Engedjem neki, hogy így részt vehessen a főzés folyamatában?
26 hónapos a kisfiam, nagyon kis házias, mindenben szeretne segíteni, főleg a főzésben. Igyekszem minden óvintézkedést megtenni, hogy ne legyen baj, de pár napja az apja engedte neki, hogy ő csinálja a tükörtojást. Állítólag a kicsi ügyesen feltörte villával és beleöntötte az olajba. A probléma az, hogy ma főzni akartam és olyan cirkuszt levágott, hogy nem engedtem neki, hogy kevergess, ő rakja bele a forró levesbe a zöldségeket, hogy rendesen majdnem hányt.
Hagyjam neki, hogy segíthessen ilyen folyamatokban is, vagy mit csináljak?
De attól félek lefröcsköli magát a forró vízzel, olajjal, stb. Ugyanakkor olyan aranyos, hogy csinálni akarja és sokat tanulhatna így. Tanácstalan vagyok, nem tudom, hogy lenne jó. Ne engedjem neki vagy engedjem a felügyeletemmel persze?
Én engedném. Persze feltételekkel! Mutasd meg neki, hogy hogy kell beletenni a levesbe a zöldségeket, szépen lassan csak engedje bele, dobni nem szabad mert rá csap a forró lé és megégeti a kezét. Ha szépen elmagyarázod neki, hogy miért és hogyan kell és meg is mutatod akkor biztos meg fogja érteni.
Az én picim 21 hós lesz, főzőcskézni nem akar (még) de kevergetni szeret krémeket, meg észrevettem, hogy mikor eszi a joghurtot azt is kevergeti :) Ő a takarításban jeleskedik, mindig segít felmosni, tartja nekem a lapátot, hogy söpörjem rá a szemetet.
Aranyos nagyon :)
A lányom is nagyon szeret segíteni.....Már késsel is tud vágni persze ha én is ott vagyok.
A forró mellé nem engedem.Olajhoz sem.A legjobban azt élvezi,mikor panírozunk,tésztát gyúrunk,kenünk,stb....3 éves ügyes kiscsaj.Már régóta "segít".A fiam is már föz.....Kever a kanállal az üres edényben.12 hónapos. :)
Én sem engedem a tűzhely közelébe sem őket,forró leves,forró olaj nagyon veszélyes lehet,de csak ha hozzáér az edény széléhez is már megégetheti,nem,nem,nem!
Panírozásnál szoktak segíteni,azt nagyon szeretik,ők szoktak lisztezni azzal maszatolhatnak és aztán át a tojásba,innentől már én csinálom:)Segítenek még a palacsinta töltésben,megkenik lekvárral vagy nutellával,vagy ha valami sütit csinálunk adogatják a hozzávalót míg én könyékig benne vagyok:)
Még műanyag kést sem adok a kicsi(2) kezébe,a nagy(5)már azzal vághatja az uborkát,paradicsomot stb a salátához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!