Bölcsis napirendben segítség?
Kisfiamat őszre viszem,és addig rá szeretném szoktatni a napirendre!
Ott mikor van reggeli,ebéd,uzsi?
Ebéd után van az altatás,vagy később még?
nálunk így volt: 8:30- reggeli
10-kor -tízórai
11:45 körül ebéd
15:15 körül uzsi
Alvás, ebéd után, max:3ig
Nem kell nagyon szoktatni, majd megoldanak mindent. Nem kell az órához szoktatni, hogy pl. 8-kor reggeli, 12-kor ebéd és hasonlóak. Tapasztalt gondozók vannak ott, előfordul hogy a gyerek homlokegyenest másképp viselkedik ahogy otthon. Én attól paráztam, hogy mi lesz az altatással, mert otthon csak úgy volt hajlandó, ha melléfeküdtem, kéz és pocisimogatás, stb. volt. Bölcsiben meg azonnal átvette az ottani szokásokat.
Otthon kérte a cumit alváshoz, de a bölcsiből - teljesen önként - első hét után hazahozta, mert sok gyereknek nem volt.
Reggel nálunk az volt a szokás, hogy 8-8.30-ig reggeli, ez alatt nem vették be a gyerekeket. Vagy előtte érkeztél és bevihetted, vagy utána, de akkor már reggeliztetve. Ez mondjuk jogos is, ott még sok a pici akinek segíteni kell, ezalatt a gondozónő az evő gyerekekre figyeljen, ne az érkező anyukákkal csevegjen.
Erre bőven elég, ha tud egyedül enni, pohárból inni, szalvétát használni. Meg hogy kaja közben ne ugráljon fel állandóan. Evés előtt kívánjon jó étvágyat és hasonlók. De ha nem tudja, egy hét után úgyis csinálja.
Ebéd után elpakolnak, mosakodnak, wc-re mennek és utána le is fekszenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!