Mikor kell lemondani a gyest, ha megint babát várok és a születése után tgyást szeretnék igényelni?
Én akkor mondtam le, miután megszületett. Faxon küldtem el a kérelmet, néhány nap múlva jelezték is, hogy tudomásul vették.
A kislányom február 13-án született. 2 lehetőségem volt:
1. egész hónapra kapom meg a GYESt és a többletet utólag levonják
2. február 13ig kapom a GYESt
Utóbbit választottam, mert ez egyszerűbb, de ezt mindenképp jelezd majd nekik!
köszönöm a választ!
azt hiszem én is úgy csinálom,mint te!
ja,és mi kell a lemondáshoz? van erre külön nyomtatvány?
és kell-e TAJ kártya másolata,stb?
Nincs erre semmilyen nyomtatvány. Egy sima üres lapra leírtam mindent:
"nevem, szül.helyem és idő, lakcímem, Taj számom
Magyar Államkincstár
Észak-Alföldi Regionális Igazgatósága
" Azzal a kéréssel fordulok a Tisztelt Címzetthez, hogy az X.Y. nevű (szül. hely, idő, Taj szám) gyermekem után Önök által részemre folyósított GYES-t 2011.02.12-től megszűntetni szíveskedjenek, ugyanis 2011.02.13-tól Y.Z. (szül. hely, idő, Taj szám) nevű gyermekem után THGYS-t kívánok igénybe venni.
Szíves ügyintézésüket köszönöm.
Kelt.: Aláírás"
Én ezt írtam nekik. Elfaxoltam még a kicsi születési anyakönyvi kivonatát, valamint lefénymásoltam egy lapra az én személyigazolványomat, a gyerekek és az én lakcímkártyámat, Taj-kártyánkat. Ezek is mentek át faxon. Azt hiszem, ennyi volt. De ha felhívod a MÁK-ot, akkor ott tudnak még neked segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!