Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért nem figyel arra, amit...

Miért nem figyel arra, amit mondok?

Figyelt kérdés

19 hónapos a kisfiam. Elöző héten kezdődött, teljesen megváltozott. Kimászott az ágyból- amit eddig nem tett- hajnalban mindig felkel és odajön az ágyunkhoz. Eddig szépen végig aludta az éjszakákat, de most hajnali 5-kor már kukorékok,pedig fél 2-kor egyszer már felkellt. Nem hiszem el,hogy nem fáradtt. Ha mondok valamit, olyan mint ha nem is hallaná. Semmi nem érdekli. Nem hiszek a "verve jó a gyerek" szlogenben, de néha rácsapok a fenekére. Bár ez sem sokat használ max:ha beküldöm a szobájába. Ez az egy büntetés müködik nála.

Most hogy ennyire önálló lett-szabad mozgás, mert ugye kitud már jönni a rácsos ágyból- annyira a kis agyára ment, hogy azt hiszi mindent szabad? Vagy nem tudom. Aki hasonló cipőben járt vagy jár, ossza meg velem, hogy és milyen eszközökkel sikerült gyerköcétő figyelmet kicsikarni.

Köszönöm.

2011. márc. 21. 14:26
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Férjem foglalkozik ilyesmivel (bár nekünk csak lányaink vannak eddig), hogy a fiúk máshogy működnek. Ha úgy beszélsz hozzá, hogy nincs szemkontaktusod vele, akkor "nem hallja", vagyis elkerüli a figyelmét a legtöbb fiú gyereknek, amit mondasz neki. (Persze nem az ágyból kimászásra gondolok). Ha fontosat akarsz neki mondani, akkor szólítsd a nevén, várd meg, amíg az arcodba néz, és 100%-ig rád figyel, és akkor mondd, legjobb, ha leguggolsz hozzá, és közben meg is érinted. Ilyenkor nem kell megemelni a hangot sem, hanem szelíden, és egyszerű szavakkal fogalmazni.

Egy próbát megér. :o)

2011. márc. 21. 14:30
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

nappal nem anyásabb? az lehet esetleg szeparációs szorongás. amúgy meg: kezdődő dackorszak. ha nem figyel, akkor úgy kell mondani neki hogy muszáj legyen figyelnie. ekkora baba esetében: leguggolsz mellé, megfogod a kisvállát, és úgy fordítod hogy a szemébe tudj nézni. úgy mondd a mondókádat. ha vmit mekg kell tenni, ő meg nem akarja, pl. öltzés pelenka, akkor is meg kell tenni. stb. az enyém is sokott ilyen "nem hallok" műsorszámot előadni néha, persze akkor, amikor olyat mondok neki, ami nem tetszik, én akkor rákérdezek, hogy hallottad, édeske? amíg nem válaszol. ha nem válaszol, odamegyek, megérintem, és mondom neki nézz ide légyszi. akkor odanéz, és úgy mondom neki. a dackorszakot alapvetően három dologgal lehet jól kezelni, következetességgel és sok türelemmel és megértéssel.

az én kislányom 2 éves 3 hónapos.

2011. márc. 21. 14:32
 3/5 anonim ***** válasza:

Az első nagyon jót mond,szemkontaktus,várd meg amíg rád néz,guggolj le.....

Most kezdődik a nevelésben az igazi neheze....:)Kitartás...:)

2011. márc. 21. 14:46
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Hallja, érti, csak nem akarja.

Én arra próbálok figyelni, hogy a határok legyenek világosak, következetesek. Így is ellenkezik, de ez sokszor csak próbálkozás.

Fenékre csapást inkább NE.

Ha a szobába küldés működik: tul.képp az a büntetés számára, hogy nem lehet Veled. Én ha nem bírom, kimegyek a szobából. És meg is mondom miért. Lehiggadok. (vagy nem, mert túl hamar utánam jön)

2011. márc. 21. 14:55
 5/5 anonim ***** válasza:

Nagyon lekötik az új megismerésre vágyó dolgok.

Ennyi idős korban egy kis figyelemzavar is lehet az ok,elvonják a figyelmét az ingerek.

Nem megoldás a verés én erre jutottam,előfordult már,hogy rácsaptam a fenekére,utánna gyűlőltem magamat.

2011. márc. 21. 15:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!