Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Milyen meséket néz 2,5-3 éves...

Milyen meséket néz 2,5-3 éves gyermeketek? Melyik mesecsatornán megy?

Figyelt kérdés

Légyszi, azt is írjátok meg, hogy kisfiatok vagy kislányotok van-e.

Szeretnék egy-két mesét megismertetni a sajátommal. Eddig nem nagyon néztünk tv-t, de úgy gondolom, hogy a szókincsbővítés miatt itt az ideje.

2011. máj. 3. 09:24
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:

Az enyém, kisfiú, az angol Baby TV-t nézi.

Ezen rövid kis mesék vannak, és dalok. (fizetős csatorna)

De ez direkt kicsi gyerekeknek való, 3-5 perces mesékkel.

A Minimaxon egy két kedvenc van csak, illetve a Disney Chanel Mickey egér az tuti jó!

Nagy mesékből kedvence a Madagascar meg a Cápamese.

2011. máj. 3. 09:29
 2/20 anonim ***** válasza:

Nem írod, hogy lányod van-e, vagy fiad :-)

Minimaxon kisvakond, Bob a mester, Nouki maci, Caillou,Elmo, Szezám utca nagyon szerették a gyerekeim (illetve szeretik még mindig), a Disney Channel-en Miki egér játszótere

DVD-n Hello Kitty mesék, Mikiegér, Plútó, bár 3évesen az enyémek már a 101 kiskutyát is simán végigülték

A Jim-Jam kifejezetten ilyen piciknek szóló meséket sugároz, régebben volt nálunk, de lemondtam az előfizetést, mert a nagyok kinőttek belőle, a pici meg még túl pici

Hirtelen ennyi ugrott be...

2011. máj. 3. 09:33
 3/20 anonim ***** válasza:

Azért ezekből még simán szűrhetsz, főleg, ha szókincsbővítéshez szánod. Kisvakond például néma rajzfilm, csak zene szól alatta.

Én inkább a meseolvasást tartom a legjobb szókincsbővítőnek. A tévékben elég gyengék a mesék, és mivel egyik követi a másikat, nehéz elszeparálni egyiket a másiktól. A gyerek úgyis végignézi mindet. Csak sajnos sok köztük a silány. A fiúknak a Thomas a gőzmozdony, és Roary a versenyautó is nézhető. Bogyó és Babóca meséi a netről letölthetők és nagyon aranyosak szerintem.

2011. máj. 3. 10:17
 4/20 anonim ***** válasza:
100%
Én DVD-ről nézetek vele mesté, Kisvakond, Bob a mester, Sam a tűzoltó, Postás Pat. Később Dóra a felfedező és Go Diego go. Fiam van. Néha megnézi az RTL Klubon szombat/vasárnap reggel a Roary-t, vagy az Eperkét. Ja és a Hupikék törpikék, de ez inkább már 3 fölött.
2011. máj. 3. 10:18
 5/20 anonim ***** válasza:
2,5 évesen az enyém még nem igényelte a mesét, nem kötötte le. 3 után már egyre inkább. A Bogyó és Babóca volt az első kedvenc, az tényleg nekik való. Az angol nyelvű csatornákat én még kihagynám ebben a korban.
2011. máj. 3. 11:42
 6/20 anonim ***** válasza:
Megmondaná nekem valaki,hogy a Miki egér játszótere hány órától megy?Köszi!
2011. máj. 3. 11:45
 7/20 anonim ***** válasza:

Mesecsatornát nem nézünk (nem akarom, hogy rászokjon, hogy ott éjjel-nappal mese megy, elég nekünk kevesebb is a tv-ből :)), de DVD-t igen. Főleg klasszikusokat, Frakk, Kisvakond, Kockásfülű nyúl. Az újabbak közül pedig Bob, a mester az abszolút favorit.

3 éves a lányom, 2 éves lesz a fiam.

2011. máj. 3. 12:07
 8/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm Mindenki a választ!

Napközben is rengeteget olvasunk mesekönyvből, illetve minden este van esti mese. A tv-ben futó mesékre azért gondoltam, mert bölcsibe jár, jövőre (évvesztes) kezdi az ovit, s nem szeretném, ha ő lenne a "semmihez nem konyító", semmit nem ismerő kakukktojás (akármennyire utálom a tv-t, a reklámokat).

Számítógépen mi is néztünk már eddig meséket (leginkább Thomast vagy bábszínházat), illetve a Hófehérkét és az Oroszlánkirályt kívülről fújja. A ma futó rövidebb mesék viszont nem nagyon érdeklik. Ha be is kapcsolom a tv-t, oda se hederít. Szóval attól nem félek, hogy függő lesz. Legalábbis mostanság még nem. Őt úgy kell odarángatni a tv elé. A hétvégén egy Franklin részt sikerült vele végignézetnem. Ő enyhén szólva vonatfüggő, így nálunk nem az a kihívás, hogy elrángassuk a tv elől, hanem az, hogy odaszegezzük egy olyan műsor elé, amiben vonatok nem szerepelnek.

Egyébként ezen a DVD-s megoldáson én is gondolkodom. Csak előbb szeretném "tesztelni", hogy melyik tetszik neki.

2011. máj. 3. 12:30
 9/20 anonim ***** válasza:
Miki egér hétköznap olyan fél8 8 körül kezdődik de előtte van a many mester. Hétvégén meg 6tól!
2011. máj. 4. 09:21
 10/20 anonim ***** válasza:

Az én kislányom kedvencei (2 éves): Eperke, Disney játszótere, Hunyor major.

Vonatosból ajánlom még a Chugginton-t. Az is vonatos! :)))) (Minimaxon megy)

2011. máj. 6. 08:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!