Ha a gyereketek 3 évesen még cumizik, miért nem veszitek el tőle?
Kérdező,teljesen egyet értek veled.
4 gyerekes sokáig szoptató anyuka
Én most le leszek pontozva, de nem érdekel.
Én 6 éves koromig cumiztam na és.
A lányom tápszeres volt a kezdetektől, mert nem volt tejem (köszönöm nem kérem a prédikációt) viszont most 22 hónapos és mondja, hogy cici nyamm. Akkor kicsit cummog rajta aztán mondja hogy elég és kész. Holott mint írtam nem szopizott. Neki ez akkor kell amikor zaklatott, vagy a foga fáj stb. Megnyugvás. Viszont alváshoz már elég korán megtalálta az ujjacskáját.
Eszem ágában sincs elvenni tőle sem az ujját, sem a cicit. Néha ugyan meg kell neki mondani, hogy kicsit később kapja (pl fürdéskor amikor a nagypapánál azért mégse a saját apám előtt kapja elő a mellem) de úgy tűnik megérti de azért sürget :)
Nem találok benne semmi kivetnivalót. Mondjuk én lettem volna a világ legboldogabb anyukája ha még szoptatni is tudtam volna. :D
Nagyon jó az összefüggést illető észrevételed, Kedves Kérdező! Szerintem teljesen jó a meglátás, de látod: nem megy át ahhoz, aki nem akarja. És tisztelet a néhány más elvet valló, de intelligens válaszadónak!
Egy anyuka, aki 6 hétig tudott szoptatni, és 14 hónaposan elvette a cumit. Ez így kicsit paradox, de én a világ legtermészetesebb dolgának tartom a szoptatást, a múltkor egy nőt láttam a buszon, 2-3 éves forma gyerekét szoptatta. Komolyan, ebben MI a csúnya és elítélendő? Na, de nem várok magyarázatot, a kérdés költői.
A válasz megírásának időpontja: tegnap 21:23 vagyok
Igen érdekes, de hát ez van.
Szopizott a drága, de mivel nem termelődött tejem (egészségügyi okokból) így maradt a cummogás. :) Nem kérte kicsi korában sem állandóan, de amikor nagyon fájt a hasa, vagy jöttek a fogai attól nyugodott meg, ha ciciztettem. Most meg már meg tudja mondani, ha kéri 22 hónapos.
Kicsi korában volt egy kis cummogás, majd kapta a tápszert majd megint kicsi cummogás és kész. Igaz nem raktam minden alkalommal mellre, mert volt amikor farkaséhes volt :D
Az anya melle arra lett teremtve, hogy táplálja vele a magatehetetlen!! gyerekét. Ugyanakkor a melled a szexualitásban is fontos szerepet játszik.
Én úgy gondolom, hogy ha egy gyerek tökéletesen táplálható az anyatejen kívül már mindennel (mondjuk úgy 1-másfél éves korától) akkor a mell elveszíti a tápcsatorna szerepét. Innentől tehát a gyerekemnek semmi köze hozzá, ne nyammogjon rajta, ne simogassa és ne nyalogassa. Nyilván ő más indíttatásból tenné, mint a férjem, meg én sem úgy nézel rá, de nem arra való, hogy nyugiguminak használjuk.
Jól néznénk ki, ha mindenki csak az anyja mellén tudna megnyugodni...
"Kedves" utolsó köszönöm a kioktatást, de talán elsősorban a saját házad táján nézz körül és oszd az észt amiből nem hiszem, hogy sok szorulhatott meg a fejecskédben. A hozzászólásodhoz viszonyítva.
Én sem szóltalak meg ismeretlenül, úgyhogy sürgősen szállj magadba! Miaz hogy tápcsatorna? Jóhogynem fejőstehén! Van aki 3 éves koráig is szoptat...nálunk az más kérdés, hogy nincs tej, de a funkciója ugyanaz a gyerek esetében.
De persze mint tudjuk, te biztosan tökéletes anya vagy, tökéletes nő aki tökéletesen mindenkinek a tökéletes megoldást meg tudja mondani és aki nem olyan tökéletes mint te az már defektes ugyebár :) Remélem szegény gyereked (ha van) nem olyan tökéletes mint te...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!