Nem féltitek a gyerekeiteket a pedagógusoktól?
Én amióta megszültem a lányomat azon agyaltam, hogy mi lesz, ha pl. utálja az óvó nénit, vagy a tanító nénit. Nekem nagyon sok komplexust okoztak a kiábrándult, lelketlen, hozzá nem értő tanárok, pedig jó gyerek voltam. A férjem is azt mondta, hogy verték a tanárok az iskolában, mert balkezes volt. Engem anyu minden reggel úgy vitt az óvodába, hogy sírtam, hogy nem akarok. Nekem ehhez nem lenne szívem.
Félreértés ne essék a jó pedagógusokat nem akarom bántani, de sajnos én azt tapasztaltam, hogy több a rossz, mint a jó. Hogy lehet ezt kezelni?
Az én szüleim szerintem nem jól kezelték, nekem mindig kuss volt, mert a tanárnak van igaza. De az sem jó, ha összeveszek velük, máshova vinni a gyereket sincs mindig lehetőség.
2 hónapja jár oviba a gyerekem, és már konfliktus van az óvó nénivel. A lányom már nem akar oviba menni. Elkeserítő.
Ez így nem igaz, hogy félteném a gyerekemet a pedagógustól. De mivel én is pedagógus vagyok, így más szemmel nézem őket, nemcsak mint a gyerekem óvónénijét, nevelőjét, hanem mint szakembert. Van tanítói diplomám, és gyógypedagógiai, egy normál gyakorló oviban dolgozom, és sajnos biztos, hogy szakmai szemmel is figyelni fogom őket.
Ez nem azt jelenti, hogy minden kis dologért jártatom a számat, és nem is fogom a gyerekeimet ellenük nevelni.
Pontosabban még nem tudom milyen lesz, mert csak szeptemberben kezdi a lányom az ovit.
Ha gondod van a pedagógussal, akkor legelőször is vele beszéld meg! Sok dologra van megoldás, és próbáld meg ne a gyereked előtt szapulni másoknak. Fontos, mert így ő sem fog hozzá normálisan viszonyulni, a kicsik sem hülyék, már bocsánat. Úgy viszonyulnak ők is a felnőttekhez, mint ahogy a szüleik.
Én is tanítottam 4 évig, és hát, láttam, hogy a legtöbb kollégám ott tett keresztbe a gyereknek, ahol tudott.
Konkrétan az a bajom az óvó nénivel, hogy a gyerek nem fogad neki szót, és ezért már többször összevesztek. Most ott tartunk, hogy bejelentette, hogy mivel úgyis otthon vagyok a 2. gyerekkel GYES-en ne is vigyem a gyereket, mert neki nincs hozzá türelme. Azt hiszem ezt nem én fújom fel. Nem a gyerek előtt beszéltük meg.
Azt is tudom, hogy az élet tele van konfliktussal, de olyan kicsi még ezt elkezdeni. Vigyem minden nap sírva az óvódába, amikor az óvó néni is mondta, hogy jobban örülne, ha ott sem lenne a gyerekem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!