Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyit sír a másfél évesetek?

Mennyit sír a másfél évesetek?

Figyelt kérdés
A lányom ihlette a kérdést. Lassan kezdődik az első dackorszak, a mindent egyedül akarok korszak, ami rengeteg sikertelenséget és frusztrációt szül, ő pedig egyesével megsiratja mindet. Nem tartanak ezek sokáig, pár pillanat, max. perc, csak gyakori. Rohangálás közben elesik: oooááááá, nem tudja áttolni a küszöbön a motort: oooááááá, nem engedek valamit: oooáááááá, nem úgy történik valami, ahogy szeretné: oooááááá, nem sikerül valamit megcsinálni: ooááááááá, egész nap. csak az enyém tisztel meg ennyi nyavalygással, vagy ez általános?
2011. máj. 9. 16:55
 1/4 anonim ***** válasza:

Hála Istennek, én ezt nem tapasztaltam a lányomnál eddig. Már két és fél éves, igazából nagyon jól megúsztuk eddig nagy sírások, nyafogások nélkül.

Ő mindig nagyon pozitív beállítottságú kis emberke volt, nálunk nem a nem sikerül, oááá volt jellemző, hanem 15 hósan már bőszen mondogatta magának, ha valamivel nehezen boldogult, hogy: "sikejül". Elesésekkor se volt sírás, baromi nagyot kellett ahhoz esnie, hogy sírjon, most meg akár kiterülhet kismotorral az udvaron, csak felkel és már megy is tovább.

Egyelőre a fiam is ilyen, szerencsére, bár ő még csak 9 hós, nála még előjöhet. Eddig megúsztam, babakorukban sem voltak sírósak, egy szavam sem lehet.

2011. máj. 9. 17:06
 2/4 anonim ***** válasza:

Nálunk is csak a nagy eséseknél van sírás, a kisebbeknél "eldádázza" a földet, asztal sarkát, éppen mivel került "konfliktusba". :)

Ha nem úgy történik vagy sikerül valami, ahogy ő akarja, akkor dühbe gurul, egy nagy oooáááá, azután hanyatt vágja magát a földön, és mosolyogva néz rám, hogy "na most mit csinálsz?"

Dackorszak, mindenkinél más (de azért hasonló) tünetekkel. Majdcsak túl leszünk rajta. Kitartás!

2011. máj. 9. 18:16
 3/4 anonim ***** válasza:
Az én fiam konkrétan visít, ha valami nem jön össze neki. Először morgolódik, aztán visít egy strófányit, majd ugyanúgy játszik tovább, mintha mi sem történt volna. Ahhoz képest, hogy 2-3 hónapja csak akkor ordított, ha aludni kellett, most sokat sír.
2011. máj. 9. 18:43
 4/4 anonim ***** válasza:
Nem sírt sokat a fiam ennyi idősen.Még igazából be se gurult,ha nem sikerült neki valami.Most 2 éves,és mindent egyedül akar csinálni,kiabál ha nem megy,vagy kéri,hogy segítsek.Nem egyszerű ez a korszak....
2011. máj. 10. 08:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!