Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy altatjátok el a gyerekeit...

Hogy altatjátok el a gyerekeiteket emberi időben?

Figyelt kérdés
Könyörgöm, ti hogy csináljátok hogy elalszanak 8-9 órakor? Az én 22 hónaposom mostanában csak 23-23.30 körül alszik el. Egyszer alszik napközben. 6.30 kor kelünk, kb 12-12.30-tól alszik (előbb nem lehet elaltatni) 14-14.30-ig. Este 9-kor mondja hogy este van, álmos, de hiába fekszünk le a sötét szobába, nem alszik el. Kb fél óráig cicicik (inkább cumizik rajta) aztán közli hogy ő nem álmos, és nem is alszik el. Ha próbálom ágyban tartani üvölt mint akit nyúznak. Próbáltam már tök csendben lenni, énekelgetni,, ringatni, ágyba tenni egyedül (akkor szintén üvölt, de hányásig) ágyba tenni és ottmARADNI VELE (a vége ugyanolyan ordítás), de semmi nem jön be. Ezt eljátszuk 2-3 alkalommal mire elalszik. A nagyom 4,5 éves. Ha napközben nem alszik akkor elalszik 20-20.30körül, de mivel az oviban alszik du. ezért ez is kitolódik 22-22.30-ra. Fekszik akár 2 órát, a sötétben,de nem tud elaludni. Már kész vagyok. A sírás kerülget ha az estékre gondolok. Nekem is kellene az a 2-3 nyugis óra, de nincs, és kezdem felélni az erőtartalékaimat
2011. szept. 24. 16:47
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Hát nálunk is ez volt. aztán bejött a vasszigor, mert befáradtam. 8-kor szigorúan meseolvasás és alvás. Ha kijön, megfogom, beviszem. akár 10-szer is egymás után, de nem szólok hozzá.

Rájöttem nálunk azt volt a lényeg, hogy fürdés után azonnal ágy és mese, mert különben felpörögnek.

2011. szept. 24. 16:51
 2/10 anonim ***** válasza:

nyugi,ez most egy ilyen időszak.Az alvásperiódusok kb.3 havonta változnak,légy türelmes,nemsoká változás lesz:-)

TApasztalatból irom:-)

2011. szept. 24. 16:57
 3/10 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Hát remélem változik, de nem később fognak elaludni :))

2011. szept. 24. 17:06
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
két éves a fiam.fél éves korától este nyolctól alszik el.Tudatosan szoktattam rá.Hiába nem akart aludni,nem jöhetett vissza a mi szobánkba.Ott voltam vele, kijöttem, bementem,simogattam.Sírni nem hagytam.Hamar megszokta.A napirendje amúgy ugyanaz,mint a tiétek,fél hét körül kel,déltől alszik 2-3 órát.
2011. szept. 24. 17:26
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Nálam egy titok volt!

Jól lefárasztottam délután. Sokáig voltunk kint levegőn, játszótéren futkozott, sétáltunk, ilyenkor ősszel lehet velük gesztenyét gyűjteni stb. a friss levegő elfárasztja őket. Hazaértünk gyors vacsi, fürdés és zuhant az ágyba.

Legkésőbb 9-kor aludt mint a bunda.

És a mai napig időben fekszik le, habár már 10 éves de nem engedem hogy 9-nél tovább fent legyen, mert kell hogy ki tudja pihenni magát másnapra.

2011. szept. 24. 17:45
 6/10 anonim ***** válasza:

Nálunk is max 9-kor alvás van. Én is a szigorú rutin betartására esküszöm.

A nagyobbik fiam egészen 2,5-3 éves koráig fürdés után már csak az ágyba mehetett, így szokta meg, mivel egyetlenegyszer sem engedtem mást, így sosem volt ebből balhé. Olyan volt, hogy bent egy órát fetrengett és kérte, hogy maradjak, de ilyenkor már se mese, se éneklés és nem is szóltam hozzá, csak néha megsímogattam, így hamar feladta ezeket is.

Most van egy tesó, aki korábban alszik, meg már rendes meseolvasás is van, ezért a nagyobbik fiam most már fürdés után még kijön hozzánk, de max 20 perc mese van és ebből nem engedünk. Ha nagy gáz van, akkor bemegyek és leülök mellé, megfogom a kezét és megvárom míg elalszik, de ilyenkor már nincs duma, én is csukott szemmel vagyok.

A kicsi most 1 éves, ő fürdés után megy a szobába, öltözés és alvás, leteszem, kimegyek, néha hallom, hogy "vergődik", de nem megyek be. nagyritkán sír, akkor persze bemegyek, de hozzá sem beszélek.

2011. szept. 24. 20:58
 7/10 anonim ***** válasza:

Mit isznak a gyerekeid? Nem teáznak véletlenül?Attól is felpöröghetnek.

Szerencsére a lányom fél 8-kor fürdik, utána megissza a tápszert és 8-kor már alszik is. Reggel 8körül ébred és fél 1körül megy aludni , változó mennyit, jó esetben 2-2, 5 órát.

Szerintem fontos h legyen napirend, ez is sokat segíthet.

Nálunk fürdés után már nincs játék, rögtön issza a tápszert és megy az ágyába aludni.

2011. szept. 24. 21:44
 8/10 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok 20 hónapos a lányom és ez kb. 1 éves kora óta így zajlik.
2011. szept. 24. 21:45
 9/10 anonim ***** válasza:
Próbáld napközben jobban lefárasztani, és este ne hagyd, hogy túlpörögjön. Lehet, hogy ha 20-kor letennéd aludni aludna is, csak túlpörög, átesik a holtponton és sokkal nehezebb így elaludnia 22-kor.
2011. szept. 24. 22:29
 10/10 anonim ***** válasza:

Hú, nekem nagyon későnek tűnik már a 9-10 óra is. Egy ilyen kicsinek még sok alvásra van szüksége. Az én kisfiam 23 hónapos, de 7-kor gyorsan megfürdik, utána egyből ágyba dugom negyed 8-kor. Nem tudom mikor alszik el, mert ott hagyom egyedül a szobájában, meg se nyekken. Reggel 7-kor ébresztem, nem tudom meddig aludna magától.

Olyan egyéves kora környékén ő is hisztizett elalváskor. Hát én nagyon sajnálom, de nem borítottam fel a családi életünket miatta. Megsimogattam, megpusziltam, mondtam, hogy most alvás van, kijöttem. Kemény 8 percig bömbölt, utána elaludt. A következő nap 2 percig bömbölt, a harmadik nap már meg sem próbálta. Ekkor betettem a szobájába egy jó hangosan ketyegő órát, ez is megnyugtatja. Vagy két hónapja lemerült benne az elem, olyan hiszti volt éjszaka, csak magyarázta szegény, hogy tik-tak, tik-tak.

Ne gondold, hogy keményszívű vagyok, de én az egész család érdekében ott hagynám egyedül az ágyban. A gyermeked már értelmes, okos, el tudod neki magyarázni, hogy éjszaka van, aludni kell, és ne bömböljön, mert már nem kisbaba.

2011. szept. 25. 22:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!