Kislányom most májusban lesz 1 éves. Már most keressek ovit? Hogyan működik ez?
Kisfiam idén szeptemberben lesz 3 éves de nem viszem oviba,mert kislányom most lesz 1 éves májusban és itthon vagyok vele.
Kérdezni szeretném hogy együtt a 2 gyerkőcöt beadhatom oviba?hallottam hogy 2és fél éves kortól már beveszik őket általában,tudom vannak elvárások szobatisztaság...
Akkor mehetnének mind a 2en oviba nem kellene bölcsibe adni....
A másik kérdésem,hogy már most tavasszal kell jelentkezni jövőévi szeptember kezdésű ovira?
Csak szeptembertől veszik be őt,őket,vagy akár év közben is ,persze előre jelentkezve.
Nálatok hogy volt?
Az óvoda már kötelező, ugyanúgy mint az iskola. Azért mert te otthon vagy a kicsivel még nem jelenti azt, hogy a nagyobbiknak nem kell oviba mennie.
Általában félévkor és szeptemberben van felvétel, de ez ovinként eltérhet. Van ahova bármikor lehet menni.
Első vagyok
Rájöttem, hogy hülyeséget írtam, bocsánat.
5 éves kortól kötelező az ovi, szóval ha jól számolom még legalább 2 évig ráértek ovit keresni.
Van ahonnan küldenek behívót nyílt napra, de szerintem te is nézegess. Mivel van még két éved ezért amikor kedved van bármelyik ovi szívesen fogad a kérdéseiddel.
Ha együtt akarod őket oviba vinni, akkor a lányod 3 évesen a fiad 5 évesen tudna menni.
Előtte 1 évvel, amikor a fiad 4 éves, a lányod csak 28 hónapos lesz. Ennyi idősen nem szokták őket felvenni. Léteznek ú.n. minicsoportok, oda azok szoktak kerülni, akik az ősz folyamán töltik a 3-at. Nem tudom, hol laktok, de Bp.-en inkább a körzetes ovikba van esély bekerülni, tehát első körben azt nézd meg, hova tartoztok. Ha az nem tetszik, akkor is ráérsz még keresgélni. Amikor vinni akarod őket, előtte tavasszal vannak a beiratkozások.
előző vagyok:
A 2011. szept. kezdődő csoportba most tavasszal kell beiratkozni.
Ha van hely, akkor év közben is érkezhetnek gyerekek, de ez a ritkább. Persze őket is most tavasszal kell beiratni.
Köszönöm a válaszokat.
Én úgy gondoltam hogy jövő évben kezdenének egyszerre,de kislányomat nem szeretném 2 éves kora elött beadni...
Tehát jövő év májusára ár most jelentkezni kell a bölcsire és az ovira egyaránt?
Még utána kell néznem hogy év közben bevennék e őket.
IX.kerben lakok,és szeretném őket minél közeleb egymáshoz beadni a tökéletes az lenne ha a bölcsi és az ovi nem enne messze egymástól....
utolsó vagyok.
A bölcsi beiratás teljesen máshogy működik, mint az ovi. Legalábbis nálunk a XI.ker-ben.
A bölcsiben folyamatos beiratkozás van. A fiamat akkor irattam be, amikor fél éves volt (2010. jan), hogy majd 2 évesen mehessen. Kaptunk sorszámot és májusban derül ki, hogy ősszel kezdhet-e.
Az oviban pedig fix beiratkozás van minden évben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!