Adnátok tanácsokat, hogy...

Adnátok tanácsokat, hogy miket főzzek szorulásos kislányomnak?

Figyelt kérdés

3 éves lányom nagyon szorulásos:-(mindig szenved ha nagy vécéznie kell, sokszor sír,annyira sajnálom....

Adnátok ötleteket, hogy milyen főételeket készítsek, ami nem fogja meg a székletét?

2011. febr. 6. 13:45
 1/6 anonim ***** válasza:

aszalt szilva, lekvár...de vegyél neki pro+kid -et a probalanctól. jó étrend kiegészítő. Az én fiamnak is ez használt.

Illetve adhatsz neki rágcsálni magos, korpás kifliket zsmelét.

2011. febr. 6. 13:51
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod! Szilva lekvárt eszik minden reggel, sokszor van neki inger, de nem akarja kinyomni...:-((

Erre gondoltál? Ha igen, megpróbálom!! [link]

2011. febr. 6. 14:03
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Kapjon sok főzeléket,ez nálunk bevált,azóta nincs gond. Pl: tökfőzelék,spenót,sóska,paradicsomos krumpli (sok paradicsommal kevés krumplival),sütőtökfőzelék,almamártás.
2011. febr. 6. 14:07
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia

Mi gasztron is voltunk ezzel a problémával. Nekünk a Duphalac szirupot adtak 2x10ml. Recept nélkül kapható. Jelenleg már 4 hónapja szedjük. A gasztros szerint majd kinövi.

Mi már mindenféle hashajtó kaját kipróbáltunk, már a család összes tagjának ment a hasa, neki még mindig székrekedése volt.

Így naponta egyszer kakil, kb. 5x15 cmes kőkemény székletet, de mostanra legalább az aranyere elmúlt.

Ez a duphalac csak lazítja a székletet, nem hashajtó, így nyugodtan szedheti.

HA bármi kérdésed van, nyugodtan írj, mi már közel egy éve szenvedünk ettől. Kipróbáltunk mindenféle bélflóra javítót, voltunk gyermekpszichiátrián, mert kitalálták, hogy fél a kakitól, voltunk allergiateszten, béltükrözésen, minden negatív, csak nem kakil.

Egy 3éves székrekedéses kislány anyukája

2011. febr. 6. 14:46
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Kedves utolsó, neked is nagyon köszönöm!! Ha nem leszek tolakodó, akkor írok neked privit....nálunk is áprilisban lesz 1 éve, hogy ez a problémánk:-(

2011. febr. 6. 15:30
 6/6 anonim ***** válasza:
49%

Először is minél előbb vidd el gyermekgasztorenterológushoz, mielőtt nagy baj lesz!!! Nekem a halálom előzte meg, évekig elhőzódó székrekedés után! Ne várj!!

Aztán egyen sok rostosat , főzeléket, zöldséget, gyümölcsöt. Ne fehérkenyeret egyen, hanem nem barnát, hanem teljes kiörlésüt!

Igyon sok folyadékot, teát, rostos gyümilét, vizet.

Jó taktikat, hogy kelés előtt egy órával keltsd fel, és igyon meg 2-3 dl folyadékot, beindítja a bélműködést, mire felkel.

És nem mellékesen kell a mozgás. Ha kell, tudom, mozognak eleget, de legyen egy napi fix fél órás speciális torna.

Egyen minden nap legalább 1 pohár natúr joghurtot és 1 pohár gyümis joghurtot. A hidegétel mellé ehet a natúrt, vagy egyen hozzá kefírt. Igyon mellé tejet, kakaót.

Ne egyen tésztát, banánt, édességet, nassot. Ezek nagyon fognak.

Én nagyon sokat szenvedtem, de meggyógyultam!

2011. febr. 6. 22:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!