Ez a helyes gyereknevelés?
21 hónapos a kisfiam és néha pofont ad,harap. Főleg apát támadja meg és erre ő visszaadja neki a pofont! Tegnap megharapta,erre az apja hanyatlökte az ágyon! Azzal indokol,hogy igy tanulja meg a gyerek,hogy ne verekedjen,mert visszakapja! Szerintetek?!
Néha engem is megüt vagy megharap,de én azt mondom neki,hogy ne harapj,mert fáj és odébb megyek,vagy megjátszom,hogy sirok,ezek beváltak,mert abba is szokta hagyni. Mondtam az apjának is,hogy fejezze be ezt a viselkedést,nem igy kell egy kisgyerekkel bánni,hanem ahogy én,mondja azt ,hogy fáj,stb. És nincs is értelme,hogy visszaadja neki,(persze kicsit üt,de akkor is!),mert később vagy másnap ugyan úgy megüti vagy megharapja a gyerek.
hát az a baj, hogy egyikőtök sem áll a gyerek szemében olyan pozícióban, hogy ő a főnök.
a gyerek nálunk is eljátszotta ezeket, pofozás, verekedés, csapkodás, amikor repült az autó direkt a fejemnek, kapott egyet , megmondtam neki, hogy meg nem próbálja ezt mégegyszer, mert nagyon nem leszünk jóban. nem ordítottam, beültettem a szobába, mondtam, hogy soha többé nem csapkodunk , dobálunk direkt.
nem ütm a gyereket, akkor kapott.
sirdogált szobában , amíg jeget tettem a fejemre.
aztán kijött megölelt és puszit adott, azóta sem történt ilyen.
nem bántam meg , hogy akkor odacsaptam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!