Hogy altatjátok el a gyerekeiteket emberi időben?
Hát nálunk is ez volt. aztán bejött a vasszigor, mert befáradtam. 8-kor szigorúan meseolvasás és alvás. Ha kijön, megfogom, beviszem. akár 10-szer is egymás után, de nem szólok hozzá.
Rájöttem nálunk azt volt a lényeg, hogy fürdés után azonnal ágy és mese, mert különben felpörögnek.
nyugi,ez most egy ilyen időszak.Az alvásperiódusok kb.3 havonta változnak,légy türelmes,nemsoká változás lesz:-)
TApasztalatból irom:-)
Köszi a válaszokat!
Hát remélem változik, de nem később fognak elaludni :))
Nálam egy titok volt!
Jól lefárasztottam délután. Sokáig voltunk kint levegőn, játszótéren futkozott, sétáltunk, ilyenkor ősszel lehet velük gesztenyét gyűjteni stb. a friss levegő elfárasztja őket. Hazaértünk gyors vacsi, fürdés és zuhant az ágyba.
Legkésőbb 9-kor aludt mint a bunda.
És a mai napig időben fekszik le, habár már 10 éves de nem engedem hogy 9-nél tovább fent legyen, mert kell hogy ki tudja pihenni magát másnapra.
Nálunk is max 9-kor alvás van. Én is a szigorú rutin betartására esküszöm.
A nagyobbik fiam egészen 2,5-3 éves koráig fürdés után már csak az ágyba mehetett, így szokta meg, mivel egyetlenegyszer sem engedtem mást, így sosem volt ebből balhé. Olyan volt, hogy bent egy órát fetrengett és kérte, hogy maradjak, de ilyenkor már se mese, se éneklés és nem is szóltam hozzá, csak néha megsímogattam, így hamar feladta ezeket is.
Most van egy tesó, aki korábban alszik, meg már rendes meseolvasás is van, ezért a nagyobbik fiam most már fürdés után még kijön hozzánk, de max 20 perc mese van és ebből nem engedünk. Ha nagy gáz van, akkor bemegyek és leülök mellé, megfogom a kezét és megvárom míg elalszik, de ilyenkor már nincs duma, én is csukott szemmel vagyok.
A kicsi most 1 éves, ő fürdés után megy a szobába, öltözés és alvás, leteszem, kimegyek, néha hallom, hogy "vergődik", de nem megyek be. nagyritkán sír, akkor persze bemegyek, de hozzá sem beszélek.
Mit isznak a gyerekeid? Nem teáznak véletlenül?Attól is felpöröghetnek.
Szerencsére a lányom fél 8-kor fürdik, utána megissza a tápszert és 8-kor már alszik is. Reggel 8körül ébred és fél 1körül megy aludni , változó mennyit, jó esetben 2-2, 5 órát.
Szerintem fontos h legyen napirend, ez is sokat segíthet.
Nálunk fürdés után már nincs játék, rögtön issza a tápszert és megy az ágyába aludni.
Hú, nekem nagyon későnek tűnik már a 9-10 óra is. Egy ilyen kicsinek még sok alvásra van szüksége. Az én kisfiam 23 hónapos, de 7-kor gyorsan megfürdik, utána egyből ágyba dugom negyed 8-kor. Nem tudom mikor alszik el, mert ott hagyom egyedül a szobájában, meg se nyekken. Reggel 7-kor ébresztem, nem tudom meddig aludna magától.
Olyan egyéves kora környékén ő is hisztizett elalváskor. Hát én nagyon sajnálom, de nem borítottam fel a családi életünket miatta. Megsimogattam, megpusziltam, mondtam, hogy most alvás van, kijöttem. Kemény 8 percig bömbölt, utána elaludt. A következő nap 2 percig bömbölt, a harmadik nap már meg sem próbálta. Ekkor betettem a szobájába egy jó hangosan ketyegő órát, ez is megnyugtatja. Vagy két hónapja lemerült benne az elem, olyan hiszti volt éjszaka, csak magyarázta szegény, hogy tik-tak, tik-tak.
Ne gondold, hogy keményszívű vagyok, de én az egész család érdekében ott hagynám egyedül az ágyban. A gyermeked már értelmes, okos, el tudod neki magyarázni, hogy éjszaka van, aludni kell, és ne bömböljön, mert már nem kisbaba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!