Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2 év körüli kisgyermeketek...

2 év körüli kisgyermeketek mennyire figyel a környezetére?

Figyelt kérdés

Ez alatt iyleneket értek, hogy pl. ha kiömlik vagy kiszóródik valami akkor észreveszi-e, ha igen, mit tesz,

vagy észreveszi -e, ha egy apró dolog megváltozik a lakásban, vagy észreveszi-e ha nektek új pulcsitok van, vagy az utcátokban valami változás történik a környezetben, stb.

2010. dec. 21. 12:31
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
mindent azonnal. De már másfél éves kora körül, ment a felmosóért és feltörölt. Ha új dolog van, azonnal kérdezi Hát ez? Hogy került ide?
2010. dec. 21. 12:33
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha valami kifolyik szól.

Ha ő önti ki nem mindig :(

ruha: mindig megnézi mit veszünk fel gyakran tart szemlét a ruháim között.

utca környék: nemigen. úgyértem egy lakótelepen mi érdekes lehet majd ha egyszer valaki veszi a fáradtságot és épit egy játszóteret az biztos fel fog tünni neki is.

2010. dec. 21. 12:34
 3/9 anonim ***** válasza:

Eléggé. Ha meghallja, hogy ugatnak a kutyáink, rohan az ablakhoz, de előtte felkiált: Apa!

Ha elnyomkodja a tévét, tehát mindent kiír a képernyőre, rögtön tudja, hogy rosszat csinált, úgy lapít;)

Ha véletlenül lekapcsolja itt a gépet, mert rááll a kapcsolóra, már tudja, hogy mit csinált, anya haragszik:)

2010. dec. 21. 12:45
 4/9 anonim ***** válasza:
Nekünk is mindent azonnal észrevesz. Szöszöket gyűjt a szőnyegről pl... Mondja, hogy a múltkor mit hol látott, melyik kapubeállóban séta közben, stb.
2010. dec. 21. 13:18
 5/9 anonim ***** válasza:

Igen,most hogy elgondolkodom rajta,valóban figyelmes.

Sokszor mondogatják,és valóban így van: a gyerekek agya olyan,mint a szivacs.Főleg ebben az időszakban.

Az én kisfiam is takarít,ha kiönti az italát,kéri a törlőrongyot,persze,ha van kedve hozzá.Környezetére is érdeklődve figyel és olyasmit is megjegyez és később visszaidéz,amire én már nem is emlékeztem.

2010. dec. 21. 14:35
 6/9 anonim ***** válasza:
Mindent, azonnal. Ha rezeg a telefonom, szalad és hozza. Ha bemegy a szobájába, rögtön észreveszi, ha valamit elpakoltam vagy ha nyitva az ablak stb. észreveszi, ha új frizurám van, vagy új pulcsim, csizmám stb., és meg is dícsér, hogy anya szép.:) szóval nagyon figyel mindenre, még olyanokra is, amit észre sem veszek, csak pl. másnap meséli el, én meg tátott szájjal hallgatom....
2010. dec. 21. 14:36
 7/9 anonim ***** válasza:

Az én fiam is mindent észrevesz:)

tudja,hogy melyik apa törölközője,ágyneműje

ha kiömlik valami hozza a konyharuhát,ha leesik valami,viszi a kukába(egy időben mindent odavitt)

ha kiürül a flakon,viszi a szelektíves dobozba,a wc papír gurigát is a papirosba,ilyesmi...

2010. dec. 21. 17:12
 8/9 anonim ***** válasza:

ha kiszóródik valami azonnal szól: "Hoppá.." vagy "ajaj.." "leesett", eltört, ezeket mondja és azonnal törlőmozdulatokat csinál, felmos és mondja, hogy BOCSSSSSIIIIIIII (annyira édes)

ha tesó sír jön, hogy Anya, baba szomorú, sír.

fél évvel ezelőttre emlékszik hol volt macska, hol volt ez-az.

a ruhánkkal kapcsolatban nem figyeltem meg, hogy érdekelné bármi is.

ha van vmi új a környezetünkben akkor mondja, hogy "hát ez????"

az enyém még csak 21 hós, de azért leírtam :D

2010. dec. 21. 20:27
 9/9 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok: a szemetet nálunk is azonnal viszi. A huga pelusátegyből felkapja és viszi a kukához és mondja: "ez szemét"
2010. dec. 21. 20:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!