Kistestvér születése után helyre lehet hozni a régi kapcsolatokat a családban?
Figyelt kérdés
2,5 év különbség van a gyerekek között, és amióta megszületett a pici úgy érzem, hogy " elvesztem" a fiamat. Csak én léteztem számára, de igyekezeteim ellenére nagyon haragszik rám és szinte csak a hisztiket tartpogatja nekem.Játszmázik folyamatosan, kér vmit aztán meggondolja magát és már játszani se tudunk rendesen, mert vmiért mindig hisztibe torkollik. Mindig hisztis volt, mindig mindenért sírt, na de most...kegyetlen. Mióta a pici megszületett, azóta látom, hogy milyen egy nyugodtabb gyerek, pedig aztán ő is tud alkotni:)2011. júl. 13. 21:18
1/3 anonim válasza:
Elég baj,hogy csak te léteztél a számára. Azért volt és azért hisztizik most is,mert ezt szokta meg. Nem akar beletörődni abba,hogy már nem ő a középpont.
Erről leszoktatni nagyon nehéz lesz.
2/3 anonim válasza:
Mondjuk ez nem biztos hogy "csak a tesó" miatt van, ebben a korban kis tesó nélkül is előfordul ez a felállás (a dackorszak közepe), de sokat tehetsz érte.
Próbálj meg programokat csinálni csak vele kettesben. A picit apára hagyod, és elviszed fagyizni pl.
Bízz rá kisebb feladatokat otthon, és dicsérd meg érte, hogy ő már milyen ügyes nagyfiú.
És fogadd el őt olyannak, amilyen. A gyerkőcök nagyon különböznek, szeresd nagyon, és majd szépen megváltozik, kiegyensúlyozottabb lesz!
3/3 A kérdező kommentje:
Nekem is elég nagy baj, hogy csak én létezek számára és a pici számára is. Pedig nem neveltem magamhoz. Nagyszülők tojnak ránk, soha senki nem vigyázott rájuk, most a kicsi még az apjával sincs el tovább 5 perc után. Volt amikor muszály volt rábíznom, és végig üvöltött a kezébe, míg élomba nem sírta magát :( nehlz most így a közös program, amíg többet aludt, akkor mentünk mindig ki ketten játszani, de most mindig adott az édeshármas. remélem megbékél a helyzettel
2011. júl. 13. 21:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!