Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 19hónapos kisgyermeketek...

19hónapos kisgyermeketek hányszor eszik egy nap? és miket?

Figyelt kérdés

Ne hurrogjatok le kérlek!

Az én kislányom 19hónapos, és leírnám hogy alakul a napi étkezés.

Reggeli egy krémtúró

ebéd rendes főtt étel

uzsi valami gyümölcs

És vacsira iszik 120ml junior tejitalt

napközbe még eszeget sajtot párizsit..almát banánt

Nem tudok neki vajas kenyeret adni mert csak játszik vele, ha teszek bele pl sajtot azt kiszedi a többit eldobja..

Egyébként jól nézki ki nagyon kis aranyos husgombóc..:D

2011. júl. 5. 22:12
 1/10 anonim ***** válasza:

A kislányom egy hét múlva lesz 19 hós. Ezeket eszi:

Reggelire kenyeret, hozzá sajtot, vagy csirke/pulykamell sonkát, vagy kefirt, vagy csak margarint. Utána 120 ml babatej.

Tízóraira kap gyümölcslevet, olykor, ha korán volt a reggeli, akkor megeszik pl. egy kinder tejszeletet.

Ebédre főtt ételt eszik.

Uzsira valamilyen gyümölcsöt, vagy natúr joghurt + babapiskóta, vagy krémtúró.

Vacsira hasonlót eszik mint reggelire. Illetve szokott még vacsorára enni virslit, vagy tejbedarát, vagy sült/főtt tojást. Lefekvés előtt megiszik még 120 ml babatejet.

Napközben teát, vagy hippes 100%-os gyümölcslevet iszik vízzel higítva.

Az étkezések között én nem adok neki semmit enni.

Egyébként 10,5 kg körül van, és olyan 80-82 cm.

A te babád mekkora?

2011. júl. 5. 23:04
 2/10 anonim ***** válasza:

Kisfiam 15-én lesz 19 hónapos.

Reggel tejpép,1.2-2 dl körül.

Néha pár falat virsli,felvágott,kenyeret nem eszi meg.

Ha éhes délelött,akkor 1 krémtúró vagy joghurt még.

Dél körül ebéd,főleg a leveseket szereti,de megeszi még a főzelékeket,tésztákat is.

Változó a mennyisége,van,hogy egész jól eszik,de van,hogy 3 falatot és kész.

Délután 4-5 köröl joghurt + megint eszik az ebédből,de ez van,hogy elcsúszik 6-ig és akkor apával eszi az ebédet.

Lefekvés elött megint tejpép.

Próbáltam neki elhagyni a pépet,de,akkor inkább nem evett reggel és este sem.

Este van,hogy eszik még rendes vacsit is,ha sült tojás vagy virsli van,ezeket szereti.

Ő 12.5 kg és 88 cm.

2011. júl. 6. 06:24
 3/10 anonim ***** válasza:

A 19 hónapos fiamnak így alakul az étrendje, ő tejallergia gyanús, így tejtermékeket sajnos nem tudok neki adni :o(

6-fél7 körül kel, utána csinálom a tápszer+zabtej keveréket 240ml-t megiszik

9-kor reggelizuünk, ami épp van kenyér felvágottal, tőkehalmáj, mézeskenyér, ma lekvároskenyér volt, főtt tojás, paradicsom, paprika ha van itthon, de van, hogy csak zabtejben müzlit eszik, akkor telepakolom neki gabonával.

12-kor ebéd: főzelék, vagy valami főtt, de ma pl. bébikaját evett, mert nem volt időm délelőtt főzni.

Uzsonna gyümölcs, vagy gyümölcsmix gabonával

Vacsora ami van: vagy ebéd maradék, vagy kenyér valamivel, vagy tejbegríz/rizs/zabpehely vagy épp semmi, mert ha nem vagyunk itthon, és nasizik (pl. mamánál pogácsa vagy ilyesmi) akkor azt betudjuk a vacsinak.

Alvás előtt szintén 240 ml tápszer+zabtej keverék.

Nem mértem mostanában, de ruhástul 12 kg körül van, és már 92-es ruhákat hord. Mondjuk nekem szerencsém van, mert jó étvágya van, és mindent megeszik, amit elé rakok.

2011. júl. 6. 13:34
 4/10 A kérdező kommentje:

De jóóóó nektek hogy ilyen szépen eszik a babátok!

A én kislányom 12kg és 92es ruhákat hordunk:):)

Szóval ahhoz képest hogy szerintem keveset eszik nagyon jól néz ki:):)

2011. júl. 6. 17:50
 5/10 anonim ***** válasza:

Nekem nagyon kevésnek tűnik, amit a kislányod eszik, de lehet, hogy csak mert az én gyermekemből indulok ki. 20 hónapos a kisfiam, a következőket eszi

7 óra: 2dl tápszer

8 óra: a bölcsiben reggeli, 1-2 szelet kenyér, pástétom, tojáskrém, vagy felvágott, ehhez mindig eszik vmilyen zöldséget paradicsom, paprika, retek, stb.

11:30 bölcsiben ebéd: vmilyen főzelék husival. Mindig két tányérral eszik, mert repetázik

14:30 bölcsiben uzsonna: hasonló a reggelihez, pékáru zöldséggel

15:30-kor megyek érte, mindig viszek neki egy banánt, almát, vagy körtét, amit öltözködés közben betol.

17:30-kor legkésőbb ordít az éhségtől. Szó szerint. Ilyenkor megeszik egy tányér főtt ételt, ha van itthon, egy kis gyümölcsöt, és 2 naponta kap egy kis finomságot egy rudit, pudingot, vagy tejszeletet. Ma este nem volt főtt étel, ezért 2 virslit evett, egy zsemlét, 4 koktélparadicsomot. Ezután egy szelet sárgadinnyét, majd egy rudit.

19:00 óra: 2dl tápszer.

Komolyan, néha azt hiszem már, hogy bélpoklos. Egyébként nem volt mindig ilyen jó evő. Két hónapja bölcsis, azóta válogatás nélkül mindent megeszik, bármilyen mennyiségben. A kicsik látják egymástól, hogy milyen jóízűen eszik a másik, és egyszerűen ész nélkül falnak. És érdekes módon egyáltalán nem kövér 12 kg, és olyan 88 cm körül lehet most.

2011. júl. 6. 21:29
 6/10 A kérdező kommentje:

Nem tudom mi történt az én kincsemmel:9 régen olyan jó evő volt..sőt tul jó egyfolytába csak evett!!!

Most meg szinte csak csipeget..:S:(

2011. júl. 6. 21:34
 7/10 anonim ***** válasza:

Igaz az én kisfiam már 24 hónapos, de nem eszik.

Reggelire mindig kéri a tejet/kakaót 2-3 dl. Ez fix.

Tízórai semmi, néha ebéd semmi.

Uzsonnára eszik egy kis pogácsát.

Vacsira vagy semmi, vagy eszik amit mi, főtt kaját, de abból is csak pár falatot.

Ha van kedve ebédelni, akkor húslevest, vagy pöris tésztát.

Nagyon ritka ha megeszik mást.

Egyébként pont tegnap evett délelőtt lángost, vacsorára meg szalonnasütős zsíros kenyeret. (de egész nap ennyit) Gondolom ezzel olyan jól lakott,hogy ma csak pár falatot evett egész nap.

Utolsó válaszoló: amit a bölcsiről írsz, biztató, remélem az én fiam étvágya is javul majd.

2011. júl. 10. 20:59
 8/10 anonim ***** válasza:

20 hónapos a fiam, nem ehet sem tejtermékeket, sem tojást tartalmazó ételeket.

5 és 6 óra között ébred, akkor megiszik 240 ml tápszert.

9-kor reggeli: 1 szelet kenyér valamivel: lekvár, felvágott (nem sok lehetőség van, de azt szereti), házi szalámi, saját készítésű feltétek

fél 12-kor ebéd: vagy leves vagy második, a kettő együtt még sok neki, de egy jó tányérral megeszik belőle.

Fél3 körül az apjával pótebéd. :-)

Innentől nem nagyon eszik, gondolom, érthető. 4 körül egy kis gyümölcs, zabkeksz, majd fél8-kor 180-240 ml tápszer, attól függ, esetleg éhes volt-e este, mennyit vacsorázott.

Egyébként napközben többször kér egy-egy gyümölcsöt, szívesen iszik vizet, ritkán 100%-os leveket (vagy én csinálom vagy a keresztszülők rendelnek neki a csalledelláto.hu-ról).

A fiam inkább vékonyabb testalkatú, de az apja is ilyen volt gyereknek, fiatalnak, annyit evett, mint egy ló, mégis sovány volt.

2011. júl. 10. 21:21
 9/10 anonim ***** válasza:

Ha üresen is odaadod neki a párizsit sajtot, akkor ne csodálkozz, hogy a kenyeret nem eszi.

És azt írod, közben csipeget.

Csak rajtad múlik, hogyan szoktatod.

Nálunk, ha egy gyerek (szándékosan) eldob valamilyen ételt, azonnal mennie kell az asztaltól, pedig amúgy nem gondolom, hogy a szigor megtestesítője lennék.

Ez egy játék, amit minden gyerekem eljátszott egy időben: leszedték a kenyérről ami rajta van. Normális jelenség szerintem. :o)

Katonákra vágtuk az ennivalót feltéttel együtt, és egyszerre egyet tettünk a tányérjára. Amíg meg nem ette a kenyeret is (mert hogy először leette a rávalót), addig nem kapott következőt.

Következetesnek kell lenni, és hamar megtanulják.

Persze nem azt mondom, hogy így muszáj, de Te legyél a főnök.

2011. júl. 10. 21:26
 10/10 A kérdező kommentje:

Utolsó:

Teljesen igazad van...kiköp valamit és neki is mennie kell az asztaltol..és minden egyes alkalommal el van neki magyarázva hogy ezt nem szabad-....katonákkal is próbálkoztunk már de azzal is csak játszott

2011. júl. 11. 17:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!