Mikor nevezte magát nevén a gyermeked, mennyi idős volt? Kisfiam 26 hónapos, magát még babának nevezi.
22 hónapos, szintén baba :))
amikor a nevét mondjuk, vagy azt hogy olyan szép vagy, azt mondja, NEM, BABA!! :))
ha megkérdezem téged hogy hívnak, azt mondja BABA, engem hogy hívnak, azt mondja anya :)
(mondjuk ő még nem igazán beszél, kb 15-20 szót tud)
én nem aggódok, jókat nevetek rajta :D
Ugyanúgy, mint a második válaszolónál :o)
Kb. 1-1,5 hónapja nézegetünk fényképeket, és már akkor mondta magára hogy Má (Máté). Kb. 3-4 hete már azt is mondja ugyanígy, ha kérdezzük kié ez a cipő? Má - Mátéé. Vagy ha kérdezzük hol van Mété, megmutatja. A tükörben is. És szintén, ha babakori képet mutatunk neki, akkor nem Má, hanem Baba. Ő is csak első szótagokat mond. Úgy látszik a Máték ilyenek :o)
Anyukám irományában én már 16-17 hónaposan kimondtam (persze bababetűkkel, amit tudnak ilyenkor mondani) a teljes nevem vezetéknévvel és kereszt becenévvel, összesen 5 szótag. Szóval nekem fura volt, hogy a fiam még a té-t sem teszi hozzá, mikor külön ki tudja mondani :o)
Kisfiam 28 hónapos -hogy egész pontos legyek :) - és kb. 2-3 héttel ezelőtt kezdte el a saját nevén nevezni magát.Előtte nem beszélt,ugrásszerűen változott és 2-3 hét alatt rengeteg új szót tanult.
Fényképről is felismeri magát,a kiskori képeken is.Talán ezt csak azért,mert gyakran nézegetjük közösen a fotókat,videókat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!