Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hány éves korig jön elő a...

Hány éves korig jön elő a lázgörcs?

Figyelt kérdés
2011. márc. 28. 17:49
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Amennyiben a 3 napos lázra gondolsz, 3 éves korig szinte minden gyerek túlesik rajta. Az én kisfiam 2 éves és 3 hónapos ,pont egy hónapja esett át rajta,nem volt vele gond hál'istennek "csak" 38,4 volt a legmagasabb hője.
2011. márc. 28. 18:38
 2/12 anonim ***** válasza:
Elvileg öt éves korig fordulhat elő lázgörcs, de 1, esetleg 2 éves kor alatt gyakoribb.
2011. márc. 28. 18:54
 3/12 A kérdező kommentje:

7 éves a kislányom és 4 napja 38-39C a láza.Az orvos azt mondta,hogy vírusos torokgyulladás.Meddig tart még ez a lázas állapot?És mennyire fontos a láz csökkentése?

Olvastam olyat is,hogy nem szabad csökkenteni a lázat.

2011. márc. 28. 19:14
 4/12 anonim ***** válasza:
Ez elég fura, hogy nem szabad. Hűtőfürdővel, vagy Nurofen lázcsillapítóval ilyen lázat már KELL csillapítani.
2011. márc. 28. 20:06
 5/12 anonim ***** válasza:
Lázat gyerekeknél , de felnötteknél is CSAK 38,5 °C fok tól kell csillapítani. Addig nem árt a szervezetnek, söt, a gyerek immunrendszere edzödik ez által, és kell is neki egy kicsit edzödni, hogy az eljövendökbe jobban leküzdje a vírusokat, baktériumokat.
2011. márc. 28. 20:30
 6/12 anonim ***** válasza:
A kérdező azt írta, hogy 38-39 fok a láza...
2011. márc. 28. 20:46
 7/12 A kérdező kommentje:

[link]

Itt van amit dr.Szijjártó László írt.Az van benne,hogy nem kell a lázcsillapítás és a hűtőfürdő már gyermekkínzásnak számít.Mondjuk nagyon sírt a kislányom közben velem együtt.:(Nagyon sajnáltam.

Nagyon bágyadt.Most voltunk az ügyeleten szuriért mert már 40C volt a láza.

2011. márc. 28. 21:16
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

szia,

a lázgörcs és a 3 napos láz teljesen más dolog!! a lázgörcs akkor jelentkezik, amikor hirtelen szökik fel a láz, ez kisüléseket okoz az agyban, ami rohamot idéz elő. a végtagok hátra feszülnek, a szemek felakadnak, eszméletvesztés, rángás... sajnos már 4x volt benne része a 2,5 éves fiamnak, az első 10 hónaposan jött. egy lázgörcsre hajlamos gyereknél 37 foknál már lázat KELL csillapítani!!!! nekünk először jön a szirup, hűtőfürdő, van otthon egy kúpunk (erősebb lázcsillapító), roham esetén pedig Diazepam. ezt a háziorvos írja fel. 5 éves korig "normális" a lázgörcs az erre hajlamos kicsiknél.

szívből kívánom Neked, hogy ne kelljen átélned egyet sem és a picidnek sem!!

jobbulást a manónak!!

Ági

2011. márc. 29. 07:39
 9/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válszokat!

De sajnos egyikőtök sem válaszolt a kérdésre,hogy kaphat e lázgörcsöt.

2011. márc. 30. 08:30
 10/12 anonim ***** válasza:

a kérdésed: Hány éves korig jön elő a lázgörcs?? erre többen is válaszoltunk, 5 éves korig általában. hogy kaphat e a babád?? ahogy leírtam a görcs nem a tartósan fenn álló magas láztól alakul ki, hanem a hirtelen felszökőtől. ha hajlamos lenne rá, akkor szerintem már jelentkezett volna. esetleg, ha van a családban olyan, akinél előfordult, akkor nagyobb az esély arra, hogy nála is legyen. szóval az én véleményem szerintem nem kell ettől tartanod!!

Ági

2011. márc. 30. 10:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!