Óvoda: túlreagálom, vagy keressek másik óvodát?
Nálunk a beszoktatás ideje mindig aug. vége,szept. eleje,máskor nem is engedik.Nem értem,nálatok miért van ilyen kivétel.Valóban nem szerencsés igy beszoktatni,hogy csak a te lányod van beszokós,igy az óvónő sem figyel annyira oda sztem,mint amikor mondjuk 10 új gyerkőc van és mindent együtt csinálnak,tanitanak az újaknak,akkor nagyobb figyelmet kapnak.Mondjuk az ilyen óvónő csoportjába én sem vinném a gyerekemet,mert nem mindegy,kire bizzuk a gyerekünket.Az én fiamnak szerencsére nagyon jók és aranyosak az óvónői,jó csoportba jár,maximálisan a gyerekek mellé állnak,jó szakemberek vannak ott az oviban.Nálunk 2 óvónő van és 24 gyerek van a csoportban,igy nem értem,nálatok miért csak 1 óvónő van 32 gyerekre,ez picit irreális sztem.
A kislányod hisztisségét meg kezelni kell,magyarázd el neki,az oviban szépen kell viselkedni,okos legyen,szótfogadjon.Lehet,az zavarja,hogy a kistesó most otthon van veled,ő meg hirtelen bekerült az oviba és mellőzve érzi magát...Próbálj vele sokat beszélgetni és ha nem megy az oviba beszokás,meg nem jössz ki az óvónővel se,sztem egyenlőre ne erőltesd a dolgot.
Szerintem mindenki jobban járna, ha megnevelnéd a lányodat!
Neked van gyereked?
3 évesen teljesen természetes, hogy egy gyerek hisztis. Talán nem mindegyik egyformán, de a helyében, 1 hetet eltöltve az oviban, magyarul idegen közegben, idegen gyerekek között, és egy bunkó óvónő mellett én is fokozottan hisztis lennék.
Az, hogy GYED-en vagy, lehet, hogy szúrja a szemüket, és jobban szeretnék, ha otthon maradna a gyerek veled. Nem tudom, máshol hogy van, nálunk semmi probléma azzal, ha van kisebb testvér otthon, a gyerek ettől még nyugodtan mehet oviba, bár nálunk nincs túljelentkezés.
A másik: én májusban kezdtem anno beszoktatni a lányomat, bár nekem is mondta az egyik óvónő, hogy szerinte nem fog menni, mert mindjárt itt a nyár, a lányom ráadásul négy évesen kezdte az ovit. A másik óvónő optimistán állt hozzánk, és két-három hét alatt tökéletesen beilleszkedett a lányom, imádott oviba járni.
Az óvónő szerintem hamar "lemondott" a lányodról, nekem ez a hozzáállás kicsit furcsa.
Ha már a nagymama is azt mondja, hogy a kislányod hisztis, akkor biztos tényleg az. A nagymamák jóval toleránsabbak, engedékenyebbek, de ha már ő is megjegyezte, akkor biztos így van. Ez a történet egyik fele.
A másik meg az, hogy az óvónőnek nem így kellett volna kezelnie a helyzetet. Egyrészt, kezelnie kell tudnia az ilyen gyerekeket is, lesz még ennél cifrább tapasztalata is. Másrészt meg honnan veszi a bátorságot, hogy üvöltözzön veled?
Én szeptemberig nem vinném és akkor is mások ovit keresnék inkább.
Elismerem, hogy vannak a lányomnak hisztirohamai. De melyik gyereknek nincsenek? Ennyi idősen én nem csinálok belőle nagy tragédiát. Anyukám ellenben fél napot sem bír ki vele. Ha nem csinálja egyből amit kér, már ki van akadva. Nem értem hogy bírt 3 gyereket felnevelni. Az óvónőn meg azt éreztem, hogy kifejezetten utálja a gyereket, amiért ellenkezni mert vele. Úgyhogy az idén már nem viszem oviba. Ő sem akar, mindig azt mondja, hogy az oviban megverte egy kisfiú. Remélem szeptemberig elfelejti.
A férjem teljesen kiakadt rajta, hogy másik oviba vinném a gyereket, merthogy onnan hogy fogjuk hazahozni. 1 autó van, 2 gyerek, szóval jobb lenne helyben. Remélem a másik óvónő jobb lesz. Azt hiszem szeptemberben sokkal többet maradok vele, nem 1 hetet.
A kisfiam óvodájába mindenki a 3. szülinapja után kezdhetett járni. Így fokozatosan érkeztek az új gyerekek, és nem húsz másik bőgő kicsit láttak maguk körül, hanem olyanokat akik szemmel láthatóan jól érezték magukat, játszottak. A vegyes csoportban az idősebbek tutujgatták is a három éveseket, segítettek nekik, megmutogatták a dolgokat. Az óvónő pedig plusz figyelmet szentelt a nehezebben beszokóknak, maga mellé vette, extrán babusgatta őket.
És senkitől nem várták el, hogy odaüljön rajzolni vagy bármit csinálni. Csak a legelemibb szabályokat tartatták be velük, az is épp elég egy kiscsoportosnak az első időben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!