Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha a gyereketek 3 évesen még...

Ha a gyereketek 3 évesen még cumizik, miért nem veszitek el tőle?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 13. 13:41
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:

Hát sziasztok,itt vagyok.

Először is öntsünk tiszta vizet,nem provokálok,nem vitázok,nem háborodok fel a válaszokon,szeretlek benneteket,aranyos válaszokat írtatok.

Az tűnt ki a válaszokból,hogy mindenkinek fontos a gyereke lelki nyugalma,sajnálja megfosztani a cumitól ,valaki azt is írta,hogy 3 évesen még kicsi ahhoz,hogy elvegye tőle.Valaki azt írta,hogy amíg a gyerek nem mond le magától a cumiról addig hagyja.

Tényleg sok gyereknél elhúzódhat akár 5 éves korig is a cumizás.

Az én véleményem is hasonló a cumizással meg az ujjszopással kapcsolatban.Tökéletesen egyetértek veletek.

DE

Nem tudhatom ki,mikor,kinek milyen választ írt,így kérlek benneteket ne vegyétek személyes sértésnek.

A fentebb leírtak miért nem érvényesek a szoptatott 3 évesekre is?

mert ők már 3 évesen nagyok

mert őket drasztikusan el kell választani

mert csak azért szenved traumát az elválasztás miatt mert érzelmileg visszafejlődött

mert az anya erölteti,nem a gyerek akarja

mert meg KELL tanulnia egyedül ,segítség nélkül-ami jelen esetben a cici-elaludni

Higyjétek el ,egy szoptatott 3 évesnek is ugyanolyan igényei vannak mint egy cumisnak,vagy ujjszopónak.

Ők sem értek meg még arra ,hogy elvegyék tőlük,ebben a korban már csak elalváshoz van szükségük rá és sorolhatnám.

Bízom benne,hogy nem sértettem meg senkit,gondolkozzatok el egy kicsit a dolgon.

Hogy miért beszéltem erről.Mert az elmúlt napokban hetekben rengetek sértő válasz érkezett,lebaromozták,lehordták azokat akik 3 évest szoptatnak,azzal is érvelve,hogy nem engedik őket felnőni és csecsemőkorban tartják őket.A gyerek amelyik cumizik,nem ugyanazt csinálja amit esetleg csecsemőkorában csinált?

2011. ápr. 13. 18:16
 12/30 anonim ***** válasza:
6%
pfúú..Nézd már!Egy ősanya:) ha-ha-ha
2011. ápr. 13. 19:50
 13/30 anonim ***** válasza:
61%
16.20-as vagyok.Hát nem tudom ugyanaz e a kettő.Abban biztos,hogy nem veszünk el tőle valamit ami fontos neki,amit ő maga kér,ami megnyugtatja,ha igy vesszük akkor igen van hasonlóság.Ugyanakkor meg nehezen tudom elképzelni,hogy 3 évesen citálja a pólóm,hogy szopizni akar.Az emlőt,és az anyatejet leginkább táplálásra adta a jó isten,ez pedig már nem az hisz nincs ebben már annyira tápláló dolog,és nem is elég,ergó csak az érzés kell neki.A cumi meg eleve úgy indul,hogy CSAK megnyugtató dolog,én nem vetem meg aki 3 évesen még szoptat,tegye,szíve joga,de nem ettől lesz valaki jó anya azt ne feledd te sem el.
2011. ápr. 13. 20:43
 14/30 A kérdező kommentje:
Ki mondta,hogy egy 3 évest nem lehet táplálni,azt hiszitek,hogy csak üresbe cumizik.Ugyanúgy megissza reggel meg este a tejet,aminek ebben az esetben anyatej a neve.És nem rángatja az anyja pólóját,csak kielégíti azt az igényét amit más gyerek más eszközökkel ebben a korban.
2011. ápr. 13. 20:54
 15/30 A kérdező kommentje:

Utolsó elötti

Nem ismerlek,de tökéletesen jellemez a válaszod.Azzal kezdtem,hogy nem ítélek senkit el a cumiért,és nincs rossz véleményem róla.Nagyobbik gyerekem cumis volt 4 évig,tudom miről beszélek.

Ne sértegessük egymást,jó?

Köszi a megértést

2011. ápr. 13. 20:57
 16/30 anonim ***** válasza:
49%

a 2. válaszoló vagyok

szerintem igazad van, az hogy egy gyerek ne cumizzon már 3 évesen, és ne cicizzen már 3 évesen, ez tök hasonló dolog, mindkettő egyfajta társadalmi elvárás, mert ilyen a kultúránk, és nem "divat" 3 évesen szopni

pedig sok olyan ország van, ahol ennél jóval tovább szoptatják a gyerekeket

2011. ápr. 13. 21:43
 17/30 anonim ***** válasza:
35%
Hú, még szerencse, hogy a lányom csak 3 hónapig cicizett, és 10 hónapos koráig cumizott cumival. Egyiket sem tudtam volna elképzelni 1 éves kora után... Egy 3 évest szoptatni. Úriiiisten! Rémálmaim netovábbja lett volna. De ez én vagyok. Mindenki más.
2011. ápr. 13. 22:49
 18/30 A kérdező kommentje:
Olyan jó végigolvasni ezeket a hozzászólásokat.
2011. ápr. 13. 23:25
 19/30 anonim ***** válasza:

Szia!

Én kisfiam 25,5 hós koráig szopizott. Nekem már nem volt kellemes, fájt. De téged sem ítéllek el, több olyan ismerősöm van akinek sokáig szopizott a gyermeke. Egy ismerősöm kisfia 5 éves koráig szopizott, szigorúan este, ez az ő kis magánügyük volt. Nekem a határ egyébként 2,5 év volt. De már sikerült tőle elvennem sírás nélkül. megértette, hogy anyának fáj, és nem kap többször.

2011. ápr. 14. 07:29
 20/30 anonim ***** válasza:
14.11 vagyok, aki az előző választ is írta. Ez lemaradt.
2011. ápr. 14. 08:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!