Kaptam levelet az Államkincstártól!? Nem dolgozok most akkor dolgozni kéne márciustól 30órában hogy kapjam a gyet és gyest?
Nem dolgozok most akkor dolgozni kéne márciustól 30órában hogy kapjam a gyet és gyest?
Ezen esetekben az ellátás folyósítása 2011-április 1-től megyszünésre kerül, feltéve hagy akeresőtevékenységet 2011.március 31ét követően is folytatja az ellátásban részesülő.
Nem, ha nem dolgozol, akkor pont, hogy jár és járni is fog az ellátás.
Erről kell nyilatkozni, hogy nem is szándékozol dolgozni, vagy ha dolgoztál, akkor megszünteted a munkaviszonyt, mert így jár a GYES, GYET.
Annak nem jár majd, aki dolgozik továbbra is, téged nem érint, de a levelet vissza kell küldeni hétfőig, szóval még legkésőbb ma fel kell adni elsőbbségivel!
Én se foglalkozok vele, épp küldhették volna ajánlottan is, akkor bizonyítani lehetne hogy ki mikor vette kézhez. Meg elég rövid a határidő is, és aki kórházban van vagy akárhol.
Szerintem azért mert nem érkezik be hétfőre hanem keddre vagy szerdára nem fog a gyes kimaradni májusban. Érdekes lenne ha ilyen szigor lenne. Nem hinném, hogy 1 nap alatt dolgoznak fel ennyi gyest :D ez csak egy időpont szerintem , hogy ne 30-ára érjenek be a papirok.
Én Szerdán kaptam meg, Hétfő a határidő és tudjuk milyen a magyar posta. Csak tudnám miért nem hetekkel előtte küldték ki.
A lényeg az, hogyha 30 óránál többet dolgoznál, azt kell jelentened és akkor szűnne meg. Ha nem dolgozol, bejelölöd, hogy nem és ennyi, nem lesz semmi baj a folyósítással.
Én Csütörtökön adtam fel ajánlottan, elsőbbségivel. Elviekben így ma meg kellett már kapniuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!