Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikor nevezte magát nevén a...

Mikor nevezte magát nevén a gyermeked, mennyi idős volt? Kisfiam 26 hónapos, magát még babának nevezi.

Figyelt kérdés
2011. máj. 3. 22:31
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

22 hónapos, szintén baba :))

amikor a nevét mondjuk, vagy azt hogy olyan szép vagy, azt mondja, NEM, BABA!! :))

ha megkérdezem téged hogy hívnak, azt mondja BABA, engem hogy hívnak, azt mondja anya :)

(mondjuk ő még nem igazán beszél, kb 15-20 szót tud)

én nem aggódok, jókat nevetek rajta :D

2011. máj. 3. 23:23
 12/20 anonim ***** válasza:
Régóta a nevén szólítja magát,vagy ha kérdezek valami olyat akkor "én" a válasz.Abszolút tudja,hogy ő ki.:-)
2011. máj. 4. 08:25
 13/20 anonim ***** válasza:
27 hónapos kislányom, aki még nem beszél, csak szavakat mond, mikor kérdezzük, hogy mi a neved mondja, hogy Nóa (Nóra), de nem mindig, pedig tudja. Ha valamit egyedül akar csinálni, ami mostanában elég gyakran van, mindig azt mondja, nem baba! Úgy hogy még mi is babázunk!!!
2011. máj. 4. 09:13
 14/20 anonim ***** válasza:
A fiam 25 hónapos és ő is baba-za magát! De szerintem tudja a nevét csak makacs. Sokszor van úgy hogy megkérdezem hogy hívnak és az a válasz hogy NEM! Nagyon nem beszél kb 30 szót használ! Ti hogy álltok ezzel?
2011. máj. 4. 09:15
 15/20 anonim ***** válasza:
Én nem igazán emlékszem rá, de elég korán. Gondolom az is segített hogy 1 éves korától bölcsis volt és ott a nevén hívták, így hamar megtanulta. 1,5 évesen már tuti úgy hívta magát. 2 évesen már a babafotóit is megismerte. Most 3 múlt és épp a hétvégén mondta a neve helyett egy fotóra hogy ÉN. Na ez nagy lépés volt. :-) Már nem egyes szám harmadikban tekinti magát.
2011. máj. 4. 09:31
 16/20 anonim ***** válasza:
A fiam 26 hónapos, és nem mondja sem a nevét, sem a baba szót nem használja magára. Egyáltalán nem nevezi meg magát. :(
2011. máj. 4. 10:51
 17/20 anonim ***** válasza:

Ugyanúgy, mint a második válaszolónál :o)

Kb. 1-1,5 hónapja nézegetünk fényképeket, és már akkor mondta magára hogy Má (Máté). Kb. 3-4 hete már azt is mondja ugyanígy, ha kérdezzük kié ez a cipő? Má - Mátéé. Vagy ha kérdezzük hol van Mété, megmutatja. A tükörben is. És szintén, ha babakori képet mutatunk neki, akkor nem Má, hanem Baba. Ő is csak első szótagokat mond. Úgy látszik a Máték ilyenek :o)

Anyukám irományában én már 16-17 hónaposan kimondtam (persze bababetűkkel, amit tudnak ilyenkor mondani) a teljes nevem vezetéknévvel és kereszt becenévvel, összesen 5 szótag. Szóval nekem fura volt, hogy a fiam még a té-t sem teszi hozzá, mikor külön ki tudja mondani :o)

2011. máj. 4. 12:30
 18/20 anonim ***** válasza:
most(29én) volt 2 és fél éves,és csak pár hete kezdte nevén nevezni magát(Bembesz,aztán egy kis idő után a kis barátai annyit mondták neki,hogy Beni,hogy azóta így hívja magát)
2011. máj. 4. 13:12
 19/20 anonim ***** válasza:

Kisfiam 28 hónapos -hogy egész pontos legyek :) - és kb. 2-3 héttel ezelőtt kezdte el a saját nevén nevezni magát.Előtte nem beszélt,ugrásszerűen változott és 2-3 hét alatt rengeteg új szót tanult.

Fényképről is felismeri magát,a kiskori képeken is.Talán ezt csak azért,mert gyakran nézegetjük közösen a fotókat,videókat.

2011. máj. 4. 13:12
 20/20 A kérdező kommentje:
Kisfiam sem igazán beszél még, kb. 40-50 szavas szókincse van. Ebbe benne vannak az állathangok is. Mondatokban meg még egyáltalán nem beszél. Pedig már nagyon várom, hogy csacsogjon:-) Na de majd eljön az ideje annak is.
2011. máj. 4. 15:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!