Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyi idő alatt bizonyosodtál...

Mennyi idő alatt bizonyosodtál meg arról, illetve derült ki bárányhimlős a gyermeked?

Figyelt kérdés
A bölcsiben járvány van, tegnap már észrevettem rajta 2-3 gyanús pöttyöt, meg ma is van neki 1-2 új pötty. Doktornő már csak hétfőn lesz. (bár ha kijönnek rajta a pöttyök, akkor a gyógyszertárba úgy is adnak hintőport. Holnap nem viszem ki a levegőre, hagyom a melegbe. Nem vagyok benne biztos, hogy az, mert még nem láttam kezdeti pöttyöket, csak már kifejlett hólyagokat.
2011. márc. 25. 17:37
 1/7 anonim ***** válasza:

Rögtön tudtam, mikor megláttam az első pöttyöket. Amikor én elkaptam, már 12-13 éves voltam, emlékeztem milyenek. A tegnapiak nem vízzel teltek még?

Ja! Ne hintőporozd, mert eltömítheti és felülfertőzheti a kifakadó pöttyöket. Lehet kapni a patikában hűsítő habot, kimondottan bárányhimlőre. [link]

2011. márc. 25. 18:06
 2/7 anonim ***** válasza:
Az első pöttynél még nem tudtam, mert pont a fenekén volt és nagyon kicsi, így azt hittem csak a pelenkától van. De amikor sorba jöttek ki mindenhol és belázasodott akkor már tudtam. Pár óra leforgása alatt történt.
2011. márc. 25. 18:40
 3/7 anonim ***** válasza:
Az első válaszoló téved, ma már a legtöbb orvos a mentolos hintőport ajánlja. Nekünk is azt írt a doktornő. Most volt bárányhimlős a fiam két hete. De mi azt receptre kaptuk. Bár lehet, hogy anélkül is adják.
2011. márc. 25. 18:41
 4/7 anonim ***** válasza:
Akkor minden orvos máshogy gondolja4 A miénk épp nem engedte a hintőport...
2011. márc. 25. 18:45
 5/7 anonim ***** válasza:
Nem kell melegbe tartani ez régi tévhit. Nem az a jó,ha minél több pöttye van, az a szerencsés aki kevés pöttyel megússza,mert annak erős az immunitása. Mentolos hintőporral kell kezelni,ha vakarná. Nem rég estünk át rajta, azért tudom,beleástam a témába magam rendesen.Ja és ne vidd gyerekek közé.
2011. márc. 25. 20:01
 6/7 anonim ***** válasza:

Nálunk hőemelkedés volt az első jel, pár órára rá pedig jöttek a pöttyök rohamszerűen. Szinte óránként jöttek, egyre több. Szegényemnek, még a kis heréjén is volt, meg a fülében is, mindenhol.

Nekünk is mentolos hintőport adtak, ez jól hűsítette.

Nyugodtan kiviheted a levegőre, azzal nem ártasz neki, csak az erős napsütésre nem szabad vinni. Illetve ha láza van, akkor jobb otthon pihenni inkább.

Gyors gyógyulást!

2011. márc. 25. 20:14
 7/7 anonim ***** válasza:

Szia!

A mi körzetünkben már elmúlt a járvány,én onnan vettem észre,hogy a tejfehér bőrű gyerekem mellkasán volt 4 darab pötty,amikor az oviba öltözött,akkor vettem észre.

...és igaza van az első hozzászólónak,semmit nem ajánlanak,amit anno nekünk még adtak,amikor himlősek voltunk.Sem a hintőport,sem a rázófolyadékot,sem a 3-4 ezer forintos habot(ez új dolog),a Szent László kórház(fertőző)orvosai is azt mondták semmit nem szabad rákenni.

Februárban mind a 2 fiam himlős volt egymás után,az első pár napban,amíg jöttek elő,és hólyagosak lettek a pöttyök,addig kaptak Fenistil cseppet,és calcimusc-ot,vagy Calcium pezsgőtablettát.

2011. márc. 26. 06:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!