Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hová fordulhatunk? Óvoda és...

Hová fordulhatunk? Óvoda és óvónő bajok.

Figyelt kérdés

Egy ismerősöm kislánya 5 éves és ismét ovit kell váltson. Most már muszáj lesz neki járnia hiszen óvoda köteles korú.

A történet úgy szól,hogy már a 3, csoportba és a második oviba jár a kislány,mert olyan óvónénije van. A mostani rendszeresen lebutázza ha valamiben nem ügye vagy öltözéskor elmarad a többiektől. Aztán ha sír ilyenekkel fenyegeti, hogy nem jön érte az anyukája, ha sír az oviban. Egyik nap az udvaron a fiuk "focizás" közben 3x is fejbe rúgták. Mikor a szülő kérdezte erről az óvónőt ö nem tudott semmit, illetve az volt a válasza, hogy talán meglegyintette a labda.

A gyerekorvos óvoda váltást javasolt, mert a kislány naponta zokogva menekül az anyjához mikor az megy érte. nagyon megviseli. ilyenkor mit lehet tenni. Hiszen nyilvánvalóan az óvó nőkkel van a baj nem a kislánnyal? Vezető óvónő? Önkormányzat? Hol lehet panaszt tenni?

2009. márc. 10. 16:57
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
65%

Sziasztok!

Az vagyok, aki az egyházi intézményt ajánlotta. Hozzá kell még egyszer szólnom. Azért ne fogjuk már rá egy 4,5 évesre, hogy biztos össze- vissza haazudozik, csak azért, hogy ő legyen a középpontban. Éppen erről a más hozzáállásról beszéltem az előbb! Ha lemarad az öltözködésben, az óvónőnek kutya kötelessége segíteni neki, ugyanis azért van ott. Minden ember más, van akinek később, akár felnőtt korában is, gondot okoz az öltözködés, mert annyira nem gyakorlati ember és simán felhúzza a felemás zoknit. Attól még lehet atomfizikus is. :)) Lehet, hogy harminc gyerekkel nehéz, de aki nem bírja az ne menjen erre a pályára. Azért írtam, hogy a gyerekek megsínylik a gonosz pedagógusokat, mert valóban úgy gondolom, hogy iszonyúan sok a begyöpösödött rosszindulatú közöttük. (persze az ellenkkezőre is van példa bőven, mielőtt valaki elkezd tiltakozni)És az is lehet, hogy a kislánynak valóban több figyelemre van szüksége, hiszen szélesebb az érdeklődése, mint a kortársainak. Az ismerősöm csoportjában is volt ilyen kisfiú és az óvónők érdekes módon nem küldték el csak azért, mert többet akart tudni. (hihetetlen, hogy még ez is baj!!!) Én továbbra is azt mondom, hogy keressetek olyan óvódát, ami igazodik a kislány érdeklődéséhez, fejlődési ritmusához. Mert azért nem kis dolog, hogy 4,5 évesen egyedül megtanult olvasni! Ne hagyjátok, hogy a nemtörődöm óvónénik letörjék a lelkesedését és akár egy életre elvegyék a kedvét a tanulástól! Én is pedagógusnak készülök, tudom miről beszélek. Üdv: Szaloncukorka

2009. márc. 21. 20:55
 12/17 A kérdező kommentje:

Kedves Szaloncukorka!

Sajnos egyházi intézményről van szó. Van egy tippem,ohgy melyik egyház kezében van az ovi, de nem akarok senkit megbántani. Teljesen egyetértek veled. Tényleg nem kéne így állni ehhez a kislányhoz. Próbáltam az óvónéni hozzászólóval szót érteni, de belőle is csak a negatív hozzá állást érzem. "Mit akarsz a kis hazudós fruska"

Sajnos egyre több ilyen pedagógus van a pályán.

Nagyon tisztelem azokat az óvó- és tanítónéniket akik hivatásból szívvel lélekkel vannak ott akár 30 gyerekkel is és minden gyerekhez van jó szavuk. Sajnálom ,hogy az ovik is tele vannak egyre jobban az ellenkező pedagógusokkal.

Mi is vívjuk a harcunk egy másik intézményben, mert hajlamosak a lassabban fejlődő vagy másképp fejlődő gyerekeket leírni, nevelési tanácsadóba küldeni. Én nem gondolom, hogy az én fiamnak erre van szüksége, hiszen köztudomású az intézményben,hogy van ideje a saját ritmusában érni, mert én mint szülő nem engedem 6 évesen iskolába. Pontosan az ő érdekében.

Csak ennyit akartam. Köszönöm neked.

2009. márc. 22. 09:47
 13/17 anonim ***** válasza:
71%

Ez már egy igazi vitafórum úgy látszik!

Nem védeni akarom begyepesedett kollegáimat, azt hiszem félre értettetek. Tehetséggondozás! Tudom mit jelent, és hálistennek van is minden csoportban akivel tudjuk alkalmazni. Egyéni érési ütem: ezt is értem. Ennek figyelembe vételével nevelünk, felzárkóztatunk, teheséget, személyiséget formálunk, s nagyon sokat játékban kibontakoztatunk, élethelyzetekben tanulunk.

Ezeket az elveket vallom. Attól még, hogy megjegyeztem, lehet a kislánynál van a baj, és nem az óvodával. Én nem ismerem az ovit, se az ott dolgozókat, se a gyereket, csak általánosságban egy esetet akartam kiemelni, mert sajna van ilyen is. Ettől még nem vagyok negatív, se begyepesedett, és igen, szép ez a pedagógus pálya, csak már nincs megbecsülése!

Üdv: Óvó néni

2009. márc. 22. 15:26
 14/17 A kérdező kommentje:

Kedves Óvó néni!

Köszönöm,hogy ezeket leírtad. Én pontosan ezt kérem és várom el egy kedves és figyelmes igazi pedagógustól. Rosszul esik,ha leírják a gyerekemet. S nálunk nem az óvónéni tette, ő ténylegesen csak jót akart. Hanem a gyerek felmérő pedagógos cselekedett így. Mivel,hogy eleve úgy álta gyerkehez,hogy nagyon problémás.

Ezt mind szülőként és mind gyrekként sértőnek tlaálom.

Erről nem tehettek ti JÓ pedagogusok.

Sajnálom,hogy semmilyen személyiség és más szűrő nincs ezen a pályán. Azért kellene,hogy aki idekerül hivatástudatból kerüljön a pályára és ne azért mert nem volt jobb.

Tisztelem és szeretem a kisfiam óvónénijét: felvállja azt is ha megorrolok rá,mert felhívja arra a figyelmem amit elfogult szülőként nem veszek észre, vagy nem akarok észrevenni.

Ilyen óvónénikre van szükségünk. Olyanokra akik szeretve nevelgetik kis palántáinkra ott ahol mi nem tudjuk az óvodában:)

Kívánok neked sok sok örömet a pályádon.

2009. márc. 22. 15:52
 15/17 anonim válasza:

Sziasztok!

Én vagyok az itt említett csemete anyukája.Köszönöm a sok hozzászólást.A negatívakat is.Azóta már vannak más fejlemények.Az egyik óvónőt elküldték gyermekbántalmazás miatt.A csoport kapott egy tünemény óvónénit.Imádja a kislányom.Nincs vele gond,az új óvónéninél.

2009. máj. 14. 12:31
 16/17 anonim válasza:

Sziasztok! Olyankor hová fordulhatok "feljebb" ha az óvodavezetővel van probléma? Ne azt írjátok hogy a polg.mesterhez mert a legnagyobb s.ggnyalója. Melyik felsőbb "erőkhöz" tartozik ez a dolog? Oktatási minisztérium? Hol nyújthatok be panaszt?

Köszi előre is!

2020. máj. 1. 11:48
 17/17 A kérdező kommentje:
16 Tankerület
2020. aug. 7. 20:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!