Miért ilyen a kislányom? Nagyon elkeseredtem!
Lányom 2 éves lesz a nyáron.Nagyon-nagyon félős,gátlásos,mondhatni szorongós.Szinte csak a családtagokkal játszik el,de azok közül sem mindenkivel.Pl:nővérem férjétől fél,húgom pasijára rá se mer nézni,pedig egyik sem bántotta.Igaz egyik sem ül le hozzá játszani.Nővéremtől is mindig azt hallom:az én lányom egy "csodabogár",és hogy az ő lánya/már 7 éves/ nem volt ilyen.Odáig jutottunk hogy már papához sem megy.Idegentől fél,a szemét is elrejti,nem áll velük szóba,csak szorítja a kezem,és bújik belém.Nagyon anyás,el sem engedi a kezem a játszótéren sem.Járunk babás foglalkozásokra,ott is szinte csak az ölemben ül.Látom rajta,hogy nem felszabadult,nem vidám,mint a többi kisgyerek.Csak anya,és anya van egész álló nap!Ha elmegy egy nagyobb autó a házunk előtt,már bújik,és fél.
Azért is viszem közösségbe,hogy egy kicsit oldódjon.Nem tudom mi lesz az oviban.Van esetleg itt olyan anyuka,akinek ugyanilyen volt a gyermeke,és változott pozitív irányban?Köszönöm a válaszokat.
Szia !
Hasonló cipőben járunk..
Kislányom 3 hét múlva lesz 2 éves, és ugyanilyen. Én is aggódom miatta,mert a játszón sem tud önfeledten játszani, engem húz mindenhova. A gyerekektől fél, ha a közelébe megy valaki, elszalad. Én is próbálom sokat gyerekek közé vinni, de Ő is csak az ölemben ül, és kéri a cumit...
Engem is azzal biztatnak, hogy kinövi, hát remélem.
nem ennyire, de az en fiam is ilyen.
nem eroltetem a kozosseget, de azert mindig viszem jatszohazba, jatszoterre, meno mano tornara, cifra palotaba, stb.
egyre gyakrabban engedi el magat, bar nagyon, nagyon lassan, de en latom a fejlodest.
ovodai nyilt napon (csak elballagtunk, megnezni, meg nem kell), kb vele egykoru kislany ott tepert az ovodasok kozt, fel a csuszdara, o meg a labamba kapaszkodva nezte :)
nem tudom, hogy ez "rossz" e, en elfogadom ot, nem aggodok miatta -vagyis probalok. szepen lassan valtozni fog.
(arrol nem is beszelek, hogy elmult ket eves, es kb 30 szót hasznal :( szomszed vele egyidos kislany mar 10ig szamol, es osszetett mondatokban beszel. mindenki maskepp fejlodik, nem eroltetek semmit. :))
05.07. 14.19-es vagyok:)
Nem Pesten laktok véletlen?
Úgy szeretnék egy kis társat a kislányomnak, aki szintén ilyen kis félős, hátha jó hatással lennének egymásra..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!