Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Milyen meséket néz 2,5-3 éves...

Milyen meséket néz 2,5-3 éves gyermeketek? Melyik mesecsatornán megy?

Figyelt kérdés

Légyszi, azt is írjátok meg, hogy kisfiatok vagy kislányotok van-e.

Szeretnék egy-két mesét megismertetni a sajátommal. Eddig nem nagyon néztünk tv-t, de úgy gondolom, hogy a szókincsbővítés miatt itt az ideje.

2011. máj. 3. 09:24
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

youtubeon a kisvakond a kedvenc,nagyon sok rész fent van.

Valamint Pampalini,Lolka és Bolka,Tom traktor mind a yotubról.

2011. máj. 6. 09:20
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
2 éves a lányom,Fifi virágoskertje a tuti. A Jimjam csatornán este megnézi a Lapka malacot,más még nem köti le,néha dvd-ről Mirr-Murr.
2011. máj. 6. 09:44
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
go diego go, dora, minimentők, ez délelőttönként megy a nickelodeonon! 3 éves kislány
2011. máj. 6. 09:52
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ne akard tévéztetni!!! Örülj, hogy nem érdeklődik iránta! Nem kifejezetten egészséges ám a tévézés 3 éves kor alatt. Olvasd el bármelyik ismert pszichológus véleményét erről. Dr. Vekerdy Tamás, Ranschburg Jenő vagy Popper Péter egyaránt úgy véli, hogy ilyen korban még túl sok ingert jelent nekik egy-egy rövid mese megnézése is, és nehezen tudják felfogni és feldolgozni. Tényleg keress rá a neten! A meseválasztásnál vigyázz, hogy agresszió ne legyen benne. Ezért például az Oroszlánkirályt, vagy a 101 kiskutyát én abszolút nem ajánlom. A go diego, és a Dóra, a felfedező pedig nagyon gyenge mesék, annál százszor tartalmasabbakat, értelmesebbeket találsz. A kisvakond kedves, bájos, nagyon jó zenei alappal megy, de szókincsbővítésre nem jó, hiszen némafilm. De azt pld. én szívesen ajánlom. Akárcsak a Lolka és Bolkát. Ha más nem, a zenei ízlése fejlődik. A Bogyó és Babócának van mesefilm változata is. Az is értékes, aranyos mese.
2011. máj. 6. 12:14
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

a Bogyó és Babóca tényleg jó:

http://www.youtube.com/watch?v=8ySziVhEOcE

2011. máj. 6. 14:48
 16/20 anonim ***** válasza:
76%

Jövő héten lesz 3 éves a kisifam.

Minimax:City Of Friends,Thomas

TV 2 (szombat,vasárnap reggel):Roary,Fifi,Dora,Diego

DVD-n:City of Friends,Sam a tűzoltó,Bob,a mester,Fifi,Roary,Thomas

2011. máj. 6. 14:52
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Szókincsbővítésre nem jó a tévé. Ha nem érdeklődik iránta, szerintem se erőltesd, örülj, ha nem nézi. Azt mondják, hogy max napi fél órát nézzen egy ennyi idős gyerek tévét, ha már minden máshoz fáradt.

Na, ez az elmélet, az én 3 éves lányom viszont néz mesét, sajnos. Én bevezettem, mert van egy 1 éves öccse, és nem bírtam már máshogy megoldani.

Vízipók, Noddy, Eperke, Pom-pom a kedvencei.

Nálunk a Minimax van, de nem vagyok vele megelégedve. Vannak rajta agresszív mesék is, szóval nem lehet kettesben hagyni a gyereket a tévével, mert néha betesznek olyanokat, hogy fél tőle.

2011. máj. 6. 15:22
 18/20 A kérdező kommentje:

A Minimaxot, mint csatornát én is kihúztam a sorból. Belenéztem hétköznap, s elborzadtam. Szóval maradnak a dvd-filmek, hacsak végképp nem beszéltek le róla.

Egyébként az Oroszlánkirály "véres" jeleneteit mindig átléptetjük, kivéve a végén a jó győzedelmeskedését. Mellesleg a Hófehérke is tiszta horror.

2011. máj. 7. 15:08
 19/20 Zsöff85 ***** válasza:
Szókincsbővítés kapcsán inkább mesélj neki. Nincs szükségük mesefilmre! Olvass utána, milyen káros.
2017. aug. 29. 12:26
 20/20 LatteMachinator válasza:

Sziasztok,

Nálunk a gyerekek (fiúk és lányok) ezeket szerették/szeretik nézni:

- Állati küldetés

- Barátnőm Bori

- Bob a mester

- Caillou

- Csodabogarak

- Ed, Edd és Eddy

- Manó Benő és Lili hercegnő

- Mása és a Medve

- Peppa malac

- Pettson és Findusz

- Pocoyo

- Postás Pat

- Rajzolj egy képet Louie

- Rubi szivárványiában

- Spongyabob

- Tesz vesz város

Amit még szerettek, de aztán éjjel rosszat álmodtak ha nézték: Gumimacik (Gyagyás Tódi & Co.)

2019. jan. 29. 20:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!