SOS! Most akkor kruppja van a kislányomnak?
Mi egy hete mentünk orvoshoz, hirtelen éjjel elkezdett ugatósan mélyen köhögni. Gondoltam krupp, erre azt mondták tüdőgyulladás. Én külföldön élek, itt most átlagon felüli a tüdőgyulladásosok száma ki tudja miért.
Ha kruppos, akkor éjjel beviheted a előre bepárásított fürdőszobába, ez jót tesz. Néhány percet ott lenni vele. Mikor kijöttök töröld meg a fejikéjét meg ne fázzon, ha nedves lenne. Vagy kivinni hüvősre, ablakba levegőztetni szokták javasolni.
A krupp az igen éjjeli betegség inkább.
Nálunk most átment a köhögés erős hurutosba, de nem tudom valóban mennyi jön föl, de csúnyán hangzik, már nappal is, ez tényleg nem krupp lehet.
Ne félj, készülj fel, ha nem bízol dokiban kérd ki másik véleményét. Hívd fel,, hogy megtudd mi is a diagnózis, nem kell szégyellned, hogy nem mondta.
Nyugi és cselekedj, ha kell. Ha köhög éjjel ültesd föl.
Gyógyulást !
A kisfiamnak márciusban volt ugyanilyen.Rectodelt kúpot kapott.Nagyon jó gyógyszer.Pár nap múlva sokkal jobban lesz.Azt mondták,hogy ez a kruppos köhögés.Kisfiamnak 1x volt,öcsémnek többször.6 éves korára kinőtte,de ő se kapta el olyan sokszor.Nekem azt mondta az orvos,hogy este inkább hűvösebb legyen a szobába és akkor jobban kap levegőt.A meleg még jobban fullasztja.Ránk is ijjesztett,mert mondta,hogy ha nagyon köhög,mintha fulladna,azonnal fel kell venni,a hátát erősebben(!!!) megsimogatni,inkább paskolni.A váladék miatt segít neki.És hidegre vinni 1-2 percre.Azt mondta,hogy ez nagyon veszélyes.De tényleg.Szinte félig ülve aludtam,hogy ugrani tudjak akármi van.Nagyon rossz volt.Aludni se mertem,nehogy megfulladjon.Ha teheted az ajtót hagyd nyitva este és úgy hűvösebb levegő jön rá.Kérdezz nyugodtan!
Jobbulást nektek!E.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!