Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hány órától kenitek be kisgyer...

Hány órától kenitek be kisgyermeketek bőrét nyáron naptejjel?

Figyelt kérdés
Én általában reggel 10 ig nem kenem be, csak 10 óra után ha már éget a nap.Délután pedig 18 óra után már nem szoktam bekenni.Állítólag ha mindig bekrémezzük naptejjel, akkor nem kap D vitamint a szervezete.
2011. júl. 10. 23:53
 1/3 anonim ***** válasza:

Én már reggel úgy engedem ki, hogy bekenem, majd ezt a nap folyamán többször is megismétlem. Az nem igaz, hogy ha túl sokszor kened, nem kap D-vitamint.. 1. mert a D-vitamin nem a napban van, hanem a napsugárzás hatására a szervezet alakítja át a bevitt karotinból. 2. mert a naptejek csupán a káros sugárzástól védik a bőrt (UVA és UVB), de magát a napfényt így is megkapja a bőr, annak jótékony hatásával. Ezt olvasd el: [link]

Sajnos, a bőr nem felejt! Azaz az évek során elszenvedett káros sugárzás hatásai összeadódnak!

2011. júl. 11. 00:05
 2/3 anonim ***** válasza:
Ahogy az előttem válaszoló. Ahogy először kimegyünk, bekenem, majd ha szükséges, ismét. Tegnap pl. a délutáni alvás-uzsonna után 6-kor mentünk ki újra, akkor már nem kentem be, de így is igyekeztem az árnyékban tartani.
2011. júl. 11. 01:34
 3/3 anonim ***** válasza:
reggel mielőtt kimegyünk, bekenem - tegnap fél 10-kor már 36 fokot mutatott a hőmérő
2011. júl. 11. 09:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!