2 év körüli kisgyermeketek mennyire figyel a környezetére?
Ez alatt iyleneket értek, hogy pl. ha kiömlik vagy kiszóródik valami akkor észreveszi-e, ha igen, mit tesz,
vagy észreveszi -e, ha egy apró dolog megváltozik a lakásban, vagy észreveszi-e ha nektek új pulcsitok van, vagy az utcátokban valami változás történik a környezetben, stb.
Ha valami kifolyik szól.
Ha ő önti ki nem mindig :(
ruha: mindig megnézi mit veszünk fel gyakran tart szemlét a ruháim között.
utca környék: nemigen. úgyértem egy lakótelepen mi érdekes lehet majd ha egyszer valaki veszi a fáradtságot és épit egy játszóteret az biztos fel fog tünni neki is.
Eléggé. Ha meghallja, hogy ugatnak a kutyáink, rohan az ablakhoz, de előtte felkiált: Apa!
Ha elnyomkodja a tévét, tehát mindent kiír a képernyőre, rögtön tudja, hogy rosszat csinált, úgy lapít;)
Ha véletlenül lekapcsolja itt a gépet, mert rááll a kapcsolóra, már tudja, hogy mit csinált, anya haragszik:)
Igen,most hogy elgondolkodom rajta,valóban figyelmes.
Sokszor mondogatják,és valóban így van: a gyerekek agya olyan,mint a szivacs.Főleg ebben az időszakban.
Az én kisfiam is takarít,ha kiönti az italát,kéri a törlőrongyot,persze,ha van kedve hozzá.Környezetére is érdeklődve figyel és olyasmit is megjegyez és később visszaidéz,amire én már nem is emlékeztem.
Az én fiam is mindent észrevesz:)
tudja,hogy melyik apa törölközője,ágyneműje
ha kiömlik valami hozza a konyharuhát,ha leesik valami,viszi a kukába(egy időben mindent odavitt)
ha kiürül a flakon,viszi a szelektíves dobozba,a wc papír gurigát is a papirosba,ilyesmi...
ha kiszóródik valami azonnal szól: "Hoppá.." vagy "ajaj.." "leesett", eltört, ezeket mondja és azonnal törlőmozdulatokat csinál, felmos és mondja, hogy BOCSSSSSIIIIIIII (annyira édes)
ha tesó sír jön, hogy Anya, baba szomorú, sír.
fél évvel ezelőttre emlékszik hol volt macska, hol volt ez-az.
a ruhánkkal kapcsolatban nem figyeltem meg, hogy érdekelné bármi is.
ha van vmi új a környezetünkben akkor mondja, hogy "hát ez????"
az enyém még csak 21 hós, de azért leírtam :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!