Ennyi idősen is normális, ha megremeg a keze és a lába?
2,5 éves a kislányom. Pár napja lázas volt (38,2) és éjjel többször megremegett a keze és a lába 1-1 másodpercre.
Az apukának hajlama van epilepsziás rosszullétre, ezért úgy 10 hónapos korában másféle remegés miatt elvittük már neurológiára, ahol csináltak éber állapotában és alvás közben is eeg-t, de azt mondták, semmi kóros nem tapasztalható.
Normális ebben a korban is ez a remegés, vagy szerintetek nézessük meg megint neurológussal?
Köszi.
Még annyi, hogy nem hiszem, hogy lázgörcs volt, mert azóta egyszer ébren is megrándult a keze és lába. Nem megfeszült, begörcsölt, hanem megremegett.
Lázgörcs is előfordulhat 5 éves korig és nem mindig magas láznál, sőt inkább 38 körülinél szokott jelentkezni, ezért is kell az arra hajlamos gyermekeknél már hőemelkedés esetén azonnal lázat csillapítani. Ja és ébrenlét idején is jelentkezhet, nem csak álmában.
Mivel a családban van epilepsziás terheltség, ezért mindenképp ki kellene újra vizsgáltatni a kislányodat!
Szia!Nálunk is apuka epilepsziás,a kislányom is szokott remegni,de nem volt rohama.Én nem vittem orvoshoz,egyértelmű,hogy ez még nem roham,viszont ha egyszer elviszem,utána mindig járni kell,ami jobban megviseli,főleg ha nincs is baj.A lányom inkább izgága,izgulós,emiatt remeg keze lába.Ti már egyszer voltatok kivizsgáláson,szerintem emiatt ne izgulj!
2 éves kilány anyukája
Köszönöm a válaszokat.
Azért gondolom, hogy nem lázgörcs volt, mert azóta már nincs láza és sajnos mindennapos lett a dolog.
Egy pillanatig tart az egész, amíg kilendül a keze, vagy ha fekszik a lába is, de ennyi az egész. A gyakorisága az, ami aggaszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!