Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan tudnám kicsalogatni a...

Hogyan tudnám kicsalogatni a lányomat a levegőre?

Figyelt kérdés

2,5 éves a kislányom,családi házban lakunk,de egyszerűen nem hajlandó kimenni sem az udvarra,sem sétálni,Én már teljesen ki vagyok,mert akármivel próbálom kicsalogatni,nagyon ritkán sikerül.Folyton bent akar ülni a szobában,és vagy a könyveit nézegeti,és kéri,hogy olvassak neki,vagy a szobájában játszik.Csodaszép napsütéses idő van kint,én is vágyom ki,de egyszerűen már nem tudok,mi kitalálni,hogy kijöjjön.Unja odakinn magát,pedig van homokozója,hintája,csúszdája,mégsem...

Sajnos játszótérre ritkán jutunk el,mert ebben a kisvárosban nincs,ahol mi lakunk,a szomszéd városba szoktunk átjárni,ha a férjem itthon tudja hagyni az autót,de ez nem mindig megoldható.

Kérlek adjatok tanácsot!

2011. máj. 11. 10:24
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Nincs teraszotok? Ott ugyanúgy letehetnéd, mint a szobában, de szokná, hogy kint van. Vagy üljetek ki az udvarra, és ott olvass neki, nézegessétek a könyveket.
2011. máj. 11. 10:33
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Olvasni a fűben is lehet, vidd ki az összes könyvét :)
2011. máj. 11. 10:34
 3/13 anonim ***** válasza:

hány kiló?

Emeld fel, vidd ki! Hintázni mindenki szeret.

Labdázz vele! Süssetek homoksütiket a babáknak!

Húzgáljatok lepkét, ami csapkod a szárnyával, ha gurul. Biciklizni tud? Vegyél neki kitámasztós kétkerekűt!

Táncoljatok zenére! Fogjatok bogarakat!

Vidd el biciklizni, kisülésben! Vigyetek plédet, uzsonnát, piknikezzetek! Szedjetek bodzát!

Menjetek vonatkirándulásra! (10km)

Ilyen pici gyereket nem szabad kérdezgetni, mit szeretne,túl kicsi ahhoz! Egyszerűen vidd magaddal!

Ha sokat játszol vele kinn, jól érzi veled magát, aztán később el lesz maga is.

Vagy menj ki feküdj ki napra, nefélj, utánad megy 10 perc múlva! Tegyél ki 5cm vizet lavórba melegedni, bele hajót, pohárkát, kacsát. Menj ki a z udvarra, kezdj fújni szappanbuborékot! Oda fog menni. Teríts minden étkezéshez a szabadban! Tedd ki az ágyát, aludjon kinn!

Verjetek sátrat, abban ellesz egész nap.

Mivel játszik benn? Tégy le egy plédet, s vidd ki a játékait!

2011. máj. 11. 10:41
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Az én lányom is ilyen lenne (most töltötte a 3-at), ha nem mondanám azt minden délután fél 4-kor, hogy na, most megyünk a játszóra. És akkor megyünk, nincs apelláta. Napi 1-2 óra (időjárástól függően) a szabad levegőn kötelező. Néha duzzog kicsit, de hamar megszokja, plusz mikor már ott van, feltalálja magát, meg segítek is neki ebben. :)
2011. máj. 11. 11:49
 5/13 anonim ***** válasza:
Érdekes,ilyet még nem hallottam.Nincs kutyátok vagy valami,nem ilyedt meg valamitől? Az sem működik ha kiviszel pokrócot,játékokat,egy kis nasit és kiülsz vele te is?
2011. máj. 11. 12:37
 6/13 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Sajnos ezek nagy részét már próbáltam,amit írtatok,de hasztalan.Ha sikerül nagy nehezen kihurcolnom, van odakinn biciklije,homokozója,szoktam vele homokozni,tortát,formákat csinálunk,kb. 2 percig élvezi,aztán unott arccal odébb megy,a hinta szintén kettő percig élvezetes számára,aztán beáll az ajtóba,és kiabál,hogy be szeretne menni.Terítettem már plédet,egy kis uzsival,nem hatott rá,nem igazán jó evő,a játékok kivitele sem volt túl nagy hatással rá.Volt,hogy begorombultam,nyitva hagytam az ajtót,és én kimentem,ő az ajtóig utánam jött,és kiabált,hogy menjek be olvasni.Hiába kértem,hogy jöjjön ki,nem.Volt,hogy együtt ültettünk,ami úgy látszott,hogy tetszik neki,de erről is hamar lemondott,ami nem lenne gond,csak ilyenkor mindig be akar menni,és nagyon-nagyon nehéz

a kint tartani(ill.ötleteket találni,mialatt ő kiabál az ajtóban,hogy:bemegyek,bemegyek)Napról napra nekem is fogynak az ötleteim és sajna a lelkesedésem is már az iránt,hogy mivel foglaljam le,mivel ez már így megy tavaly nyár óta.Szóval tényleg sok mindent próbáltam,tényleg nem azt mondom,hogy sosem sikerül kivinni,néha igen,viszont úgy szeretném,ha ő is,mint minden többi gyerek élvezné a kint létet,és szívesen menne ki ebben a jó időben,ne pedig erőszakkal keljen kiráncigálni(ha tudom).

2011. máj. 11. 13:30
 7/13 anonim ***** válasza:
És ha lenne ott több gyerek is, akik játszanak? Talán ahhoz kedvet kapna a lányod.
2011. máj. 11. 13:34
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Szia!furcsa amit írsz,még én sem hallottam ilyenről.Én egyből arra gondoltam,mint ahogy írtad is,hogy nem jó evő,esetleg nem vashiányos?Attól fáradékonyabb,nincs kedve futkározni,labdázni?Odabent gondolom nem szaladozik,csak üldögél és játszik,meg olvastok.Esetleg valamilyen vitamint adsz neki?Bocs,nem azt mondom,hogy nem egészséges,csak hátha emiatt lustibb.
2011. máj. 11. 14:00
 9/13 A kérdező kommentje:

Igen,azt már mondta orvos is,hogy az evése miatt valószínű vashiányos,és adom is neki a Ferrokidet,bár nem olyan régóta kapja(1-2 hete).Lehet,hogy tényleg ez is az oka,őszintén szólva erre még nem is gondoltam.Odabenn szokott néha futkározni,de azért nem ez a jellemző rá.Köszi,most egy felvillant egy kis remény,hogy hátha a vitamin szedése majd javít a dolgon:)

Ha van nálunk másik kisgyerek is,akkor szívesen kimegy,de hát ez sem megoldható mindig,hogy hogy folyton legyen nálunk valaki.

2011. máj. 11. 14:24
 10/13 anonim ***** válasza:

azért csinálja, mert vevő vagy rá. Látod, ez csak neked szól, ha másik gyerek van, annak nem csinálj. Ne foglalkozz vele, ne vedd észre, meg fogja unni és abba fogja hagyni. Azért csinálja, mert ezzel tud rád hatni. két napig nem törődsz vele, hadd kiabáljon, harmadik nap meg elmentek egész napra az erdőbe vagy a rétre, ott kiabáljon. Aztán megint két nap ő benn, te a kertben, s megint kirándulás a ligetbe.

Tegyél úgy, mintha nem érdekelne..próbáld ki, nekem bevált :) más ügyben, de a lényeg ez volt.

2011. máj. 11. 14:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!