Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha a gyereketek 3 évesen még...

Ha a gyereketek 3 évesen még cumizik, miért nem veszitek el tőle?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 13. 13:41
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
72%

Az enyém nem cumizik ugyan, de nem venném el tőle, az biztos. Én 7 éves koromig szoptam az újjamat, mégsem vették el tőlem a szüleim, sőt, nem kenték be pirospaprikával sem.

Miért kéne tőle elvenni, ha megnyugtatja?

2011. ápr. 13. 13:46
 2/30 anonim ***** válasza:
76%

ha nem haragszol visszakérdezek

miért kéne elvenni tőle?

mert a társadalmi elvárás szerint ciki? vagy van valami komolyabb indok is erre?

2011. ápr. 13. 13:51
 3/30 anonim ***** válasza:
73%
Az én fiam most volt 3 éves, és cumizik. Elalvashoz hasznalja, és akkor, amikor meg akarja nyugtatni magat. Beleszív 3-4 - mint a kocadohanyosok :D - és visszateszi a helyére. Megprobalta elvinni a télapo, oda is adta neki, de masnap olyan remegő idegessége lett attol a gondolattol, hogy nincs cumi, hogy féltem, nagyobb bajt okozok a lelkének. Hozza tartozik a történethez, hogy nemrég született kistesoja, és ez is hozzajarul, hogy nem akarja végleg letenni a cumit. Én nem erőltetem. Szerintem ehhez agyi elhatarozas kell. Ugyanúgy, mint ahogy mar cikinek tartja az oviban vagy napközbeni cumizast, el fog jutni addig is, hogy alvashoz is ciki lesz neki. Én nem erőltetem.
2011. ápr. 13. 13:57
 4/30 anonim ***** válasza:
74%
Én is megkérdezném, hogy miért kellene elvenni? 3 éves az még kicsi. Nem fog 8 éves koráig cumizni.Dajka vagyok oviban, átlag 4-5 évesen hagyják el a cumit, és akkor már csak alváshoz kell nekik.
2011. ápr. 13. 14:11
 5/30 anonim ***** válasza:
62%
Várnánk választ is...
2011. ápr. 13. 14:11
 6/30 anonim ***** válasza:
57%
Szerintem kár rá választ várni. Ez is csak egy provokáló kérdés volt...
2011. ápr. 13. 14:12
 7/30 anonim ***** válasza:
77%
14.11-e vagyok (mind a kétszer) Kisfiam csak 10 hós koráig cumizott, de én se venném el tőle.
2011. ápr. 13. 14:14
 8/30 anonim ***** válasza:
70%
2,5 éves a fiam, cumizik alváshoz, sőt, hogy még jobban felháborodj, reggel-este cumisüvegből issza a kakaót, és nem szándékozom elvenni tőle. Hogy miért nem? mert semmi negatívumot nem tapasztaltam emiatt. A fiam másfél éves kora óta beszél, ma már olyan szókinccsel rendelkezik, hogy sok óvodás megirigyelhetné, és alig van beszédhibája. Nem visszük utcára a cumit, itthon cumizik, ha álmos, vagy ha nyűgös valami miatt. Magától tette le a pelust is 2 évesen, sosem ültettem bilire pl. és biztos vagyok benne, hogy a cumit is elhagyja majd mindenféle erőszakoskodás nélkül, magától.
2011. ápr. 13. 14:33
 9/30 anonim ***** válasza:
52%

Mivel rosszabb ez, mint azok az anyukák aki a 3 évesüket még szoptatják.

Az én lányom ujjszopós. Én akkor örülök, ha helyette a cumit szopja :-D, pedig 3,5 éves. Eszem ágában sincs elvenni tőle.

Majd ha nem kell, akkor magától abba fogja hagyni.

Ez ugyanolyan mint a bilizés. Hiába erőlteted, ha nincs megérve rá, úgysem lesz szobatiszta.

2011. ápr. 13. 14:51
 10/30 anonim ***** válasza:
76%
2 éves múlt a fiam.ő is cumizik,alvásnál és ha nyűgös vagy beteg.vessél meg nincs szívem elvenni tőle.Látom érzem mennyire kell neki és megnyugszik,és milyen nyuszi amikor cumisan,fáradtan odabújik.igen én gyenge vagyok ehhez,amíg ő maga nem rakja le,nem veszem el tőle erőszakkal.nagy fiamtól is úgy vettük el,hogy maga rakta le,mert eltakarta a szép arcát,most megvárom amíg a pici is elér erre a szintre.már születése óta úgy lett szoktatva,hogy utcára cumit,nyuszit nem viszünk,igy csak itthon és a kocsiba használja.ha téged ez zavar,azt nagyon sajnálom.Ha három évesen cumizni fog akkor is ezt fogom írni.
2011. ápr. 13. 16:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!