Milyen meséket néz 2,5-3 éves gyermeketek? Melyik mesecsatornán megy?
Légyszi, azt is írjátok meg, hogy kisfiatok vagy kislányotok van-e.
Szeretnék egy-két mesét megismertetni a sajátommal. Eddig nem nagyon néztünk tv-t, de úgy gondolom, hogy a szókincsbővítés miatt itt az ideje.
Az enyém, kisfiú, az angol Baby TV-t nézi.
Ezen rövid kis mesék vannak, és dalok. (fizetős csatorna)
De ez direkt kicsi gyerekeknek való, 3-5 perces mesékkel.
A Minimaxon egy két kedvenc van csak, illetve a Disney Chanel Mickey egér az tuti jó!
Nagy mesékből kedvence a Madagascar meg a Cápamese.
Nem írod, hogy lányod van-e, vagy fiad :-)
Minimaxon kisvakond, Bob a mester, Nouki maci, Caillou,Elmo, Szezám utca nagyon szerették a gyerekeim (illetve szeretik még mindig), a Disney Channel-en Miki egér játszótere
DVD-n Hello Kitty mesék, Mikiegér, Plútó, bár 3évesen az enyémek már a 101 kiskutyát is simán végigülték
A Jim-Jam kifejezetten ilyen piciknek szóló meséket sugároz, régebben volt nálunk, de lemondtam az előfizetést, mert a nagyok kinőttek belőle, a pici meg még túl pici
Hirtelen ennyi ugrott be...
Azért ezekből még simán szűrhetsz, főleg, ha szókincsbővítéshez szánod. Kisvakond például néma rajzfilm, csak zene szól alatta.
Én inkább a meseolvasást tartom a legjobb szókincsbővítőnek. A tévékben elég gyengék a mesék, és mivel egyik követi a másikat, nehéz elszeparálni egyiket a másiktól. A gyerek úgyis végignézi mindet. Csak sajnos sok köztük a silány. A fiúknak a Thomas a gőzmozdony, és Roary a versenyautó is nézhető. Bogyó és Babóca meséi a netről letölthetők és nagyon aranyosak szerintem.
Mesecsatornát nem nézünk (nem akarom, hogy rászokjon, hogy ott éjjel-nappal mese megy, elég nekünk kevesebb is a tv-ből :)), de DVD-t igen. Főleg klasszikusokat, Frakk, Kisvakond, Kockásfülű nyúl. Az újabbak közül pedig Bob, a mester az abszolút favorit.
3 éves a lányom, 2 éves lesz a fiam.
Köszönöm Mindenki a választ!
Napközben is rengeteget olvasunk mesekönyvből, illetve minden este van esti mese. A tv-ben futó mesékre azért gondoltam, mert bölcsibe jár, jövőre (évvesztes) kezdi az ovit, s nem szeretném, ha ő lenne a "semmihez nem konyító", semmit nem ismerő kakukktojás (akármennyire utálom a tv-t, a reklámokat).
Számítógépen mi is néztünk már eddig meséket (leginkább Thomast vagy bábszínházat), illetve a Hófehérkét és az Oroszlánkirályt kívülről fújja. A ma futó rövidebb mesék viszont nem nagyon érdeklik. Ha be is kapcsolom a tv-t, oda se hederít. Szóval attól nem félek, hogy függő lesz. Legalábbis mostanság még nem. Őt úgy kell odarángatni a tv elé. A hétvégén egy Franklin részt sikerült vele végignézetnem. Ő enyhén szólva vonatfüggő, így nálunk nem az a kihívás, hogy elrángassuk a tv elől, hanem az, hogy odaszegezzük egy olyan műsor elé, amiben vonatok nem szerepelnek.
Egyébként ezen a DVD-s megoldáson én is gondolkodom. Csak előbb szeretném "tesztelni", hogy melyik tetszik neki.
Az én kislányom kedvencei (2 éves): Eperke, Disney játszótere, Hunyor major.
Vonatosból ajánlom még a Chugginton-t. Az is vonatos! :)))) (Minimaxon megy)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!