Ha a gyereketek 3 évesen még cumizik, miért nem veszitek el tőle?
Hát sziasztok,itt vagyok.
Először is öntsünk tiszta vizet,nem provokálok,nem vitázok,nem háborodok fel a válaszokon,szeretlek benneteket,aranyos válaszokat írtatok.
Az tűnt ki a válaszokból,hogy mindenkinek fontos a gyereke lelki nyugalma,sajnálja megfosztani a cumitól ,valaki azt is írta,hogy 3 évesen még kicsi ahhoz,hogy elvegye tőle.Valaki azt írta,hogy amíg a gyerek nem mond le magától a cumiról addig hagyja.
Tényleg sok gyereknél elhúzódhat akár 5 éves korig is a cumizás.
Az én véleményem is hasonló a cumizással meg az ujjszopással kapcsolatban.Tökéletesen egyetértek veletek.
DE
Nem tudhatom ki,mikor,kinek milyen választ írt,így kérlek benneteket ne vegyétek személyes sértésnek.
A fentebb leírtak miért nem érvényesek a szoptatott 3 évesekre is?
mert ők már 3 évesen nagyok
mert őket drasztikusan el kell választani
mert csak azért szenved traumát az elválasztás miatt mert érzelmileg visszafejlődött
mert az anya erölteti,nem a gyerek akarja
mert meg KELL tanulnia egyedül ,segítség nélkül-ami jelen esetben a cici-elaludni
Higyjétek el ,egy szoptatott 3 évesnek is ugyanolyan igényei vannak mint egy cumisnak,vagy ujjszopónak.
Ők sem értek meg még arra ,hogy elvegyék tőlük,ebben a korban már csak elalváshoz van szükségük rá és sorolhatnám.
Bízom benne,hogy nem sértettem meg senkit,gondolkozzatok el egy kicsit a dolgon.
Hogy miért beszéltem erről.Mert az elmúlt napokban hetekben rengetek sértő válasz érkezett,lebaromozták,lehordták azokat akik 3 évest szoptatnak,azzal is érvelve,hogy nem engedik őket felnőni és csecsemőkorban tartják őket.A gyerek amelyik cumizik,nem ugyanazt csinálja amit esetleg csecsemőkorában csinált?
Utolsó elötti
Nem ismerlek,de tökéletesen jellemez a válaszod.Azzal kezdtem,hogy nem ítélek senkit el a cumiért,és nincs rossz véleményem róla.Nagyobbik gyerekem cumis volt 4 évig,tudom miről beszélek.
Ne sértegessük egymást,jó?
Köszi a megértést
a 2. válaszoló vagyok
szerintem igazad van, az hogy egy gyerek ne cumizzon már 3 évesen, és ne cicizzen már 3 évesen, ez tök hasonló dolog, mindkettő egyfajta társadalmi elvárás, mert ilyen a kultúránk, és nem "divat" 3 évesen szopni
pedig sok olyan ország van, ahol ennél jóval tovább szoptatják a gyerekeket
Szia!
Én kisfiam 25,5 hós koráig szopizott. Nekem már nem volt kellemes, fájt. De téged sem ítéllek el, több olyan ismerősöm van akinek sokáig szopizott a gyermeke. Egy ismerősöm kisfia 5 éves koráig szopizott, szigorúan este, ez az ő kis magánügyük volt. Nekem a határ egyébként 2,5 év volt. De már sikerült tőle elvennem sírás nélkül. megértette, hogy anyának fáj, és nem kap többször.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!