Hány éves korig jön elő a lázgörcs?
7 éves a kislányom és 4 napja 38-39C a láza.Az orvos azt mondta,hogy vírusos torokgyulladás.Meddig tart még ez a lázas állapot?És mennyire fontos a láz csökkentése?
Olvastam olyat is,hogy nem szabad csökkenteni a lázat.
Itt van amit dr.Szijjártó László írt.Az van benne,hogy nem kell a lázcsillapítás és a hűtőfürdő már gyermekkínzásnak számít.Mondjuk nagyon sírt a kislányom közben velem együtt.:(Nagyon sajnáltam.
Nagyon bágyadt.Most voltunk az ügyeleten szuriért mert már 40C volt a láza.
szia,
a lázgörcs és a 3 napos láz teljesen más dolog!! a lázgörcs akkor jelentkezik, amikor hirtelen szökik fel a láz, ez kisüléseket okoz az agyban, ami rohamot idéz elő. a végtagok hátra feszülnek, a szemek felakadnak, eszméletvesztés, rángás... sajnos már 4x volt benne része a 2,5 éves fiamnak, az első 10 hónaposan jött. egy lázgörcsre hajlamos gyereknél 37 foknál már lázat KELL csillapítani!!!! nekünk először jön a szirup, hűtőfürdő, van otthon egy kúpunk (erősebb lázcsillapító), roham esetén pedig Diazepam. ezt a háziorvos írja fel. 5 éves korig "normális" a lázgörcs az erre hajlamos kicsiknél.
szívből kívánom Neked, hogy ne kelljen átélned egyet sem és a picidnek sem!!
jobbulást a manónak!!
Ági
Köszönöm a válszokat!
De sajnos egyikőtök sem válaszolt a kérdésre,hogy kaphat e lázgörcsöt.
a kérdésed: Hány éves korig jön elő a lázgörcs?? erre többen is válaszoltunk, 5 éves korig általában. hogy kaphat e a babád?? ahogy leírtam a görcs nem a tartósan fenn álló magas láztól alakul ki, hanem a hirtelen felszökőtől. ha hajlamos lenne rá, akkor szerintem már jelentkezett volna. esetleg, ha van a családban olyan, akinél előfordult, akkor nagyobb az esély arra, hogy nála is legyen. szóval az én véleményem szerintem nem kell ettől tartanod!!
Ági
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!