Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ez a dackorszak? (bőv. Lenn)

Ez a dackorszak? (bőv. Lenn)

Figyelt kérdés

Pl.mielőtt kimegyünk hiszti van, mielőtt bejövünk hiszti van, boltba hiszti van, utcán hiszti van, ha már egy pici dolgot nem engedek neki (pl. hogy merre menjen) már egyből hatalmas krokodilkönnyek és földre lefekvés.

Ez ellen nem lehet sokat tenni igaz? ja és 22 hónapos kislány

2011. márc. 22. 14:04
 1/4 anonim ***** válasza:
SZia! Hát ez nagyon hisztinek hangzik. Az enyém 15 hónapos és ezt csinálja. Mág nem jöttem rá hogyan lehet kezelni, de épp most ajánlották a Suttogó 2. kötetét, hogy abban vannak hasznos tippek. Kitartás..egyszer elmulik.
2011. márc. 22. 14:10
 2/4 anonim ***** válasza:
kb igen. lehet tenni ellene, következetes neveléssel, nyugodt pillanataiban beszélgess vele erről sokat és hha betartja az utasításaidat dícsérd meg. a hisztiben pedig szerintem ne legyél partner, annál rosszabb. ha otthon csinálja, egyszerűen ne figyelj rá. én legalábbis ezt csináltam és még most sem vagyunk túl teljesen rajta, pedig 34 hónapos a fiam. ha az utcán hisztizett, ami szerencsére baromi ritka volt nálunk, akkor felvettem, szó nélkül betettem babakocsiba és hazatoltam. ennyi. aki hisztizik, annak nincs játszótér alapon. kicsit kemény, tudom, de én 1 dolgot nem tűrök és az a hiszti és bunyó, ami nálunk sajna összakapcsolódik.
2011. márc. 22. 14:12
 3/4 anonim ***** válasza:

annak tűnik. :)

amit tehetsz: következeteeség, és türelem. megverni, kiabálni, sztem nem érdemes.

nálunk is pont ennyi idősen kezdődött a durva észe. amikor minden egyből nem! meg hiszti volt. pl. nemakart öltözni, pelenkázni..először észérvekkel próbálkoztam, pl. ha nem öltözünk akkor nem tudunk elmenni a boltab, és akkor nem lesz ebéd , vagy nem lesz mandarin (amit akkor épp nagyon imádott), ez egy darabig bevált. aztán már nem. már minden nem volt. jössz? nem! most szólok utoljára, jössz? nem!!! akkor fogtam odamentem felkaptam és elkezdtem a műveletet. rúgott kapálózott visított, nem törődtem vele egy cseppet se, rá se néztem hozzá se szóltam. aztán egy idő múlva abbahagyta, látta hogy felesleges. kb. 2,5 -3 hónap volt ez a merő iszony, amikor mminden nap reggeltől estig harc volt. aztán szépen elfogadta hogy öltözni meg pelenkázni stb kell ha anya mondja. na meg persze okosodott is. emeltt az öszes kis hülyeséget amit akart és teljesíthető volt, nekem meg teljesen mindegy volt hogy így van vagy úgy, azt teljesítettem neki, tehát emiatt nem érezte magát elnyomva. gyakran kérdeztem a vélemyéét, pl. a piros vagy a kék szalvétát vegyük meg? ez a mai napig így van. persze nem vagyunk ma sem hisztimentesek, 2 éves 3 hónapos, ráadásul megtudta hogy jön a tesókája, ami bekavart neki, de alapjában jól kezelhető.

kitartás! :)

2011. márc. 22. 14:12
 4/4 anonim ***** válasza:
14:12es vagyok. igen, én is azt csináltam és most is, h megkérdezem, h melyik gatyához van pl kedve, v kiflit vegyünk, v zsemlét, és ettől látja, h fontos a véleménye. cipőt is pl ő választ magának 2 pár közül. ezzel a kis lelke megnyugszik, h ok, h ide kellett jönni, de dönthettem :) és ez fontos!
2011. márc. 22. 14:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!