Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mondjátok meg nekem, ti hogy...

Mondjátok meg nekem, ti hogy tudtok gyerek mellett főzni?

Figyelt kérdés

Ne ítéljetek el, én minden nap rendelem az ebédet. Nagyon nagy adag. A gyerek is abból eszik, ha nem ízlik, akkor bontok neki egy üvegeset. Egyszerűen nem értem ti hogy csináljátok. Mi felkelünk reggel, reggelizünk, aztán elmegyünk csavarogni, csak ebédre érünk haza. Ha hajnalban felkelnék főzni, mindenkit felvernék a zörgéssel. Ha akkor főznék, amikor alszik, akkor csak másnap ebéd tudnák ugye megenni. Meg az az igazság örülök ha pihenhetek egy kicsit. Este meg már kinek van kedve főzőcskézni, amikor végre együtt van a család.

Próbáltam már egyszerű dolgokat csinálni a gyerek mellett, de még egy vajas kenyeret is nehezen tudok megkenni, mert lehúzza rólam közben a nadrágot, hogy ő is lássa az eseményeket.

2011. márc. 20. 23:20
1 2 3 4
 31/37 A kérdező kommentje:

Hú, nem gondoltam, hogy ilyen vitát váltok ki.

Valószínűleg igazatok van abban, hogy a lustaság is közrejátszik egy kicsit, meg hát az időbeosztásom egy katasztrófa. Hétvégén szoktam lebonyolítani mindent egyszerre főzés, takarítás...amíg apával csavarognak.

A délutáni csavargásra visszatérve, délután is csavargunk alvás után. Persze itthon is "savanyodunk" egy kicsit, de az nem sok idő. A gyerek miatt alakítottam így az életünket, mert nagyon menőkés. Buszozás, vendégeskedés, játszóház, vásárlás, galambetetés a sétálóutcán...stb.

A párom a városban ebédel, este meg vagy elmegyünk valahova enni, vagy eszünk amit találunk. Az anyagiakról szólva, nem vagyunk gazdagok, de a kaján soha nem spórolunk.

Köszönöm mindenkinek az ötleteket, ti tényleg nagyon ügyesek vagytok!

2011. márc. 21. 14:50
 32/37 anonim ***** válasza:

Hétközben nem csinálok nagy főzést. Egytálételek, főzelékek, ezek megvannak fél/háromnegyed óra alatt. Hétvégén van nagyobb főzés, akkor itthon van a férjem. Olyankor mindíg van leves, és sütisütés is. Nem vagyunk oda nagyon a levesért, a gyerek miatt főzök, de hétközben inkább krémleveseket, mert azok hamar megvannak.

Tepsis cuccok, ezeket meg sokszor előző este már bedobálom a tepsibe, és másnap csak sütöm.

A bedobálásnál a gyerkőc is segédkezik :D

2011. márc. 21. 17:32
 33/37 anonim ***** válasza:

Nagyon jó dolog a sütőzacskó, csak bedobálod a kaját, betolod a sütőbe és slussz.

Lehet mindenféle húst, zöldségeket tejszínes cuccokat beletenni. Ha programozható a sütő, akkor még jobb. Mielőtt elmentek csak bedobod, beállítod az időzítőt és kész. Ja, és még csak mosogatni sem kell utána. :)

Off: kedves apuka! Nekünk azért közel sincs annyi bevételünk, mint nektek, főleg, mióta itthon vagyok gyeden. Azért futja erre-arra, nem minimálbért kapunk. DE! Mi sohasem panaszkodunk, mint itt sokan, és rengeteget teszünk azért, hogy mindig jobb legyen. És ne szégyellj semmit, inkább legyél büszke magatokra!

2011. márc. 23. 19:49
 34/37 anonim ***** válasza:
61%
Kedves utolsó, inkább te legyél büszke magadra, mert nagyon magas intelligenciáról tettél tanúbizonyságot a válaszodban. Nagyon sok sikert kívánok nektek, és sok örömet a gyerkőc(ök)höz. Az apa.
2011. márc. 23. 21:39
 35/37 anonim válasza:

Nekem egy másfél éves kisfiam van, de most én sem főzök mellette, csak hétvégén. Hétközben mi is hozatjuk a kaját. Nekünk így jó, mert nem szeretjük a másnapos kaját és amíg főztem folyton kidobáltuk, az meg luxus.

Most, hogy van a kisfiam legalább ő is minden nap friss kaját kap, mellesleg nagyon finom is.

Szóval én nem ítéllek el, és amúgy én sem vagyok hajlandó hajnalban vagy éjjel főzni. Na, neeeem....:)

2012. szept. 26. 22:12
 36/37 anonim válasza:
Anyukámnál lakunk. Ő konyhán dolgozik gondolnom sem kell főzésre mindig csurran cseppen valami. Persze én a babám és a mamám vagyunk itthon egész nap nem is kell sok ennivaló . Ha nem maradna másnapra akkor felmegyünk a boltba veszünk fornettit vagy valamit. de mama is szokott segíteni vigyázni rá pl míg főztem addig is vigyázott rá vagy leültettük a szekrény elé mellettem hagy pakoljon vagy a mese elé beültetem úgy pakolok össze.
2017. szept. 14. 05:52
 37/37 anonim válasza:

Szia!

Két gyerekes apukaként írok (3,5 és 8hó). Feleségem elhatározta hogy sem üveges kaját nem ad neki sem rendelni nem hajlandó (gyereknek), mindennap reggel megfőzi a kaját a picinek (pépesít) a nagynak pedig úgy főz hogy nekem is jusson belőle. Tehát ha lebbencslevest csinál akkor nem egy főre hanem 3 főre, ha rántotthúst készít nem 2db-ot hanem 5-öt.

Annyi hogy apuka sokat nem válogathat, azt eszik amit a gyerekek, de szerintem ez a legkevesebb áldozat a részéről (az apának) elvégre mindennap tud házikosztot enni.

Olyan kajákat csinálj ami hamar megvan és még császkálni is lesz időtök.

U.i.: nem árt ha a gyerek is azt látja kiskorától hogy anya mindenhez (is) értő “Istennő”, nekik is sokat fog segíteni ez a hozzáállás az önállósodásukban.

Üdv

2019. aug. 24. 13:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!